Var kan jag få en luftkompressor som kan blåsa luft (inte bara uppblåsa däck)?

Jag har kunnat hitta detta

och detta ,

mendekommerintemedinpassning/handtagsomgörattdukanblåsaluft-tillexempelomduvillblåsadammfråntangentbordetetc.

Vetnågonom detta kit

passar någon av dessa pumpar?

Eller om inte, vilka andra små, bärbara, luftkompressorer finns det som kan göra vad jag vill (jag vill också blåsa upp däck - bara inte bara).

    
uppsättning marcamillion 19.01.2012 13:27

6 svar

Här är ett förslag som kan ge viss mening på flera nivåer. Köp en lufttank. Jag har en måttligt stor en, som rymmer 10 liter luft. Det är självklart tungt att bära runt, vara stål. Men när jag behöver pumpa upp ett däck utöver det antal hundra meter slangar jag har, eller för vilken användning som helst, behöver jag bara koppla loss den från mina kompressorledningar där jag har den kopplad till en snabbkoppling.

I ditt fall är mitt förslag att pumpa upp det med en fotpump. :) Okej, det här kommer att ta lite arbete, men en gång pumpas upp kommer det att hålla den luften under tryck tills du vill ha den. Och eftersom du letar efter en "grön" lösning är detta lika grönt som du kan tänka dig, med fotkraft. Eller antar du att du alltid alltid kan gå till den lokala bensinstationen och pumpa den upp till 100 PSI eller så. När ventilen är stängd, kommer den att behålla det trycket under lång tid.

Fixera en kort längd av luftslang så att du kan använda den för att blåsa luften. En av dessa plastspiralluftslangar kan vara perfekt, så att du kan gå ca 20 meter gångavstånd.

En ännu billigare lösning är att bara köpa ett fordonsdäckens innerrör. Pep Boys säljer dem för ca $ 15. Gå till bensinstationen för att pumpa upp den, och sedan kan du bära den där du vill, för en färdig källa till tryckluft som väger väldigt lite för att bära runt. Återigen måste du räkna ut hur man lägger en linje på däckventilen, men det är inte svårt att göra. Gå till din lokala maskinvaruhandel och de borde kunna få dig att ställa in. (Jag sa inte att gå till Lowes eller Home Depot, men att gå till en butik där de verkligen förstår hårdvara.)

EDIT:

Så här är vad jag skulle göra. Den första delen kommer att vara att lägga en slang på ett inre rör. Jag vet inte vilken tråd en innerrörsventil är, så jag skulle gå till min lokala hårdvaruaffär och få dem att hjälpa mig att hitta en bröstvårt med rätt tråd. De brukar lägga hela hyllor av dem, så det här är inte ett verkligt problem. När du har det måste du kunna koppla den till en 1/4 tums NPT (National Pipe Thread.) Detta är en standardgänga för luftslangar och liknande. När du lägger till kopplingen till däckventilen måste du ta bort nålventilen inuti. Detta tillåter luft att gå fritt in och ut ur däckröret.

Lägg sedan till en luftlinjekolv . Detta kommer att låta dig stänga av luften positivt, för att du vill att den ska fortsätta pumpas upp. Lägg märke till att trådarna på bollvivlan är 1/4 tum NPT, exakt vad du behöver.

SedangickjagtillAmazonochskrevin"spolluftsslang" i sökfältet. Vanligtvis går dessa från $ 10 - $ 30, beroende på slangens längd. Jag tycker att de fungerar snyggt och ger mig en töjbar slang. Du behöver inte en lång men.

Slutligensågjagonlineförensnabbkoppling.CentralPneumaticellerCampbellHausfeldärvanliganamnhär.Snabbanslutningskopplingengörattduenkeltkanfästaenhandhållenluftblåspistolsomduvisar.Observeraattdetkommeratthaen1/4tumsNPT-tråd!Dukanocksåfästaenvanligdäckventil,förattanvändadenförattsprängadinreservmedtryckluft,medantingenfotpumpellerbensinstation.

Alla dessa objekt är vanliga saker som du hittar i någon lokal hårdvaruaffär eller till och med de flesta auto delar.

Det är självklart att den mängd luft du kan lägga i ett sådant rör är något begränsat, men det blir lätt att hålla ett tangentbord rent. Du kan lägga mycket mer i en ståltank, eftersom du kan lagra högre tryck där.

    
svaret ges 19.01.2012 15:36

Letar du efter något mindre än detta?

Porterkabelpannkompressorkompressor

För att få någon form av tryck / volym behöver du en kompressor av en anständig storlek. De små kompressorerna kan blåsa upp någonting, men det tar lång tid och de har inte den mängd luft som behövs för att blåsa damm.

    
svaret ges 19.01.2012 13:34

Jag föreslår att du använder en small shopvac istället för en luftkompressor av flera skäl.

  • Luft från kompressorer innehåller fukt som kan skada elektroniken.
  • Om du vill ha mer än några sekunder med luft behöver du en kompressor med en hög CFM -utmatning eller en stor tank. Det betyder mer pengar än vad du är villig att spendera. Jag har det här 1 gal . kompressor , och det är fantastiskt för trimarbete och fyllning av däck, men nästan värdelös för att blåsa av arbetsytor.
  • Du behöver inte bara köpa en kompressor, men du måste också köpa en slang och alla tillbehör , vilket innebär ännu mer pengar.

Det är sant att du inte kan använda en shopvac för att fylla i däck, men du kan använda den för många andra saker runt huset ändå.

    
svaret ges 19.01.2012 16:18

Du behöver något med en lagertank. De små "kompressorerna" kompressorerna använder i princip däck, boll etc. som lagertank. På grund av detta kommer de inte att kunna blåsa luft med någon kraft.

Om du bara vill blåsa damm från ditt tangentbord, varför använda inte komprimerad gas i en burk?

Försök inte fylla dina däck med detta.

Om du är död inställd på att använda en kompressor för detta, kommer du att vilja leta efter en liten 1 - 3 gallon kompressor. Även om du kanske hittar den minsta kompressorn är överkill (om inte tangentbordet är riktigt dammigt). Du borde kunna hitta en 1-liters kompressor på nätet för $ 100,00, bara se till att du får en som är oljevänlig om du ska använda den på tangentbord och whatnot.

    
svaret ges 19.01.2012 13:54

Om du vill blåsa luft behöver du en tank, du kan göra något med läskflaskor eller ballonger (akta dig för överblåsning)

Men billig handdriven tangentbordsblåsare existerar (google länk ingen anslutning)

och en cykelpump kan blåsa upp bildäck (om ventilen passar på mountainbikes det passar på bilar), kom ihåg att bilarna behöver ett mycket lägre tryck (~ 30 psi) jämfört med cyklar (50-75 psi)

    
svaret ges 19.01.2012 14:59

Jag letade också efter en alternativ lösning på burkluft när jag sprang över din fråga. En alternativ lösning kan vara en airbrush-kompressor. Jag räknar med att du kan bifoga en standardblåsare sak som bilden ovan.

    
svaret ges 12.12.2013 21:06