De 3 bästa klassiska baletterna för barn

Barn kan ha enormt nytta av att de introduceras till konst. De flesta barn, särskilt tjejer, älskar att se ballerinor uppträda på scenen. Att ta ditt barn till en balettföreställning är ett roligt sätt att introducera henne (eller honom) till balettvärlden. Det är särskilt kul att göra kvällen spännande genom att klä upp sig till en trevlig middag före showen.

Det är en bra idé att välja en klassisk balett för små barn, eftersom de flesta klassiker innehåller sagotomter. Här är några bra val:

Sovande skönhet

Många barn känner till en av Walt Disneys älskade prinsessor, Törnrosa. När baletten börjar döps baby prinsessan Aurora (Törnrosa). Den onda Carbosse stormar in och förbannar barnet, eftersom hennes inbjudan till evenemanget har förbises. Förbannelsen säger att prinsessan på hennes 18-årsdag kommer att sticka fingret och dö. Lilac Fairy försvagar dock förbannelsen. Hon förkunnar att i stället för att dö kommer prinsessan Aurora att falla in i en djup sömn i 100 år innan den väcks av en stilig prinss kyss.

Under Auroras 16-årsdag bjuder en mystisk gäst (den onda Carbosse) henne en gåva ... en härlig spindel. Aurora stickar fingret och hela domstolen faller i en djup sömn. Flera år senare producerar Lilac Fairy en vision av Aurora som Prince Desire märker under jakt. Prinsen leds till slottet, där han kämpar mot den onda Carbosse. Efter striden kysser han den sovande prinsessan, på vilken alla vaknar. En vacker och glad bröllopsceremoni följer.

Svanesjön

I Svanesjön ser prins Siegfried, en jägare, en fantastisk svan. När han tar sikte på att skjuta förvandlas svanen till en vacker kvinna som heter Odette. Hon berättar för prinsen att hon är en prinsessa som har kommit i besvär av en ond trollkarl. Under dagen måste hon vara en svan och simma i en tårsjö. På natten får hon bli människa igen. Förtrollningen kan bara brytas om en jungfru prins svär henne evig trohet. Hon berättar för prins Siegfried, som råkar vara en jungfru prins, att om han vägrar henne måste hon förbli en svan för alltid.

Prins Siegfried blir galet kär i Odette. Men genom en besvärjelse av den onda trollkarlen föreslår han av misstag en annan kvinna på en fest och tror att kvinnan verkligen är Odette. Prinsessan Odette känner sig dömd. Hon hotar med att döda sig själv och kastar sig i sjön. Prinsen känner sig väldigt ledsen och kastar sig i sjön med henne. I ett otroligt rörande ögonblick förvandlas de två till älskare i efterlivet.

Nötknäpparen

Den mest populära semesterbaletten, Nötknäpparen, är ett underbart val för barn. De flesta städer erbjuder flera chanser att se Nötknäpparen under semesterperioden, och de flesta barn vill se det om och om igen.

Baletten centrerar kring en ung flicka som heter Clara som får en leksaknötknäppare från sin farbror. Hon somnar och transporteras till ett magiskt underland där hon möter sin stiliga prins.