A fantasy spel med en bra nobel klass?

7

Jag letar efter ett system, helst baserat på klasser, vilket gör det möjligt för mig att spela en ädel (det vill säga sonen till en herrebaron, etc., tvungen att äventyra). Jag letar efter något i linje med SW Saga's Noble Class men i en fantasimiljö. Om du har en mycket bra omskinning av SW Saga för ett fantasyspel, vänligen dela. De viktigaste sakerna jag letar efter:

 • Klassen ska modellera en ädel från nivå 1, som var, till var på nivå 10 får du ett slott och anhängare
 • Klassen ska ha tydliga regler för att interagera med sociala utmaningar utan strid
 • Klassen ska ha tydliga regler för att interagera med mina partimedlemmar / hantverkare så att jag får dem att kämpa bättre, dvs min mest potenta förmåga är ledarskap
 • Var inte någon klass som en bard där jag måste ta bort all musiksmak men jag är fortfarande fast med en ädla som är väldigt bra på att sjunga, trots att det inte finns någon anledning att vara så bra.
 • Vänligen inga klasser som skulle härleda sin auktoritet från övernaturliga krafter. Att spela trollkarlens nedstigning från drakarna är roligt, men inte relaterat till den här frågan
 • Ett undantag från det föregående kravet är om jag har befogenhet att kalla mina förfäder, var de själva adeln som "magi i blodet".

Jag är intresserad av icke-D & D-system.

    
uppsättning George Bora 22.11.2012 12:48

9 svar

5

Rolemaster är mitt förslag.

Det är en klass och nivåbaserad RPG som täcker många av de krav du letar efter. Jag har spelat och kört Rolemaster i nästan 20 år och det är ett flexibelt system som rymmer många av dina önskemål.

Obs! Min erfarenhet är med Rolemaster andra utgåvan , som nu är tillgänglig som Rolemaster Classic (RMC) efter reprinting 2007. Jag har lite erfarenhet av Standard System men gjorde inte gillar det nog att byta över eftersom systemen inte är lätta att konvertera tecken till, även om kosttillskotten är ganska kompatibla.

RMSS eller RMC?

Kärnans RMC-system stöder inte så många klasser, men Rolemaster Companion I, II, III (etc) tar upp detta till ett mäktigt antal yrken (många icke spellcasting) som täcker ett stort antal teckentyper. Speciellt Rolemaster Companion III har några viktiga yrken (klasser i Rolemaster) som täcker vad du vill ha.

RMSS kan vara lättare för de nya som systemet kommer att komma in i från min erfarenhet. RMSS hanterar detta med kompetenspaket som startar din karaktär som bakgrund och har många tillägg tillgängliga för det.

Båda versionerna av Rolemaster har yrken som bara gör det lättare för att lära sig vissa färdigheter (guider kan lära sig Runes färdigheter lättare, till exempel) eventuellt kan någon klass lära sig någon färdighet. Färdigheter kategoriseras också i områden (sociala, bekämpa, magiska osv.) Och yrken får nivåbonus på dessa olika områden.

Så vad kan Rolemaster göra för dig?

 • Det är ett klass- och nivåbaserat system med en mängd olika icke-stridsbaserade färdigheter (allt från Siege Engineering till Duping to Diplomacy and Tactics) som är tillämpliga på klasser av social och adelsklass.
 • Det finns särskilda yrken för hela värdar av olika karaktärstyper men klasser är inte begränsade till vad de kan lära sig - det är bara svårare.
 • Kavalierna och Noble Warrior (RMC CIII) är båda dedikerade yrken till ledarskapstyper, vilka senare har stödjande stavar också. I RMC CIV finns också ledaren (en icke spellcaster). RMSS har Armsmaster (Mentalism Companion) som är stavningskrigare som liknar den ädla krigare.
 • Sociala utmaningar och alla andra färdighetsbaserade utmaningar i Rolemaster bygger alla på ett svårt / framgångsrikt system. RMC CII expanderar på de grundläggande framgångstabellerna på nästan kompetensbaserad nivå. Intimidering, ledarskap kan alla öka din fest och hämma dina motståndare.
 • RMSS har ett meriter / felbaserat system (och RMC gör i viss utsträckning några av följeslagarna) som kan användas för att skapa en bakgrund för din karaktär för att ge dem ädla släktingar och så vidare.
 • Rolemaster har utmärkta kritiska slagbord. Okej, det är inte en sak du ville ha, men riktigt, de är en rumpa - betrakta det här en bonus!
 • Det finns hundratals stavar i Rolemaster organiserade i stavlistor; vissa klasser (som Rangers i AD & D) får lite magi såväl som skicklighet / bekämpningsförmåga och många av dessa stunder är mycket buffvänliga för dina hantlangare och vänner.

