Does något stoppa identiska tvillingar från att resa på varandras pass?

27

Anta att två identiska tvillingar vill byta sina pass (t ex att resa med den andra kändens visum eller för att göra visumlöpningar enklare) - skulle det finnas något för att stoppa dem?

Vissa viseringar registrerar sökandens fingeravtryck, men skulle du verkligen förbjudas att ange om bara fingeravtrycksmatchningen?

    
uppsättning JonathanReez 24.03.2017 11:44

2 svar

20

Does anything stop identical twins from traveling on each other's passports?

Tekniskt, ja. Det är olagligt , det är det enda som kommer att stoppa de flesta.

I praktiken kan identiska syskon använda varandras legitimationsuppgifter i många scenarier, ja, förstås, särskilt om bilden är minst ett år gammal.

Inkluderandet av flera autentiseringsfaktorer, t.ex. fingeravtryck, gör det mycket svårare, särskilt när det är meningen att det ska verifieras.

Men tänk på att det inte är en snabb process att verifiera fingeravtryck i tvivelaktiga situationer. Programvaran är mycket bra vid matchning men en officer kan fortfarande behöva verifiera matchen. Jag skulle inte vara chockad (vilket innebär att jag antagligen spekulerar) för att ta reda på det här steget hoppades över om den inledande postintervjuen inte gav upphov till några misstankar.

    
svaret ges 24.03.2017 15:33
9

Det finns en bra chans att bli deporterad / borttagen om dina fingeravtryck inte matchar. Du kommer säkert att granskas mer tills de kan bekräfta (baserat på sannolikhetsbalans) du är den du säger att du är.

Svaret är baserat på erfarenhet. En familjemedlems fingeravtryck kunde inte bekräftas på en resa till Storbritannien. De gav henne ett papper som berättade för henne att de bestämde sig för att låta henne komma in eller inte.

Jag tror att Storbritannien behöver uppdatera sina fingeravtrycksmaskiner. Vid flera tillfällen krävs det flera försök tills fingeravtryck matchar.

    
svaret ges 24.03.2017 13:15