How att resa med ett (litet) barn i Vietnam?

11

Min partner och jag har gjort en hel del resor med varandra de senaste åren och förväntar mig nu en baby. Vi inser att vi förmodligen inte kommer att kunna resa på samma sätt som vi tidigare, men vi är fortfarande angelägna om att fortsätta att drömma i live så att säga.

Jag har alltid velat gå till Vietnam efter att ha varit lite besviken över det alltför turistiska Thailand, så jag försöker planera en familjesemester där.

Jag tycker att det enklaste sättet att göra det är att hyra ett hus / villa (potentiellt med ett annat par och barn) och använda det som bas för att göra dagsutflykter eller övernattningar på närliggande platser.

Jag är särskilt intresserad av köket och skulle älska att vara någonstans inom gångavstånd till lokala marknader för att köpa färskvaror och skaldjur samt prova gatan mat. Vi skulle förmodligen titta på att gå i cirka 2 veckor så andra attraktioner som stränder, promenader, etc skulle vara bra att ha praktiskt också.

Kan någon göra några rekommendationer om barnvänliga, säkra platser till Vietnam som jag kanske skulle kunna göra detta?

    
uppsättning Caps 20.09.2011 13:10

1 svar

10

Jag kände att stora städer i Vietnam (Ho Chi Minh, Ha Noi) kände sig turistiska, men betydligt mindre jämfört med Thailand. Bag-snatching är något vanligt i nattlivsområdena i Ho Chi Minh-staden, men annars kände jag mig inte osäker i alla städer jag besökte.

Medan jag inte har varit där, är Ha Long Bay särskilt känd för sin skönhet och det finns tillräckligt med öar för att hålla sig borta från turisterna som kommer dit. Det är också inom 2/4 timmars bilresa från Hai Phong / Ha Noi (respektive), vilket kan vara ett problem om du behöver medicinska faciliteter som i ditt fall du nämnde att du förväntar dig en baby.

Du kan också överväga Kambodja och Laos. De delar en mycket liknande kultur till Vietnam, och till och med större städer (Phnom Penh, Siem Reap ...) är mycket mindre turistiska än de flesta platser i Thailand och Vietnam.

    
svaret ges 29.09.2011 13:08