Downsides

 • Det finns inget specifikt "få ett slott på nivå 10" förmåga. Men då skulle du hoppas med de färdigheter du har fått din karaktär skulle kunna kommunicera en sådan sak som härrör från bakgrunden.
 • Det finns en hel del böcker att få om du vill komma in i Rolemaster, de allra grundläggande (för RMC) skulle vara karaktärsrätt, stämningsrätt och vapenlag samt stödjande böcker (följeslagare) för den karaktärsklass du vill ha .
 • Rolemaster är ganska bord och matte tunga, vilket inte är för alla. Det är inte ett enkelt system, men att köra det så länge som jag en gång har hängt på det är det ganska lätt att presentera för nya människor. (Välj en färdighet, rulla din cascading% tärning, lägg till din färdighet bonus, gjort)
 • Inte alla Rolemaster är fortfarande in-print, även om andrahandskopior är inte svåra att hitta.
svaret ges 22.11.2012 13:50
12

Blodhusets hus är en intressant, "anti-D & D" tar adeln . Det är ett spel om ära, tragedi och hindras av sina lustar och önskemål. Du kommer att vara källan till ditt eget fall.

In Houses, you play a noble. A character with a past. A character with a family, with vassals, responsibilities and duties. The Law is an ever-present factor in your life. Because you are a noble, “treasure” really has no value for you and problems such as “wandering monsters” are problems for someone of lesser status to handle. Someone you can hire. Someone expendable. And rather than living in a bubble immune to the effects of political scheming, your character lives in a world that looks like a bastard child of Tanith Lee and Niccolò Machiavelli.

 • Tecken spelar rollen som en ädel-en av "de Blodda" - från ett kraftfullt hushåll av adelsmän. Tecken börjar som Barons med land som de har usurped (eventuellt från sina föräldrar), ett slott och en by. Det finns inte klasser, men det finns titlar (Count, Marquis, etc.) man kan arbeta mot i spel.

 • Du har vassaler som du interagerar med och även manipulerar med säsongsåtgärder, eftersom tiden går i spelet.

 • De flesta utmaningar handlar om Machiavellian planer inom planer snarare än kamp. Det finns två uppsättningar kampregler, dock: Duell and Mass Murder (som är allt annat än Dueling). Det finns regler för att använda vassaler i massmord, men varför skulle du gå till en sådan oärlig handling?

 • Noblar är adeln eftersom de har blodats - deras blod förvandlas genom en specifik trolldom. Sorcery drivs av Blood. Sorcery är också förbjudet, varför de flesta adelsmän dablar i den. Det finns också välsignelser från suaven , en slags förfader / hjältyrkan.

 • Tecken tvingas inte äventyra. Ekvivalent av äventyr är förmodligen utredning av pusselhus (ett spökhus från en magisk föregångare) för att leta efter artefakter, hemligheter och forntida handlingar. Att tämma ett pusselhus och lägga till det på din domän kan öka din ställning kraftigt. Ingen kunde motstå en inbjudan till en fest som hölls på ett sådant ställe!

 • Tecken tjänar stil som kan användas för att aktivera sina mekaniska aspekter. Spelare får Style genom att vara sårbar och göra dåliga val. Jag har fått Style för att stoppa för vin i en duell och fick sedan mer stil när min motståndare slängde ner sitt glas för att springa igenom mig.

svaret ges 22.11.2012 21:08
8

Warhammer Fantasy 3rd Edition

Det finns gott om stöd för att spela en ädel karaktär i Empire Power Structure. Klasserna har inte själva regler för sociala förmåner. Alla har tillgång till dessa förmågor.

Det här är de allmänna reglerna:

 • Sociala utmaningar utan kamp (även om dessa inte är så detaljerade som jag vill)
 • Det finns åtgärder baserade på Fellowship-attributet som påverkar människor på olika sätt (Inspirerande ord är en buff, Steely Gaze skrämmer någon bort från dig, Honeyed Words övertygar någon av ett argument)
 • Det finns ingen övernaturlig kraft som ger dig auktoritet.
 • Det finns förfädersaktioner (som har Dwarfy-smaken men kan reskinned) för att kalla din förfaders kraft.

Det finns ingen hård och snabb mekanik för att äga egendom, bönder eller vapen. Det finns en grov guide till ekonomins olika nivåer (guld, silver och mässing). Det är lätt för någon som tjänar guldinkomst från innehav att betala mässing till commonersna på deras mark. Detta kommer att vara nere till GM för att utarbeta inställningsinformationen.

Vid möten är handbokregeln till hjälp för att spelare ska kunna förnuftigt leda squads av låg-power npcs. Henchmen är grupper av samma storlek som de spelare som behandlas som en enda karaktär.

Följande klasser kan användas för att utveckla annorlunda smaker: Agent, Agitator, Bailiff, Burgher, Dilettante, Gambler, Messenger och Student. De har alla de viktigaste Fellowship-förmågan och en rad olika andra karriärkunskaper som kan hjälpa dig att utveckla alla koncept.

