I Quidditch kan sökaren spela andra positioner?

12

Jag minns inte att det nämns i någon av böckerna, men kan sökanden i Quidditch byta till att bli en Chaser om det behövs?

Jag trodde alltid att det var konstigt att fånga Snitch skulle göra ditt lag 150 poäng men avsluta spelet oavsett vad. Det verkade som om sökanden skulle vara en mer värdefull spelare om de kunde nämna sitt lag 150 poäng men inte avsluta spelet om de var bakom sig. Reglerna anger emellertid tydligt att fånga Snitch avslutar spelet, oavsett hur många poäng sökarens lag har.

Är det nämnt någonstans om det är specifikt förbjudet för en sökare att hjälpa Chasers poängpoäng, så att när laget ligger bakom mer än 150 poäng är de inte väsentligen värdelösa? Eller skulle sökanden bara försöka distrahera det andra lagets sökande vid denna tidpunkt?

    
uppsättning Dason 01.02.2012 04:48

3 svar

15

I Quidditch Through the Ages sägs det:

However, a fast Keeper may be able to score a goal and then return to his baskets in time to prevent the other team equalising.

Det är så mycket (som jag har hittat) som uttryckligen anges, men eftersom målvakten kan göra det, är det troligt att en sökare eller en beater också kunde. Huruvida någon annan kunde få tag på snitchen:

A game of Quidditch ends only when the Golden Snitch has been caught, or by mutual consent of the two team Captains.

Det verkar att reglerna inte säger någonting om vem som ska fånga snitchen, det är bara i lagets intresse att få en sökare som söker det på heltid.

Och lite av en sidenote men jag tittade upp så jag lägger till den, i den sjätte boken, när Harry håller i fängelse med Snape för att använda sectumsempra på Malfoy, ersätter Ginny Harry som seeker:

And while he copied out all their various offenses and punishments, he wondered what was going on outside, where the match would have just started... Ginny playing Seeker against Cho...

(HBP, k.24)

    
svaret ges 01.02.2012 05:32
5

Nej, det finns inget i reglerna som säger att chasersna var förbjudna att göra andra saker.

Men som ett gammalt skylt på en motorväg i Texas var ansedd att säga: "Om du kör en bil med en hand och kramar en tjej med den andra, gör du inte något bra".

Medan du är ute och spelar med Quaffles finns det stor risk för att motståndarens sökare hittar Snitch och fångar den.

Och självklart, utan att ha en fladdermus, kan en sökare inte göra ett mycket bra Beaters jobb (men när Dobby förtrollade en Bludger för att gå efter Harry i CoS, slutade Harry i grund och botten att berätta för Weasley tvillingar att sluta oroa sig för den dåliga Bludger och han kommer att ta itu med det när du letar efter Snitch).

    
svaret ges 01.02.2012 05:27
3

Från Wikipedia :

Finally, the Seeker, usually the lightest member of the team and equipped with the fastest broom, is tasked for searching for and capturing The Golden Snitch. Seekers are the only players permitted to touch the Snitch. The seekers, like Harry Potter, are usually small, agile, and stealthy.

Jag kan inte säga något om de andra ställningarna som fyller i andra roller men

    
svaret ges 15.03.2012 22:21