Vilken typ av nätadapter behöver jag använda norska elektronik i Storbritannien

5

Jag går från Norge till Storbritannien för en 4-årig universitetsbana. Jag tror att strömuttaget är annorlunda än det som används här i Norge.

Kan någon ge en länk (amazon.co.uk) till den nätadapter jag behöver köpa för att ladda upp min norska bärbara dator etc.

    
uppsättning Joe Slater 18.09.2015 13:50

2 svar

5

Både Worldstandards.eu och IEC underhåller sidor om vilka typer av uttag som används över hela världen. Storbritannien använder typ G nästan universellt (det finns de udda undantagen från " Shaver sockets "i badrum och vissa hotell har en konstig, rund 3-stift inställning för belysning endast). Så du behöver något som kommer att ta dina Nowergian C / F-pluggar och konvertera dem till G. Du hittar massor av dessa på flygplatser, och i själva verket i butiker i hela Storbritannien, liksom mycket att köpa online.

Det finns några "tricks" som resenärer kan använda. En är att de flesta bärbara elektronikerna är USB-drivna idag, så att köpa en lokal (eller universell) USB-laddare kan vara praktisk. En annan briner med dem en "power strip" / "extension cable" så de behöver bara en adapter. Du kan också köpa (till ett något högre pris) en mängd olika "universella adaptrar" som har olika prongar som kan utökas för olika sockettyper.

Var försiktig när du köper adaptrar online att de är säkra. Se om de hävdar att de överensstämmer med några EU / UK / Other standarder. Om de kör mer än en enhet, bör de definitivt smälta. Kontrollera att jorden är kontinuerlig när den kommer om möjligt (spelar ingen roll alls för en laddare, mycket viktigt för ett järn!)

    
svaret ges 18.09.2015 14:05
3
Det du måste titta på med att få apparater med franska och tyska stilpluggar till Storbritannien är att de flesta readilly tillgängliga "besökare" -adaptrar kommer att ansluta levande och neutrala men inte jorden.

Även adaptrar som köps från tvivelaktiga säljare (i synnerhet Amazonas marknadsplats) kan väl sakna säkringen som anses vara en viktig säkerhetskomponent i UK-ledningar.

Idealiskt vill du ha en adapter som är speciellt utformad för jobbet. Dessa är lite svårare att hitta men kan hittas enkelt på nätet.

En annan sak som kan vara värt att överväga, är att ta med en strömkabel med dig och byta ut kontakten på den.

    
svaret ges 10.12.2015 16:32