Vad kan orsaka att min ugn visar ett fel vid beröring?

1

När jag stryker på min ugn, speciellt i regulatorns område, tänds ugnsreglaget helt och återställs till "PF". eller strömavbrott. Jag måste sedan ställa klockan igen och vänta på nästa avsnitt. Whirlpool skickade en serviceperson som bytte kretskortet. Samma problem finns efter en vecka. När jag berör ugnen känner jag en liten statisk elektriskt zap. Några idéer?

    
uppsättning Chuck Loiselle 07.01.2012 13:35

2 svar

1

Det finns två orsaker som kommer att komma ihåg. Endera har du en uppbyggnad av statisk elektricitet i din kropp och du laddar den in i ugnen, vilket gör att regulatorn återställs eller något i ugnen brister ut till chasis som gör att du blir chockad när du rör den.

Får du vanligtvis statisk chock någon annanstans i ditt hus? Detta är vanligt i norra klimat på vintern när allt är riktigt torrt. Ofta kan du förbättra detta genom att öka fuktigheten i ditt hus.

Om du inte har statiska problem någon annanstans är det troligt att något är fel med ugnen i form av en kort. Jag skulle råda att inte använda det längre och få en tjänsten person att komma tillbaka och kontrollera det mer försiktigt. Värmeelement som misslyckas är en vanlig orsak till detta.

    
svaret ges 07.01.2012 16:40
0

När du har kontrollerat ugnen för shorts eller dålig mark kan problemet vara en annan apparat bredvid ugnen, som en brödrost eller bländare som inte är jordad korrekt. Kontrollera att behållarna är i kretsarna i köket och se till att alla kontakter och behållare är ordentligt jordade. Om det finns flera GFCI på samma krets, kommer det att orsaka problem om det är felaktigt anslutet. Du kan köpa en plugg som har 3 indikatorlampor som kontrollerar 110/125 v-behållare för korrekt spänning och jord. De är billiga, som 10 dollar.

Lycka till.

    
svaret ges 30.01.2012 04:28