Vad skulle förändras om tillfälleattacker hade mer utlösare? [stängd]

3

Vårt bord spelar med valfri regel för att tillåta flankering att ge fördel på attackrullar, men det verkar vara för lätt att uppnå med tanke på hur möjligheten attacker utlöses.

Jag tycker att det är ganska konstigt att det enda som utlöser tillfälle attacker lämnar hotat utrymme utan att lossna.

Jag vill använda följande regler / avgöranden eftersom det är ganska meningsfullt, och för att jag vill skära ner på både fiender och NPCs som kör runt sina motståndare utan omsorg i världen för att få flankerande fördelar. (Helvete, munken kunde springa tre cirklar.) Men innan jag genomför det här skulle jag vilja höra andra åsikter, eller snarare analysera.

Mitt mål är att undvika att göra total oro på mitt bord genom att oavsiktligt förstöra en helt giltig kamp taktik, eller till och med en kampstil som en spelare kanske vill utforma sin charater runt trots allt. Om någon ser det som kommer kommer jag hellre inte att ändra någonting alls än att förvärra vår spelhändelse med en dom som bara gav mig mening.

Jag vill göra följande åtgärder utlösande möjligheter attacker:

 • Att vara benägen och stå upp inom räckhåll för en fiende.
 • Den andra förändringen är lite mer komplicerad: Vi använder ett rutnät. Flyttning diagonalt räknas som 1,5 kvadratrörelse.

 • Kör genom rymdstyrd / hotad av en fiende.

 • Att flytta en kvadrat gör inget (som att gå in i din stenbrott eller starta din tur i räckhåll, men bara flytta en ruta inom räckhåll)
 • Att flytta två kvadrater provocerar en AOO med nackdel
 • Att flytta tre rutor provocerar en normal AOO (flytta runt en medelstora varelse)
 • Att flytta fyra kvadrater provocerar en AOO med fördel (det här händer bara när du bokstavligen kör förbi din fiende och ignorerar honom helt)
 • (Jag är inte säker på hur detta skulle interagera med varelser eller vapen med räckvidd.)

  Min resonemang

  Enkelt: Med tanke på den fördel som flankering ger till en angripare, anser jag det mycket osannolikt att någon motståndare skulle bete sig som ett slumpmässigt träd eller en sten när deras fiende går förbi deras blad för att komma in i en bättre position. Jag bryr mig inte om bra positionering, men offren för sådan taktik bör vara större hinder än de är just nu. Det behöver inte sägas att det gäller både PC och NPC.

  Den andra nya utlösaren för att stå från utsatt är lite enklare: Först och främst står du inte mycket chans att skydda dig själv effektivt, så om du står upp bredvid någon ut för att döda bör du provocera en reaktion. För det andra tycker jag att statusen "benägen" borde vara en stor nackdel, vilket det knappast är. Till exempel kan du gå till noll HP, släppa medvetslös, bli läkt, stå upp bredvid killen som knackade dig ner och fortsätt med slakt som ingenting hände. (Om jag inte missade något i RAW förstås.)

  Ett exempel

  För att klargöra mina avsikter, ett exempel:

  O s är två Orcs, . s är obebyggda utrymmen. 1 - 3 är spelare karaktärer.

  391.133
 • Spelarna 1, 2 och 3 står framför två mycket hotande orker som står ungefär en kvadrat från varandra.

 • Spelaren 1 går rakt ner i mitten, förbi dem båda. Han stannar mellan och bakom dem, men fortfarande inom räckhåll. Så de får ingen AOO och måste hjälplöst låta detta hända.

 • Spelarna 2 och 3 rör sig gärna in, flankerar sina respektive ork med spelare 1 och fortsätter att bash sina skalle in med fördel på deras attack, tack vare spelarens 1 djärva och riskfri rörelse.

  / li>

  Det exemplet är det mest extrema fallet jag kan tänka på.

      
 • uppsättning Haquim 08.06.2017 12:01

  0 svar