Resa till Pakistan vid utgången av passet [duplicate]

2

Jag har ett amerikanskt pass giltigt i flera år och ett pakistanskt pass som löper ut i mitten av augusti. Jag skulle vilja resa från USA till Pakistan och tillbaka i mars.

Kan de pakistanska invandringsmyndigheterna skapa problem eftersom mitt Pakistan-pass utgår inom mindre än 6 månader när jag vill lämna Pakistan .

Tack.

    
uppsättning mas 11.01.2018 09:14

2 svar

3

Nej, det kan de inte.

Du kan komma in i landet på dagen då ditt pass utgår - eftersom det fortfarande gäller till midnatt den dagen.

Vid utträde kontrollerar de inte när ditt pass är på väg att upphöra.

Så länge ditt pass är den nya elektroniska sorten, med MRZ blir du bra.

Njut av din resa.

    
svaret ges 11.01.2018 10:09
4

Reglerna på 3 eller 6 månader ska vara säkra på att du inte bor i ett främmande land. Detta är inte ditt fall, för Pakistan är också ditt land. I allmänhet får man alltid komma in i sitt eget land, med eller utan handlingar. Problemet med att inte ha dokument: invandring bör kontrollera från andra källor att du verkligen är den person du säger att du är.

Ett utgått pass kommer att orsaka vissa problem, eftersom det bör kontrolleras vidare om förfalskning etc., men det kommer inte att förneka att komma in på eget land, och det är inte ditt fall: ditt pass är giltigt under hela din vistelse, så det är också legitimt i Pakistan.

Problemet uppstår oftast innan du kommer till "hemland": du kan få problem med flygbolaget. Men i ditt fall: du är "återvänder hem", och ditt dokument är fortfarande giltigt, så de borde inte bry sig.

    
svaret ges 11.01.2018 12:16