Varför behövs utgångar i matrisen?

28

Om de kan hacka in i matrisen skapar de dessa underrutiner som annars inte skulle existera i programmet. De kan dyka upp från ingenstans till matrisen, varför kan de inte bara försvinna ut ur ingenstans från matrisen?

Varför behöver du en "exit"?

    
uppsättning OghmaOsiris 08.04.2012 01:53

3 svar

29

Jag tror att detta är Matrix version av "Det är nu säkert att ta bort enheten från datorn."

Vi vet att matrisen är ett program som är nära sammanflätat med ditt sinne och hjärnan på något sätt, alltså skadorna och dödsförbindelsen. Det verkar som att det måste frigöras på ett säkert sätt innan ett program kan lossas (den kvarstående självbilden är i sig ett program som körs inuti matrisen men kontrolleras av dess ägare).

När det gäller platsen för utgångarna: Matrisen verkar vara ett mjukvarusystem där allt har en fysisk manifestation inom den. Det finns inget icke-korporalt program som körs inom den så långt jag vet. Agenter är inte systembrett sökprogram, men mänskliga program. Spårämnet är ett piller. En bugg är en insektsliknande enhet som gräver i magen osv.

Så när de laddar något program i matrisen, till exempel en exit-subrutin, tror jag att de måste ladda den till en fysisk plats med en fysisk form. Därför telefonbåsen.

    
svaret ges 08.04.2012 05:14
12

Din premiss verkar fel. I den första filmen visas att de också behöver en hård linje för att komma in i matrisen (den bit där Morpheus vill få Neo till Oracle). De kan ringa med operatörer via mobiltelefoner, men inte överföra sig utan att använda en hård linje. Varken in eller ute.

Varför en mobil kan användas för att ringa men inte överföra RSI, kan relatera till datarate. Men i alla fall verkar användningen av hårddiskar vs mobiler vara konsekvent.

    
svaret ges 08.04.2012 04:00
1

Detta svarades på sällsynta webchat av Wachowskis år 2001.

Kort sagt behöver zionierna nära tillträde till en hårddisk för att både lämna och in i Matrixen. De kan inte bara visas var de vill:

Sinclair: Why were they only able to jack in through hard-lines, but still able to communicate over cell?

WachowskiBros: Sinclair, good question! Mostly we felt that the amount of information that was being sent into the Matrix required a significant portal. Those portals, we felt, were better described with the hard lines rather than cell lines. We also felt that the rebels tried to be invisible when they hacked that’s why all the entrances and exits were sort of through decrepit and low traffic areas of the Matrix.

Observera att vi ser ett exempel på detta i den ursprungliga matrisfilmen där laget visas tillsammans i Lafeyette-byggnaden, bredvid ringsignalen.

    
svaret ges 25.06.2015 21:24