Strange ljud någon relation till brunnpump misslyckas?

0

Jag har inte använt min brunnspump hela sommaren (eftersom vi har haft mycket regn, har jag inte behövt det). Den här veckan eller så har det verkligen torkat upp och jag bestämde att jag skulle vattna gräset. Med sittande så länge gick jag vidare och återpumpade pumpen (jag vet från det förflutna att det bara kan hålla huvudet i ca 2 veckors oanvändning). Inga problem cyklar det flera gånger under priming.

Jag släpper sedan tanken när jag springer ut slangarna på gården. När det klickade på, istället för det vanliga "klicka" / "whirrrrrr" -ljudet (från motorns spinn ner) gjorde det ett "klicka" / "pssssshffft" -ljud. Jag tänkte inte mycket på det eftersom jag hade den primära ventilen öppen och ibland finns det lite läckage runt sekundärerna. Efter att slangarna fästs och vattentankarna öppnades tappade tanken utan att pumpen någonsin kom tillbaka.

Hittills har jag kontrollerat strömmen till den kretsen och knackat på kontrollmodulen för att se om det kanske skulle vara ett fast relä. Vad ska jag se på nästa? Tryckbrytare (om så, hur testar jag det?)? Dålig motor kanske? Något särskilt gemensamt misslyckande (särskilt med det udda ljudet)?

    
uppsättning Brian Knoblauch 18.08.2013 14:42

1 svar

0

Innan jag försökte ringa en gång den lokala elhandeln som jag litar på och den ena lokala brunnpumpaffären i telefonboken bestämde jag mig för att fortsätta och ta en spricka på det själv. Jag antog att motorn var toast eller start / stopp-brytaren / tryckaggregatet var dåligt.

Jag öppnade upp höljet (med nätsladden urkopplad självklart!) och upptäckte att tryckbrytaren (under tryck) tvingar kontaktorerna (ingen sann relä, har utomhuskontaktorer). Med inget tryck i systemet var de ordentligt stängda. Modulen hade ett antal buggar i det, så jag tvingade kontaktorerna att öppna och rengöra dem. Jag skrubbade sedan bort buggarna från resten av kontrollmodulen, klickade manuellt på kontaktorerna ett antal gånger (och de gjorde ett bra solid metalliskt klick). Därefter var det ommontering och provtid. Hooked allt tillbaka (pipar och allt, eftersom om det fungerar, vill jag inte heller köra det torrt för länge eller måste dra ut pluggen medan den drar en full effekt på 3/4 hk (12 ish förstärkare).

Gjorde en fullständig primärcykel och sedan flera testcykler utan problem. Ranna ut alla mina slangar och sprinklers och låt vattnet flöda. Fungerar perfekt nu!

    
svaret ges 18.08.2013 20:40