Det har fungerat bra i mitt nuvarande spel. En karaktär är en flack ädel, en annan är hans spelvakt. Jag spelar för närvarande en girig säljord livvakt och den sista spelaren är butleren med en dold talent för skugg magi.

    
svaret ges 22.11.2012 15:46
6

Jag föreslår att du tittar på Song of Ice och Fire Roleplaying från Green Ronin. Denna RPG, baserad på George RR Martins serie En sång av is och eld , annars kallad HBO's Game of Thrones, ligger i en värld där en ädelt makt att connive är lika potent som en krigares makt att döda.

I sin avsedda form handlar det här om vardagliga adelsmän som schemar mot varandra.

Låt oss ta dina poäng:

the class should model a noble from level1 as it were, no at level 10 you gain a castle and followers

Det finns inga nivåer - men du kan vara en ädel från get-go. Du kan börja ung, och till och med framsteg i arvsledarkivet som dina äldre syskon dör ...

the class should have explicit rules for interacting with non combat social challenges

Det finns ett komplett socialt kampsystem som gör det möjligt för adelsmän att ändra sinne och få fördelar.

the class should have explicit rules for interacting with my party members/henchmen so that I make them fight better i.e my most potent ability is leadership

Det finns färdigheter för krigföring och hantering av ditt hus, båda ledarskapsfunktioner.

please no class like a bard where I have to strip out all the musician flavour but then I'm still stuck with a noble who is very very good at singing despite having no reason to be that good

Inget av det.

please no classes that would derive their authority from supernatural powers playing sorcerer kings descended from the dragons is fun, but not related to this question a exception to the request above if I have powers to summon my ancestors who were they themselves nobles as a "magic in the blood" thing I am okay with that.

Inget av det.

I'm interested in non-D&D systems.

Detta är ett system som är skapat för det här spelet.

    
svaret ges 24.11.2012 03:06
4

Prova brännhjulet .

Det är fantasi och en ädel karaktär som den du vill ha kan enkelt byggas och balanseras mekaniskt. Noblar kan ha de finaste mentorerna och mycket fritid, så de är vanligtvis bra på en massa saker, inklusive kämpar, ceremoniell dans, diplomati ...

Låt oss kolla din lista

 • Varje tecken börjar med ett förutbestämt antal livsbanor som spelaren väljer mellan de som finns i boken. Det finns en hel uppsättning livsstilar som beskriver adeln, med olika val för damer, prästerskap, rådgivare, arvingar och så vidare. Du är ädel i början av spelet, även i ett mycket otroligt "en livsstil bara" spel (häftklammeret är 3 till 5 livsbanor) tack vare den "födda ädla" grundläggande livsstilen.

 • Varje tecken i tBW kan lära sig färdigheter och alla färdigheter kan låta karaktären skina. Kampfärdigheter är bara en liten del av flera lika val. Genom förlängning kommer dina livsbanor att ge dig dem.

 • Samspelet mellan tecken kommer att dra nytta av dina sociala färdigheter. Under skapandet kan du dock köpa egendomar och länkar till personer eller grupper av personer. Som förväntat ger ädla livsbanor dig många poäng att investera där. Tänk inte att de kommer att bli dina bönor: du kommer att påverka deras attityd med dina handlingar och med hjälp av dina ovannämnda sociala färdigheter.

 • Du är inte en bard. Om du vill kan du använda några av de få non-lifepath-relaterade poängen du måste vara en bra sångare och / eller förbättra din sång i spelet, bara för att säga att denna väg inte är spärrad till någon karaktär. Men du behöver inte "street performer" eller "court buffoon" lifepath vara en ädel.

 • Spelet har magi, men eftersom inställningen bestäms av gruppen som helhet kan du bära det alternativet. Dessutom har de ädla livsstegen ingenting att göra med mage eller trollkarlen.

Den enda nackdelen jag ser är att tBW inte använder ordentliga "klasser". Lifepaths-systemet är dock tillräckligt nära dina behov och förmodligen till dina gruppers. Jag skulle vilja påpeka att efter karaktärsskapande utvecklar du dina färdigheter men du får inte nya livsstilar. Lifepaths är bara en teckenskapande sak.

    
svaret ges 22.11.2012 13:49
3

Det finns två specifika spel som kommer att tänka på: 7: e havet och Victoriana. Beviljas, dessa spel är något mindre D & D freeform men inget säger att du inte kan mod systemet medan det är där.

Victoria kräver att du väljer din karaktärs sociala klass (lägre, mellersta, övre) som bestämmer drag och typer av platser som du får lov att gå i form av get-go och dessa är utformade att inte förändras. Nackdelen är att den är baserad på viktoriansk England kultur (mycket steampunk på vissa sätt). Det är lite mer poängbaserat, men har ett standardsystem installerat, och det är allt ett ganska enkelt d6-system.

