Att åka från Kuala Lumpur till Singapore för någon som inte är en malaysisk eller singaporeansk medborgare

9

Jag överväger, på något vis i framtiden, att köra från Kuala Lumpur, Malaysia till Singapore. Antag att jag inte är medborgare i Malaysia eller Singapore och kommer att få en 14 dagars turistvisum vid landning.

Är det möjligt? Om så är fallet, hur skulle jag med rimlighet gå om det här?

Kör från Kuala Lumpur till Johor Baru och sedan hitta alternativa medel (buss, taxi) på Singapore är acceptabelt. Jag misstänker att kraven att köra i Singapore är mycket strängare än att köra i Malaysia. Vänligen rekommendera sättet att komma från Johor Baru till Singapore om jag bara kan köra till Johor Baru.

    
uppsättning Will 17.02.2014 08:46

1 svar

5

Först och främst, om du inte behöver din bil i Singapore, behöver du inte köra, eller ens gå via Johor Bahru: det finns massor av billiga flyg, bussar och till och med ett tåg från KL direkt till Singapore. Se Wikivoyage för hela scoop.

Men förutsatt att du insisterar, och du kör ett West Malaysian-registrerat fordon, har Landtransportmyndigheten ett praktisk guide för dig. Snabb sammanfattning:

Before entering Singapore, please ensure that you have:

  • valid insurance coverage for your vehicle for the duration of your vehicle’s stay in Singapore
  • valid road tax for your vehicle
  • an Autopass Card with sufficient value
  • an In-Vehicle Unit (IU) – either install a permanent one at IU Service Centres or rent one at Tuas/Woodlands Checkpoints – if your vehicle needs to pass through priced roads during Electronic Road Pricing (ERP) hours

Du kan köpa AutoPass på inträde (S $ 10) och IU-uthyrningen kostar $ 5 / dag. Förarens eller passagerarnas nationalitet gör ingen skillnad, men självklart måste du ha visum etc om det behövs.

    
svaret ges 18.02.2014 00:52