Var kan jag hitta uppskattningar för BTU, EER eller COP av mycket gamla luftkonditioneringsapparater? (från 1990-talet)

0

Vi har en mycket gammal (20-25 år gammal) fönsterhiss i vardagsrummet och jag försöker lista ut hur effektiv det är. Jag kan inte ta reda på modellnumret eller någon statistik om den. Tillverkarens webbplats har heller ingen information om gamla modeller.

Jag kan mäta KWh-konsumtionen, men det kommer inte att användas utan ett sätt att räkna ut sin BTU. Några kreativa förslag på hur jag kan mäta det?

Alternativt kan bara några historiska data om fönster ac från den tiden, som deras genomsnittliga COP, vara till stor hjälp.

    
uppsättning Obuw 08.10.2017 14:43

1 svar

0

Det 10 SEER-minimumet var rätt runt den tidsperioden så det skulle troligtvis vara 8 eller 10 SEER. Fönster luftkonditioneringsapparater vid den tiden var listade som apparater och var inte föremål för testning så tillverkare kunde göra upp några nummer de ville. BTU-värderingarna skulle vara överallt i dessa dagar. Du kan ta två 12000 btu luftkonditioneringsapparater och en skulle svalna betydligt bättre än den andra. Och eftersom EER är i grunden BTU / Watts då skulle en förändring av BTU vara en förändring i EER. Luftkonditioneringsapparater förlorar också sin effektivitet över tiden eftersom det är en funktion av hur det kan överföra värme och värmeväxlingsspolarna kommer att delamineras över tiden. Inte vanligtvis helt men det kommer att vara oxidation mellan kopparrören och aluminiumfinnorna.

    
svaret ges 23.10.2017 09:55