Sjunde havet är baserat på renässans Europa, och har mycket mer av den breda uppbyggnaden (speciellt när det gäller monster). Du kan köpa fördelar som "Noble", "Roving Don", "Gentry", "Commission" etc. som visar din adelnivå från karaktärsskapande. Nedsidan är att nivån systemet bara bygger på om du har en kampskola eller trolldom, där det finns nivåer för förmågor. annars finns det inga nivåer.

    
svaret ges 22.11.2012 14:49
1

Jag tror att Savage Worlds och Hellfrost uppfyller de flesta av dina krav. Även om det är klasslöst, har Hellfrost flera sätt på vilket det uppmuntrar och stöder spelandet av en ädel karaktär, och jag uppmuntrar dig att överväga det även om klasserna själva inte stöds. Delvis är detta inbyggt i bakgrundsinformationen för inställningen, men det finns också specifika regler och mekanik för hur adelsmän interagerar med världen och andra tecken.

Klassen ska modellera en ädel från nivå1 som den var, nej på nivå 10 får du ett slott och anhängare.

Noblar är tillåtna i flera olika led, och detta varierar ytterligare beroende på vilken rike du bor i och din ras. Det finns mycket bakgrundsinformation för att ge dig plottkrokar för den här typen av saker, om du behöver dem.

Systemet har också ytterligare regler för att styra en resurs som ett slott (även om det inte finns i de viktigaste Hellfrost-böckerna och måste köpas separat), bryta ned ledningen efter säsong och generera intressanta händelser som du kanske behöver hantera. Det finns flera sätt att få anhängare även om du måste träna exakt hur du ska betala sina löner, och systemets elegans innebär att de här följarna inte sänker spelet avsevärt.

Det bör dock noteras att en stor del av resan från en "låg" till "hög" nivå ädel kommer att vara nere till din GM, eftersom de måste fylla i detaljerna om hur du går igenom den progressionen beroende på de äventyr som din karaktär deltar i.

Klassen ska ha tydliga regler för att interagera med sociala utmaningar utan strid

Savage Worlds innehåller färdigheter som övertalning, skrämmande, taunting och notice, den senare används för att "läsa" människor. Det finns också regler för "social kamp" som används speciellt för längre sociala argument / diskussioner, och Dramatiska uppdrag, som ofta kan användas för icke-stridsscenarier. Reglerna för styrmedel är också tillräckligt detaljerade för att ge dig massor av möjliga användningsområden för icke-stridsfärdigheter.

Klassen ska ha tydliga regler för att interagera med mina partimedlemmar / handledare så att jag får dem att kämpa bättre, dvs min mest potenta förmåga är ledarskap.

Savage Worlds och Hellfrost innehåller i synnerhet ett stort antal ledarskapsdelar som gör att din karaktär direkt påverkar hur dina underordnade partimedlemmar / hantlangare kämpar etc, och sträcker sig från enkla saker som att öka sin moral till mer komplexa saker som att koordinera stridskamp för att få bättre chans att ta ner större fiender. Detta är en av de största styrkorna i systemet enligt min åsikt.

Ingen klass som en bard där jag måste ta bort all musiksmak men jag är fortfarande fast med en ädla som är väldigt bra att sjunga, trots att det inte finns någon anledning att vara så bra.

Att vara ädel behöver inte ha något att göra med att sjunga:)

Inga klasser som skulle härleda sin auktoritet från övernaturliga krafter som spelar trollkarlar som är nedstämda från drakarna är roliga men inte relaterade till denna fråga.

Även om adelsmän kan vara magiska, finns det inget krav på att detta ska vara fallet.

    
svaret ges 22.11.2012 13:54
1

Conan d20 har en 20-nivå Noble-klass som utforskar konceptet ganska omfattande.

Det har många funktioner och alternativ som handlar om ledarskap och social manövrering. Och medan det har många användningsområden för Charisma, och Utför som en klass färdighet, är sången helt valfri;)

I detta Paizo-forumpost har någon extraherat klassens OGL-essens.

    
svaret ges 22.11.2012 14:24
0

Noble-klassen i Conan RPG 2: a upplagan var mycket formidabel och ett bra val för en ledare som delegerar. Precis som den barbariska klassen är det särskilt förbättrad och imponerande för dem som studerar det i detalj. Mitt råd: Njut!

Utöver det; Efter att ha läst din fråga igen:

D20 Game of Thrones Deluxe Edition var, på grund av sitt fokus på de ädla husen, ganska detaljerad och på grund av tv-serierna är fortfarande & kostnadsfri levererad med ett utmärkt sätt att introducera spelare till världen och atmosfären!

    
svaret ges 07.06.2015 20:32