Vem flyger Y-Wing när Death Star exploderade?

48

I slutet av Star Wars IV: Ett nytt hopp ser vi fyra rymdfarkoster som flyger från Death Star bara några ögonblick innan det exploderar.

Som du kan se finns det Millennium Falcon som han och Chewbacca, ett par X-Wings som måste vara Luke och Wedge, och sedan i nedre hörnet ser vi en Y-Wing. Vem är den här piloten och hade han någon skärmtid för att motivera honom som existerar i detta ögonblick? För så mycket som jag kan berätta under den första grävningen kördes de av Y-Wings och alla verkade ha förstörts under deras körning. Så som jag frågade, vem som flyger detta skepp och hur överlevde det för tillfället?

    
uppsättning Chris 17.03.2013 02:03

6 svar

31

Wookiepedia indikerar att Keyan Farlander är piloten av Y-wing-fighteren, såg Death Star tillsammans med Luke, Wedge och Millennium Falcon.

Det verkar dock vara ganska smidigt.

  • För huvudattacken på Death Star var Farlander tillfälligt omplacerad till Gold Squadron och flög en Y-vinge i striden (src: X-Wing Collector CD-ROM: Den officiella strategiduiden enligt Wookiepedia).

  • Star Wars Blueprints: Rebel Edition visar att han var "Gold Seven".

svaret ges 17.03.2013 02:25
7

Keyan Farlander (EU) / Evaan Verlaine (Canon)

Det vidarebefordrades av Steve Sansweet, tidigare chef för innehåll / fläktrelationer på Lucasfilm, i " Fråga Jedi Council " -funktionen på den gamla Starwars.com-webbplatsen att Y-Wing-pilotens identitet var kanoniskt okänd men mycket troligt är Keyan Farlander , ett tecken infört i LucasArts-spelet X-Wing .

Möjligen av intresse är att andra piloter överlevde, bara utanför skärmen.

Q. In Episode IV after the Battle of Yavin there are four ships: Luke and Wedge in their X-wings, Han in the Falcon, and a Y-wing fighter. Who was in the remaining Y-wing ship?

A. It's pretty definite that more than just those four ships survived from the Alliance attack on the Death Star; others just aren't visible on screen. The Y-wing pilot has never been definitively identified. But, if you're the gambling kind, I'd say the smart money is on Keyan Farlander, a starfighter pilot introduced in the original X-wing game from LucasArts. Back in 1992, LucasArts published a novella starring Farlander that came with some copies of the game. The strategy guide for the game continues that story and places Farlander aboard a Y-wing fighter during the final assault on the Death Star.

Farlander survives the battle, making him a good candidate for the Y-wing pilot seen at the end of the film.

I senare år (och kanoniskt) verkar piloten nu vara Evaan Verlaine genom en enkel elimineringsprocess. Vi vet från den nya Galactic Atlas att hon var en del av Gold Squadron som pilotade en Y-Wing. Av namngivna piloter såg vi alla andra (nederländska, Pops och Dex) dödade på skärmen.

Det här svarar inte för de saknade Y-Wing-piloterna som leds av nederländska (varav åtta) men det verkar mycket osannolikt att en icke-namngiven pilot skulle ha varit den som ses att ha överlevt.

    
svaret ges 06.09.2017 12:05
2

Det är aldrig sagt i någon av filmerna. Jag kommer inte ihåg om det är i novelleringen.

Jag tycker om att det är en av framtida Rogues. Med det riskfyllda steget att använda information från licensierade verk (romaner och serier, men inte videospel (som jag känner lite av)) ...

En av X-Wing-romanen sa att Tycho fortfarande var i kejsarservice vid Episod IV.

Jag tror att både romaner och teckningar säger att Hobbie är defekt från kejsarservice tillsammans med Biggs. En av serierna fortsätter att föreslå att han var på Yavin vid slaget, men hade varit oförmögna några dagar tidigare genom en inlöpning med någon lokal flora eller fauna.

Jag föreslår att det är Wes Janson. Böckerna säger att han var en Y-wing pilot (Tierfon Yellow Aces) innan han var X-wing pilot. Han säger (i en bok) något som "Wedge är den enda pilot som överlever två Death Star-körningar". Jag tar det för att betyda "verkliga gräv / reaktorkörningar", som kunde passa - vem som helst Y-wing-pilot var han inte på grävlöpning. Förmodligen på avvikande överfall.

    
svaret ges 17.05.2014 16:13
1

Jag är nyfiken på vem det är också. Om du tittar i hangaren efter att de alla landar, Luke och Wedge och Han, etc finns där, men det finns en annan kille i en flygdräkt också. Jag måste anta det är mystery pilot.

Jag vet att det inte hjälper mycket, men vi kan åtminstone lägga ett ansikte mot mannen / piloten.

    
svaret ges 08.02.2015 22:51
-1

Svaret är Keyan Farlander är Y-Wing-pilot, en berömd ess i Star Wars.

2 av 12 av Rogue Squadron Survived. 1 av 7 av Gold Squadron Survived.

länk

Fler Extended Universe-piloter, som överlevde Battle of Hoth och Battle of Endor, fick också kort skärmtid i andra filmer.

    
svaret ges 16.10.2013 03:44
-3

Gavin Darklighter, Wedges bästa vän. Det nämns i många böcker

    
svaret ges 30.11.2013 08:35