Bäst sätt att lära sig luftfarts alfabetet?

6

Jag vill lära mig luftfarts alfabet och när du söker på Internet om hur man ska, Jag ser en mängd olika tillvägagångssätt, så jag tänkte på att fråga här!

Om det främst är opinionsbaserat, låt mig veta.

    
uppsättning gsamaras 31.10.2018 15:23

7 svar

22

Det antas att du hänvisar till ICAO-alfabetet *, (alfa, bravo, charlie, delta, eko etc.) det enklaste sättet (enligt min erfarenhet från att lära mig det som en disambiguator för telefonarbete) är upprepning, samma sätt du lärde dig alfabetet som ett barn, eller på samma sätt som du skulle memorera en dikt. Hämta en skriftlig lista över bokstavsnamnen, läs dem genom flera gånger om dagen och börja med att recitera utan att läsa.

Gör det flera gånger om dagen i en vecka, du kommer vara nära om inte där. En andra vecka och du bör börja tänka i fonetiskt alfabet. En tredje vecka och du undrar varför alla inte tänker i fonetiskt alfabet.

* korrigeras från kommentarer, ursprungligen International Phonetic Alphabet, vilket är en helt annan sak.

    
svaret ges 31.10.2018 15:27
9

Studera som det är skolarbete!

Jag har funnit att quizzing dig själv på ett liknande sätt att studera för ett test är det bästa sättet att lära. Jag har fått lära mig några olika alfabet av olika skäl, men det finns alltid bra resurser online. Jag skulle rekommendera två tester som jag alltid ger till nybörjare.

Beginner Quiz: https://www.sporcle.com/games/g/alpha_en

Intermediate Quiz: https://abg.ninja/alphabet

Ignorera den barnsliga användargränssnittet, det här är faktiskt bra sätt. Börja med den första länken och skriv in alla bokstäver du vet. Detta visar mycket snabbt vilka du vet, och vilka du inte gör. När du har räknat ut de som du inte vet, kolla ett diagram, försök att memorera dem och försök igen. Skölj och upprepa tills du har memorerat det helt och kan göra det en timme efter att du har tittat på diagrammet (så informationen kommer inte bara ihåg att vara frisk i ditt sinne).

När du har gjort det, använd den andra länken jag skickade till dig för att förbättra användningen och att stränga flera bokstäver tillsammans. Fortsätt tills du är bekväm.

Det är oerhört användbart att läsa bokstäverna högt medan du gör dessa tester.

    
svaret ges 31.10.2018 16:39
2

Min favorit metod för att memorera den typen av saker är att skapa flash-kort med en bild som kan associeras med ordet. Du kan behöva använda fantasin för att hitta en lämplig bild för varje brev, men när du gör det, går memoriseringseffektiviteten upp.

Ett annat alternativ är att göra flash-kort med bokstaven och dess fonetiska ord i en stor typsnitt så det tar upp en hel sida. Du kommer att finna att du kan lättare hämta "bilden" av ordet än bara informationen själv. Jag använder den metoden för att memorera operativa begränsningar där det bara är ett numeriskt värde som du måste lagra i ditt huvud.

    
svaret ges 31.10.2018 22:02
2

Jag kan rekommendera länken till (gratis) webbplatsen, särskilt fliken Flash Cards. Det ger dig ett ord som anges vertikalt med en inmatningsfack förutom varje bokstav och kräver att du skriver det andra och tredje bokstaven i ordet för varje bokstav (som är unika bland orden). Det hoppar sedan automatiskt till nästa lådan, så att du kan öva snabbt att återkalla orden för varje brev.

När du har använt det för lite, ger statistikfliken dig träfffel för varje brev, så du kan veta vilka som ska fokusera på att memorera. Jag planerar personligen upprepningar i min kalender, med principen om avståndsrepetitionsinlärning som nämns i svaret på insys, så jag ökar tiden till nästa repetition om jag får allt rätt.

    
svaret ges 31.10.2018 23:31
1

Gör ritningar (det spelar ingen roll hur bra du kan rita). Använd vad som helst förstår först. Till exempel: för Charly tycker jag om Charly Brown. För Mike är det en annan komisk siffra som heter Mike, men i motsats till Charly är han väldigt lång, så dessa två sida vid sida ser väldigt roliga ut. De tillsammans (rolig vy kommer ihåg) besöker Quebec i november ...

... där de träffar Romeo och Juliet som dansar Tango.

Ta bara ett par i taget. Gör var och en av dem berätta en liten historia. Stick dem där du kan se dem flera gånger om dagen. Badrum till exempel.

Om din hjärna har något att visualisera är det mer sannolikt att du kommer ihåg.

    
svaret ges 01.11.2018 07:41
0

Jag hade samma problem. Det enklaste sättet att minnas alla bokstäverna är med bilskyltarna. Det är roligt och håller dig också att öva alfabetet utan en viss order, det är viktigt också.

    
svaret ges 01.11.2018 02:58
-1

Spaced repetition learning. T.ex. länk

    
svaret ges 31.10.2018 18:58