Hur förseglar jag ett stort gap mellan plattor för att undvika att frysa / tina hävning?

6

Jag har en mycket stor platta uteplats på baksidan av mitt hem i södra MN som har dragit bort från huset ca 6-8 "på grund av frysning / tövning. De tidigare ägarna har fyllt klyftan med flodstenar, vilket ger det ett "ok" utseende, men det gör inget för att hålla vattnet komma in mellan grunden och den här plattan och skjuta ut den. Vad kan jag använda för att försegla en sådan stor öppning?

Plattan är minst 4 "tjock genomgående, eftersom det är så djupt att sammandragningsledningarna är. Jag misstänker att det i verkligheten är minst 6" djupt i hela. Den bortre sidan från huset ligger mellan minst 10 "tjock i södra änden och över 20" tjock i norr. Jag misstänker att den ursprungliga planen var att den här plattan också skulle stödja ett däck, eftersom det finns rester av stålnålar längs den övre kanten på den andra sidan, och det finns viss misstanke om att sovrummet med stort sovrum ovanför dörren här ursprungligen var kommer att vara en promenad ut dörr. Planen var tack och lov aldrig genomförd av de ursprungliga byggarna.

Huset sitter på lera ovanpå sandsten och den här bakkanten är i stort sett på toppen av en kulle sida, från kanten av plattan bakgården sluttar bort vid en 40-60 graders sluttning i ca 20 ', fortsätter sedan till sluttning borta i en skarpare vinkel i åtminstone ytterligare 80 'till bäcken tillbaka i skogen.

Jag har ett par uppskattningar för att ta bort plåten, lägga in en hållvägg och bana området med pavers istället för en enda monolitisk plåt - vilket ganska mycket alla har sagt är fel svar på den här platsen. Det är mycket dyra jobb som jag inte har råd med just nu. Därför lusten att se vad jag kan göra för att minska effekterna och ge mig tid att ha råd att få förarna att göra rätt.

    
uppsättning cabbey 01.10.2011 23:42

2 svar

6

På grund av bilderna och mängden rörelse ensam gissar jag att grunden för den här plattan inte var ordentligt förberedd. Jag skulle satsa på att någon helt enkelt grävde ett fyrkantigt hål några inches djupt, satt i brädor för former och hällde betongen. Ser bra ut en stund, men gör inte knäböj för att undvika att flytta i kallt väder när vattnet fryser.

En lämplig betongplatta ska ligga på fotar som går ganska djupt in i marken (längre norrut, djupare). Ta en titt på den här bilden för att se vad jag menar:

Noterahurplattansitterpåenbetongvägg?Vikaninteberättahurdjuptdetgårfrånbildenmendetskagååtminstoneenfot.Dettagörsruntkanterna,vanligtvismenalternativt,precissommedenpaver-uteplats,kandugrävautettmycketstörrehål-enfotellermerhelavägenner-ochfyllsedanmedgrus,täcktmedtrasatäcktmedsand(komprimeradevidvarjelager)ochbetongenhälldepådet.Syftetmeddenhärtypenavstiftelseärattgetillräckligdräneringunder,såattdetlillavattnetkvarunderfrysning/tina/fryscykelharutrymmeattexpanderaruntgrusetiställetföratthävdadeturvägen.Såkortsagt,detfinnsingenenkellösningpådittproblem-ochingenmängd"tätning" kommer att fixa det - vatten i marken kommer att komma under den verandaen från alla kanter och fortsätter att lyfta och flytta den när den fryser.

Tyvärr. : (

    
svaret ges 10.10.2011 20:26
3

Är du säker på att plattan har skiftats och det hälldes inte helt enkelt på det sättet? Klyftan verkar vara bredden på en 2x4-form. Några teorier:

  • En form användes längs grunden för att hälla plattan som lämnar gapet

  • Huset brukade ha äldre (tjockare) fasader / mantel som byttes ut med vinylen (ökar det visuella gapet)

  • Klyftan sattes med ändamålsenlighet.

Jag säger att det ser ut som om din uteplats ser bra ut och frosthuggning skulle vanligtvis införa alla möjliga andra problem (knäckt uteplats, knäppt grundmur). Det ser också ut som kanten längs huset är klar (bullnosed).

Det är bra att plattan inte sitter fast vid din foundation (du vill inte ha det eftersom plattan och fundamentet kommer att lösa sig självständigt och spricka din uteplats).

Om plattan är ordentligt lutande bort från ditt hus, föreslår jag att aluminium blinkar. Få några förmålade saker för att matcha din sidospår och klibba upp den under droppkanten på din sidospår som överlappar fundamentet.

Alternativt visas gapet tillräckligt stort för att du kan hälla en sluttande betonggräns. Var noga med att fysiskt separera detta från huset och den befintliga plattan och strejkreglaget i gränsen så många meter. Fyll klyftan med polymer sand eller caulk.

    
svaret ges 10.10.2011 22:22