How ska jag refinish vintage dörrar i trä garderob?

0

Jag har gamla garderobsdörrar som ser ut så här:

Lacken är sliten och äldre och de ser väldigt dåliga ut, men det finns inga synliga repor eller bucklor. Jag tänker på att byta ut den gamla hårdvaran och ta bort lacken och applicera ett helt nytt lager av samma. Jag skulle vilja behålla det naturliga utseendet, men jag skulle vilja bli av med det glänsande utseendet.

Vilka rekommenderade steg gör du för detta? Jag har just köpt en bandslipare och en arkslipare för att ta bort det lackskiktet.

    
uppsättning MiniMe 05.09.2014 23:02

3 svar

2

Om du vill "bli av med det glänsande utseendet" varför skulle det applicera lack alls? Glänsande är vilken lack som gör. Om det enda problemet du har med lacken är att det är glänsande, behöver du bara gnugga dörrarna med stålull eller Scotchbrite® (generellt nonwoven slitskydd) för att ta bort glansen. Men använd inte mer lack om du inte vill att den ska lysa!

Jag ser verkligen inte något på bilden som uppstår störande om du gillar trä, men kanske det finns en del detaljer som är förlorade i en bild, eller du har bara olika smaker, vilket är bra.

Om du i själva verket inte vill ha det alltför glänsande och du gillar utseendet på naturligt trä, går du här:

Återgå bältessandaren oanvänd till butiken om du inte har något annat jobb som det egentligen är lämpligt för.

Sand med kioskslipmaskinen och / eller för hand med ett slipblock (plocka upp en gång när du sätter tillbaka bältesskytten eller gör en av skrot) rör sig i första hand i riktning mot träkornet. Det borde inte ta mycket slipning, och det finns inte så mycket ytfiner (tunt skikt av trä som ser bra ut), så överdriv det inte. Börja med 100 grit, eventuellt med 100 eller 120 grit slipskärm (mindre benägna att täppa till när du tar bort finish än vanligt sandpapper) går bara ner till 80 om det verkligen blir tråkigt - jobba sedan upp genom 100 (om du måste gå till 80) 150, 220 eller 240 åtminstone - möjligen högre, men kanske inte behövs. Vid varje steg avlägsna alla repor som lämnats av den tidigare sandpannan och rengör mycket noggrant efter varje slip så att du inte har en lös 100-kornpartikel som skrapar saker när du slipar med 150 eller 220.

När alla slipas för att passa, torka på någon valnötolja, kokad linolja eller "tungolja" för en finish som är lätt att göra och inte alltför blank. Torka på endast ett tunt skikt varje gång, vänta flera timmar eller över natten för att det ska torka och applicera igen tills du är nöjd med finishen.

Var försiktig när du hanterar de trasor du applicerar finishen med - det här är den oljiga trasa som kan starta en brand om den är vattrad och chansad - lägg dem ut platt eller häng upp dem eller kasta dem i en hink av vatten. Torkoljor (de som t ex listas) avger viss värme när de härdar, och i en vadderad rag kan isoleringen av trasa runt utsidan göra att mitten blir varm nog för att smolder.

    
svaret ges 06.09.2014 03:47
0

Höjden låter som den är inramad vid 80 ", en standardhöjd för en skjutdörr.

Varför inte få lager 80x48 och 80x72 dörrar och låt framsidan överla ryggen med några extra inches?

    
svaret ges 06.09.2014 02:38
0

Personligen skulle jag använda en kortskrapa för att ta bort finishen. Dessa billiga verktyg kan ta bort tunna spånar ganska enkelt och lämna en mycket jämn yta. Tekniken är inte svår, men det finns en liten inlärningskurva. Jag rekommenderar att du köper en i en träbearbetningsbutik där en säljare kan visa dig hur man använder den och kanske öva på ett skrot för att se till att du inte gräver i hörnen. Dessa verktyg kan ta bort måttet på en av dessa dörrar om några minuter.

Innan jag skrapar skulle jag ta bort dörrarna från ramen och lägga dem platta på några såghästar så att det är lätt att arbeta på dem och ta bort all hårdvara som är i vägen (det ser ut som att bara dra handtaget)

Efter allt det kan du göra vad du vill ha för finish och hårdvara, montering av speglar, etc. Jag gillar att torka på ett par polyuretanlackar tunna med mineralsk sprit för en nästan dumt klar klädsel, men det finns otaliga sätt att hud som katt.

Lycka till!

EDIT för att lägga till: Här är en post från min blogg som illustrerar användningen av kortskrapor för att ta bort finish och förbereda ytan för mer finish. I det fallet tog jag bara bort i måttet där ytan behövde utjämning:

    
svaret ges 06.09.2014 02:45