Safe sätt att stänga luckor runt kopparrör?

11

Jag har baseboard värmare i mitt huvudsakliga bostadsutrymme. Jag kan inte se utan att ta bort täcken (som jag inte har gjort ännu) men det verkar som om 2 kopparpipor kommer upp från källaren (genom det hårda trägolvet) för att driva dem och de hål som klipps verkar vara väga för stor runt rören (fingrarna passar helt i rymden). För att förhindra att gnagare kommer upp från källaren och bara har ett stramare vardagsrum, skulle jag vilja stänga dessa luckor på ett säkert sätt. Jag vet att det finns skum där ute och stålull är också ett alternativ, men är de verkligen säkra för användning runt vad jag antar skulle vara heta rör? Jag läser också om något som kallas en eskortring men av någon anledning ser jag dem som $ 10 + bit och jag skulle troligen behöva 10-15 av dem (kanske tittade jag på fel sak). Några förslag skulle vara bra! Tack.

    
uppsättning Brian 07.08.2012 17:00

6 svar

11

En metallskyddsring kan vara tillräcklig för ditt syfte. Jag skulle fylla hålet med stålull för att stoppa mössen och täck sedan med silikon för att förhindra ett utkast. Stålullen kan vara onödig, eftersom jag inte tror att möss kommer att gnava men silikon. Om hålet är stort, skulle stålullen göra det lättare att fylla det med silikon utan att det faller i källaren.

Använd inte sprutskum som stora saker runt värmekällor: det smälter och producerar giftiga rök.

BTW, anledningen till att hålen är så stora är förmodligen för att det fanns tre tums rör där. Sådana rör användes för ångsystem och för pump-mindre varmvattensystem där vattnet cirkulerades genom gravitation (konvektion).

    
svaret ges 07.08.2012 17:23
8

Jag skulle använda en plast- eller metallskyddsplatta som föreslagits av andra, men jag skulle se till att escutcheon inte passade tätt mot rörens sidor. Det vill säga, lämna ett litet mellanrum på ca 1/8 tum mellan insidan av escutcheon och utsidan av röret. Du kan använda silikon för att fästa skyddsplattan på golvet.

Anledningen till att du lämnar ett litet gap är att rören kommer att expandera och kontrakta när värmen slås på och av. Spalten kommer att förhindra friktion mellan de två objekten. Om de gnuggar hörs gnidningen varje gång röret byter temperatur.

    
svaret ges 07.08.2012 19:27
6

Har du utrymme att installera en golvfläns trimplatta? Dessa bör vara tillgängliga i olika storlekar, så du borde kunna hitta en konstruerad för att passa runt ditt rörs OD. De är gjorda av olika material och olika former (plastversioner borde vara billigare än $ 10). Det ska se ut så här:

    
svaret ges 07.08.2012 17:20
2

Jag tror att expanderande skum är bra runt varmvattenberedare - utom i närheten av en öppen flamma. Etiketten säger att det är säkert för temperaturer upp till 240 ° F. De flesta varmvattensystemen ligger långt under detta.

    
svaret ges 13.11.2012 01:48
0

Spraya insekticid i det brandbeständiga sprutskummet när du applicerar det och musen lämnar det ensamt. Det är viktigt att notera att det finns olika typer av sprutskum och en är vatten och brandbeständig.

    
svaret ges 14.10.2013 07:31
-1

Bara upptäckt GE isoleringsskum du kan köpa hos Fergusons vita och röda burk ... ring tillverkare för att se om det är ok för din speciella användning. Möss äter bara genom bra saker ... det tar ett tag men de kommer.

    
svaret ges 11.12.2018 03:37