Anime från 80-talet med en man klädd som Robin Hood [duplicate]

7

Jag försöker återansluta med en gammal anime, vars titel är okänd för mig. Det skulle ha luftat någon gång i mitten av 80-talet, eventuellt på kabel, i USA. Tomten har gått förlorad i tid, men här är några detaljer jag minns:

  • Börjar med en flöjt i skogen: En ung man klädd väldigt mycket som en stereotyp Robin Hood (i grön, troligen med en fjäder i locket).
  • Skogsgrönsaker blir onda (glödande röda ögon). Definitivt innehåller ekorrar eller chipmunks.
  • Antagonisten ser och klär sig ganska som onda Karl Rove . Jag tror att han har en följeslagare, men jag kan inte komma ihåg formuläret. Paret handlar ibland om att omvandlas till geometriska former - verkar som neonljus ordnade i trianglar, eller kanske sfärer.
  • Vid en tidpunkt bildar en stor Colosseumliknande byggnad (magiskt). Väggarna består av blockiga "pepparkakor-män" som äntligen passar ihop något som legos.

Vet någon episoden eller serietiteln?

    
uppsättning greeble31 10.06.2018 04:23

1 svar

5

Det som du beskriver låter mer som en film till mig än en TV-serie, även om andra filmer gjordes. Filmen jag tänker på är Unico i Magic Island .

Din skogsflöjist är Toby, men hans garderob är lite annorlunda än din beskrivning:

OndKarlRoveärLordKuruku:

Men det som verkligen får mig att tro att det här är det är de Lego-liknande "pepparkaksmännen" du beskriver: Lord Kuruku's livliga dockor.

Det fanns några andra filmer gjorda, vilket kan vara där de röda ögonskogens varelser kommer ifrån; Jag kommer inte ihåg dem från den här filmen.

    
svaret ges 10.06.2018 14:20