How är George Stark relaterad till tvillingen?

3

Under The Dark Half lär vi oss att mördaren faktiskt är George Stark, ett alter ego som Thad Beaumont uppfann för att publicera böcker som inte skulle komma i samband med hans namn. När Thad bestämmer sig för att sätta stopp för denna alternativa karriär, blir detta alter ego verkligt, men mer som en inkarnation av Alexis Machine, antihero från George Starks böcker. Han verkar förkroppsligar något som Thads mörka onda sida och försöker skjuta Thad till att skriva en ny historia om George för att göra honom helt riktig. Men då finns också berättelsen om "tumören" som Thad blev borttagen från sin hjärna när han var ett barn, vilket uppenbaras att det faktiskt har varit rester av Thad's ofödda tvilling som Thad absorberade i sig själv före födseln.

Men jag är inte helt säker på hur man ska föra dessa karaktärer i relation. Om Thad's onda sida var bunden till och borttagen med sin ofödda tvilling och nu kommer till liv, då varför är den här George Stark som den bara uppfann år senare, och varför förstörde den inte tidigare? Men om det är George Stark som representerar Thad's dolda onda sida och skapad av honom och vänder sig till det verkliga livet efter Thads försök att metaforiskt "döda honom", hur är han då relaterad till tvillingen? Varför behöver du även historien om tvillingen, om han inte är relaterad till Stark alls (även om musslorna, som upprepade gånger används som "soul escorts" i berättelsen, tyder på att operationen tyder på att även då hade tvillingen redan någon slags själ eller en del av Thads själ)? Så Vad är sambandet mellan George Stark och Thad Beaumonts ofödda tvilling och vad är den dödliga karaktären och bakgrunden? Missade jag något i filmen eller förklaras detta längre i romanen?

Och, som en sidfråga, varför är det att George Starks verkliga inkarnation faktiskt är mer som Alexis Machine , Starks bokhjälte, men vill vända sig till sitt fulla liv genom att han skriver om honom, medan Stark har aldrig varit en boksiffra men någon skrivande böcker? (Även om det bara kan vara en mindre ikonistiskt / mixup, men det kan också ha en bättre förklaring eller vara relaterad till ovanstående frågor.)

    
uppsättning Napoleon Wilson 04.12.2013 02:45

1 svar

2

Detta stavas mycket tydligare ut i romanen.

Förbindelsen är att Thads föräldrar insisterade på att styckena av de ofödda tvillingarna som avlägsnades begravdes i Beaumont-familjen År senare, när Thad metaforiskt dödar George Stark, gör han en fotografering med en falsk gravsten - precis på toppen av familjen tomten. Strax innan Stark börjar döda, meddelas Thad att någon avlidit kyrkogårdsplanen och grävde ett stort hål precis där fotograferingen hade varit. Det observerades att det nästan ser ut som om någon hade grävt sig upp snarare än nere.

Det finns ett vanligt tema / trope / tro på den effekten att namngivning ger det makt och den troen, om den är tillräckligt stark, kan omforma verkligheten. (Det här är kärnan i uttrycket "talar om djävulen" för att ge dig en uppfattning om hur långt denna idé når tillbaka.) Stark kan ha varit menat att vara enbart en pseudonym, men Thad behandlade honom som en separat person. Han skapade en hel backstory och historia för honom, ändrade sina skrivvanor helt under skrivning under det namnet och till och med adopterade aspekter av Starks personlighet när han blev riktigt djup i hans romaner.

Men var kom Stark i första hand? En möjlighet som starkt antyds är att Stark var hans tvilling hela tiden, och att kärnan i den personlighet han skapade verkligen var aspekter av hans tvilling som han absorberade i sig själv. Detta skulle förklara varför spärren var på sjukhuset i sådana nummer när tvillingen skars ut - de försökte bära tvillingens själ, men kunde inte hitta den eftersom den redan hade absorberats i Thad.

Detta kan säkerhetskopieras mer genom att notera att Thads böcker under sitt eget namn aldrig gjorde någonstans nära, liksom de som skrevs av Stark. Stark var den bästa författaren, och när han börjar skriva över boken blir han starkare och Thad svagare, som om han tar tillbaka vad som ursprungligen absorberades av honom.

Så, sätta allt ihop, är det implikationen att genom att fotografera en fotografering ovanpå sin tvillingrester, en tvilling vars grundläggande personlighet han hade tagit in sig själv och sedan vårdats under åren genom att mata den kraften av hans tro, att hans avslag på den personen han hade behandlat som oberoende pressade George Starks essens tillbaka in i tvillingresterna, som sedan växte in i Stark, som grävde sin väg ut ur graven och fortsatte att döda alla instrumentala i hans "död".

    
svaret ges 06.02.2014 21:40