Hvad förhindrar lägre klassens guider att vara övre klassens guider?

26

Vad förhindrar lägre klassens guider att vara övre klassens guider? Till exempel tittar de många barnas Weasleys ner på sina "betters". Varför kan de inte framkalla en mer bekväm levnadsstandard? Visst är Malfoysna inte "bättre" än Weasleys bara för att de bara har ett barn.

    
uppsättning Major Stackings 23.08.2012 00:07

3 svar

22

Det är värt att notera, tror jag, att i Förenade kungariket är rikedom och klass relaterade, men inte lika starka som på andra ställen (som till exempel i USA). The Weasleys kan förmodligen använda magi för att få lite längre framåt ekonomiskt, men de kommer aldrig att uppnå statusen för Malfoys familj, utan allvarliga sociala klättringar (men det är gjort i det samhället).

Och egentligen - när även de fattigaste familjerna kan använda magi för att avlägsna det vardagliga livet, genom att förtrolla en kvast att sopa, eller disken att tvätta sig, vem behöver vara rik, hur som helst?

    
svaret ges 23.08.2012 02:19
11

Först och mest uppenbarligen köper inte pengar klassen.

För det andra, medan det inte implicit anges, tror jag att det är sannolikt att det är en av Gamps lagar om grundtransfiguration, att det är omöjligt att tjäna pengar. Vi vet att mat inte kan trollas från ingenting; Jag skulle tro att det skulle vara dubbelt sant för pengar. Till exempel, i Deathly Hallows , när trioen befinner sig i Lestranges valv som letar efter Hufflepuff-koppen, utlöser de Geminio Curse, vilket gör att varje objekt de berör för att multiplicera; Griphook nämner snabbt att kopiorna är värdelösa - det är bara det ursprungliga som är värdefullt.

Tredje, ta en titt på Malfoys. J.K. Rowling delar på Pottermore att familjen Malfoy har blivit en av de rikaste trollkarlen i Storbritannien genom att ingratiera sig där rikedom och rikedomar, inklusive icke-magiska cirklar (dvs Muggles). JKR säger att det har ryktats i flera år (men aldrig bevisat) att Malfoys dabbled framgångsrikt i Muggle valuta och tillgångar, och under hundratals år har lyckats lägga till sina länder i Wiltshire genom att bifoga deras Muggle granners egenskaper. De förknippas med de övre echelonsna av Muggle Society och royalty, och lägger till deras rikedom med skatter och konst. Viktigast, Malfoysna var inte över att använda magi för att öka sina egna vinster genom tvång och inflytande.

1 2 3 (Skärmdumpar - Pottermore)

Jämför ovanstående till Weasleys. Skulle Weasleys vara glad att jobba på rummet och odla grunda vänskap? Skulle de lägga sina grannar för att öka sitt ägande av mer egendom? Skulle de väsentligen sälja sitt barn till Voldemort bara så att de kunde scrabble på chansen att stanna kvar i en galen manens goda grejer? Personligen läser jag inte Weasleysna i det ljuset. Det som de mest värdesätter är inte konkret i det sättet som pengarna är.

Som kanon säger, kan magi bara inte fixa allt.

    
svaret ges 25.08.2012 05:50
5

Jag tror att det är en kombination av 3 faktorer, varav 2 nämndes någon annanstans på detta inlägg:

 • Konceptet klass är inte helt synkroniserat med begreppet rikedom i Europa, däribland Storbritannien. Ett av de bästa exemplen på detta skulle vara Goblins som inte ens betraktas som trollkarlar men är nog rikare än de flesta trollkarlarna.

 • Den andra är att konceptet klass är något korrelerat med "renblodsguiden" och raden, men inte alltid så .

  Exempelvis anser Gaunts (från träsk inbrödad hustru Marvolo till Voldemort) att deras egna släktingar är "ädla" och "högklassiga" (vittne Marvolo talar ner till en tjänsteman) på grund av deras släkt och blodstatus ; medan jag har en hunch - inte stödd av kanon - att Malfoys och Lestranges skulle vända sina näsor långt upp på ett förhoppligt förslag att Marvolo Gaunt var på något sätt av sin klass.

  På samma sätt är en av de äldsta kända trollkarlerna den som tillhör Ollievanders (som öppnade butiken i Storbritannien för 1000 år sedan - långt längre än den kanoniskt skrivna historien om Malfoys). Men de är i en crass trade hantverkare klass, så anses inte övre skorpa som Malfoys trots gammal släkting.

 • Tredje är den som nämns någon annanstans på SFF - det verkar inte vara ett sätt att magiska dig själv rikedom eller materiella sessioner från tunna luftar till trollkarlar.

  Det finns mycket tunt kanonstöd för varför (se mina Q här: Varför finns det" försvunna "byggnader i Harry Potter? ), men kanonen stöder det faktum att ganska kraftiga trollkarlar till exempel inte bara kan fixa sig bra tyg Lupin) när de inte har råd att köpa dem eller ett bra hus (Weasleys).

 • Sammanfattningsvis är det svårt att svara på vad som förhindrar "lägre" klassguider från att bli "övre", eftersom:

 • Definitionen av övre / undre klassen är inte särskilt fast och beror på synvinkel även i universum; men det verkar vara åtminstone något korrellerat med både rikedom och blodstatus;
 • Du kan inte köpa dig själv en överklass som står i Europa / Storbritannien, så som det är möjligt i mer egalitära / meritokratiska samhällen som USA, även om lägre klasslärare kan bli rikare.
 • Canon stöder att bli rikare är inte en trivial sak för en fattig trollkarl, även med anständig magisk talang.
 • svaret ges 23.08.2012 17:46