How kan jag på förhand veta vilka områden i Vietnam jag inte får resa in, eller behöver ett tillstånd, som utlänning?

16

Idag hitchhiked jag nordväst utifrån Buon Ma Thuot i Dak Lak provinsen , så långt som Ea Sup . Jag gick på det här sättet eftersom det var rutten Google Maps föreslog som den kortaste eller snabbaste i riktning mot nyans.

Men jag träffade en kille där när jag var på väg att gå österut ur staden innan stormen slog och han berättade att jag var tvungen att komma med honom till ett kontor eftersom jag inte kunde resa i detta gränsområde eftersom jag är en utlänning.

Det verkar varken jag eller Google Maps var medveten om denna begränsning. Jag vet att jag är lite utanför turistleden, det är typ av punkt. Men jag skulle vilja kunna välja en rutt som i förväg vet att jag inte kommer att bli skickad tillbaka och förlora en dag.

Var kan jag hitta bra information om detta?

    
uppsättning hippietrail 12.05.2015 16:36

2 svar

5

Närmaste jag kunde hitta om ämnet var en diskussion på ett av forumen . Med bästa svaret är:

As far as I know they are important places in terms of military and national defence; in the border regions as Ben-E said above, offshore, and islands. For instance, some districts located in Phu Tho, Son La, and Yen Bai provinces; Vinh Thuc island in Mong Cai district, Quang Ninh province; Bach Long Vi island in Hai Phong City, and some islands in Thanh Hoa and Nghe An provinces and so on. In some areas, foreigners are permitted to access to for the purpose of specific business operations and a local authority official is assigned to accompany. In some of these places, even Vietnamese people are not allowed to enter as a tourist unless permission is obtained or in cases with the company of functional local authority.

De flesta andra är bara nyheter och liknande:

Bästa generaliseringen är från Storbritannien:

svaret ges 28.05.2015 23:32
3

För att lägga till lite mer information till detta skulle jag säga att det bästa rådet är att se upp för ett tecken som säger:

Khu Vực Cấm

Normalt finns en engelsk översättning nedan men inte alltid. Att skicka ett tecken som detta rekommenderas inte och har en gång fått mig lite problem. Dessa är generellt för militära områden, men lokalbefolkningen kommer att kunna skicka utan problem (när det är en region). I dessa fall är vietnameserna mer benägna att fråga dig att lämna vänligt, om inte de misstänker att du inte har något bra t.ex. narkotikasmuggling, viltjakt etc.

Vissa parker etc. är också begränsade och kräver tillstånd och i vissa fall kan vissa överdrivna arbetare säga att en plats är begränsad eftersom den var i det förflutna trots att den inte längre är. Lokala råd är ofta svårt att hitta och om du hoppas att utforska försök att fråga i närmaste större stad (Thanh Pho). Turistguider i turiststäderna kan ge motstridiga uppgifter om de inte är på de vanliga rutorna som de säljer till majoriteten.

    
svaret ges 04.01.2016 14:29