Hur / varför Tyler Durden sköt i huvudet?

34

Från filmen Fight Club, i slutet scenen kan vi se berättaren skjuta sig i munnen och fråga Tyler att " lyssna på honom verkligen"

Frågan är hur / varför blev Tyler sköt i huvudet när berättaren själv sköt i munnen? Det kunde ha varit någon annanstans och inte huvudet, eller hur?

Är det bara för att berättaren "verkligen" ville Tyler att lyssna på honom och dö?

Eftersom Tyler bara är en hallucination, vet vi att Tyler dör när berättarens sinne accepterar sin död. Berättaren kan inte göra detta på egen hand, eftersom han behöver Tylers tillstånd att göra det (annars varför skulle han be Tyler att lyssna på honom?). Om han verkligen ville att Tyler skulle dö, kunde han ha skott Tyler direkt och föreställt sig sin död, vilket skulle ha lett till slutet av Tyler.

Är denna skytteplats i betydelsen av "Fight Club" där berättaren ville skjuta sig bara med andan att skada sig ? Indikerar detta att berättare och Tyler blev en i slutet?

Var det skott som verkligen behövde döda Tyler? Vad hade hänt om Tyler också sköt i munnen och levde i stället för att bli sköt i huvudet?

Jag har försökt plotförklaringen, men jag såg filmen bara en gång tillbaka ... Jag skulle vara glad om någon kan expandera detta / förklara detta ännu bättre.

    
uppsättning Forbidden Overseer 28.06.2012 20:09

4 svar

43

Syftet med filmens slutplats är att få berättaren att äntligen erövra sina "problem" i form av att döda Tyler.

Han kan inte helt enkelt skjuta på honom, eftersom han bara är en hallucination av sitt eget sinne och kula skulle bara flyga in i ingenting. Medan han slog upp skulle han ha arbetat, det var bara en fysisk representation av en mental kamp. Genom att föra in ett verkligt föremål i släkten är hans försök i Tylers liv meningslösa.

Vi ser att berättaren äntligen inser att han har haft kontroll hela tiden och det är därför han presenteras kunna ta pistolen från Tyler, för att han är den som faktiskt håller pistolen.

Det är då han inser att han måste följa Tylers egna råd och "slå botten". Bara genom att göra det kan han styra sin egen kropp och "döda" Tyler. För att träffa honom inser han att han måste göra någonting livshotande och vansinnigt vansinnigt.

Kulan blåste bara ett hål i hans kind , det var hans mentala F --- You till Tyler och visar honom att han kan ta hand om sig själv nu , vilket är anledningen till att kulan visat sig ha gått igenom tillbaka av Tylers huvud och dödade honom.

    
svaret ges 28.06.2012 21:25
11

I den scenen är Tylers perspektiv som följer:

Han ser berättaren sätta en pistol i munnen, vilket innebär att om berättaren drar avtryckaren, skulle Tyler tro att han skulle dö som han skulle tro att berättaren skulle dö.

Anledningen till att det fungerar:

Innan berättaren drar avtryckaren säger han "Tyler, mina ögon är öppna". Betydelsen av detta är att berättaren ser att Tyler ser att han drar avtryckaren. I berättarens ögon dör Tyler så att Tyler aldrig kan återvända i hans sinne. Han behövde "se" Tyler dö, så att Tyler inte kan komma tillbaka. Vad Tyler inte såg var att kulan inte gick igenom sin hjärna så att berättaren kunde överleva. Detta är det enda sättet som berättaren kunde "döda" Tyler. Genom att lura Tyler och hans egen undermedvetna, behövde han "se" det hända, annars skulle Tyler inte vara död.

Håll blåsigt smart.

    
svaret ges 02.09.2014 03:44
6

Hålet i Tylers huvud visar bara berättarens totala avvisning av Tyler. Det handlar mindre om den faktiska skottet och mer om det faktum att han lyckades och blev vad Tyler var där för. Han såg Tyler som ett problem. Handlingen av honom som skjuter sig är det som blev av med Tyler (hans totala avslag på Tyler). Han hade inte längre ett behov av den personligheten eftersom han nu kunde hantera sitt eget liv.

    
svaret ges 24.01.2014 00:35
3

Även när berättaren var i kontroll kunde han inte ha skott Tyler direkt eftersom han skulle ha föreställt sig att döda någon annan. Han var tvungen att föreställa sig att han dödade sig själv för att Tyler skulle tro att han var död.

    
svaret ges 17.07.2013 05:29