A320: Varför levererar SDACs alla tre DMC?

3

På Airbus A320, i det elektroniska instrumentsystemet (EIS) finns det tre displayhanteringsdatorer (DMCs):

  • DMC1 levererar den övre ECAM
  • DMC2 levererar den lägre ECAM
  • DMC3 är en säkerhetskopia.

Det finns också två systemdata förvärvskoncentratorer (SDAC) som förvärvar systemstatus, bearbetar det och skickar systemsiddata till de tre DMC: erna.

Varför skulle det skicka det till alla DMCs?

Hydrauliksystemet visas endast på den lägre ECAM som levereras av DMC2. Ingenting om hydraulsystemet visas på den övre ECAM som levereras av DMC1. Så varför skulle SDACs skicka data till DMC1? Jag kan förstå varför den skulle skicka den till DMC3 eftersom det är en backup men varför DMC1?

Samma sak för luftkonditioneringssystemet, elsystemet etc. Inget av dessa system visas på den övre ECAM som levereras av DMC1. Det enda som visas på den övre ECAM är motor och MEMO (eller nödsituationer i händelse av en nödsituation).

Jag antar att motorn är ett system men det finns också ett motorsystem på den lägre ECAM. Den övre ECAM visar motorns prestanda och den nedre visar oljan, så inte samma sak.

    
uppsättning Gary Zenger 30.06.2017 23:23

1 svar

2

The Hydraulic System is displayed only on the lower ECAM which is supplied by the DMC2. Nothing about the hydraulic system is shown on the upper ECAM supplied by the DMC1.

Det är inte sant. Om DMC1 eller DMC2 misslyckas tar DMC3 över. Men om displayen misslyckas, tar den andra skärmen över. Så hydraulik sidan kan visas på den övre displayen. Det kan till och med visas i stället för MFD eller till och med PFD om båda ECAM-visningarna misslyckas. På samma sätt för alla andra ECAM-sidor.

    
svaret ges 02.07.2017 12:45