Jag har ett passort med fel datum. Vilka problem kan detta orsaka?

5

Jag är en amerikansk medborgare och jag besökte Montreal i nio dagar i april. Jag tittade bara på mitt pass och mitt inloggningsstämpel har felaktigt mars för månaden så det ser ut att min resa varade från 9 mars till 16 april.

Det ser ut som amerikanska medborgare får stanna i Kanada i 180 dagar utan visum, så jag är inte orolig att jag ser ut som om jag tog en olaglig resa. Jag undrar bara om att ha en frimärke som inte matchar någon annan data på mig (som jag antar är korrekt) kan orsaka problem.

    
uppsättning BarFooBar 31.07.2015 21:17

1 svar

3

osannolikt. Om de av någon anledning försökte använda det som bevis på att du befinner dig i landet, kan du begära datafilerna (eller visa flygningar etc) för att bevisa att det bara var ett fel med sina frimärken. Och de kunde verifiera detta själva från både kanadensiska eller amerikanska sidan om de skulle.

En visumansökan i framtiden där du kan blir frågad när du var där, sätt bara de sanna datumen - om de kontrollerar kommer de att titta på dataposter igen, inte de frimärken i ditt pass

Från personlig erfarenhet var den enda gång som någon någonsin har tittat på datum på frimärken som du lämnade landet för att se till att du inte översteg. Men de skjuter alltid till sina egna register, snarare än passet som en slutgiltig informationskälla.

    
svaret ges 21.08.2015 08:44