Ar det några flygningar som tillåter en sikh att bära en kirpan?

67

Jag är en religiös Sikh från Jalandhar, Indien. Jag har inte rest ute i landet för en enda gång hittills. Men min familj plågar mig för att ta dem till en jolly semesterresa till ett annat land.

Jag har problem med det. Jag är djupt religiös och jag bär kirpan alltid med mig vart jag än går, i linje med min religions principer. Men jag kan förutse att flygsäkerhet sannolikt kommer att se kirpan som ett farligt vapen och tillåter inte mig inuti flygplanet.

Hur kan jag övervinna detta? Är det möjligt att ursäkta mig av religiösa skäl? Finns det något tolerant flyg / land som kommer att empati med mina religiösa behov?

    
uppsättning Sardarji 15.07.2014 14:57

5 svar

59

Oavsett anledning kommer ämnet upp i ramarna av propositionen som presenterades i Nya Zeeland med respekt för Maori. Dessutom har artikeln specifik information om regi kirpan:

The Sikh Centre brought to the select committee the need to be sensitive to the diverse cultures and beliefs of individuals passing through airport control to ensure they are not unfairly targeted during security checks.

For their part, the Sikh community has made a conscious decision to recommend that their kirpans (ceremonial knives) are removed from under their robes, and included in their check-in luggage. Contrary to perhaps the preconceived view, the kirpan should be appreciated as a symbol of the Sikh religion, not a weapon.

Liknande diskussion från Nya Zeeland parlament .

Dessutom är kirpans inte tillåtna på planen enligt nya TSA-föreskrifter .

En sak gemensamt för alla dessa är att de hänvisar till säkerhetsregler som införs av ICAO med avseende på transporterande vapen på flygplan.

Och om det inte räcker kan du titta på Vanliga frågor från Sikh Coalition på kirpan:

What happens when a Sikh goes on an airplane? Do you have to take the kirpan off?

At the present time, Sikhs put their kirpans into check-in luggage and do not carry it with them on an airplane.

    
svaret ges 15.07.2014 16:44
29

Karlson tog omsorgsfullt av den internationella aspekten av den här situationen, där du tyvärr inte kan bära en kirpan som bär på dig själv.

Men eftersom Sardarji är en religiös person och det är möjligt att han skulle vilja göra sin familj lycklig utan att offra med sin tro, skulle jag vilja ge mer information om kirpan och hur det kan transporteras på vissa flygningar.

Eftersom denna fråga om Sikh Svar förklarar,

The Kirpan (Punjabi: ਕਿਰਪਾਨ, kirpān) is a religious sword worn in a strap that enables a it to be suspended near one’s waist or tucked inside one’s belt. A Sikh who wears a kirpan is not wearing it because it is a weapon; he or she is wearing it because it is part of their officially prescribed religious uniform.

Kirpan ser vanligtvis ut så här,

Somdukanseärobjektetrelativtlitetoch Air India (såväl som Jet Airways , det verkar som det är en förordning som alla måste följa) tillåter det i inrikesflyg ,

Så länge man kan försäkra sig om att bladets storlek är mindre än 6 tum och objektets totala storlek är mindre än 9 tum. Denna bestämmelse är speciellt för kirpan och nämns speciellt i reglerna för handbagage också.

A 'Kirpan' with a total maximum length of 9 inches (22.86 cms.), but a blade not exceeding 06 (six) inches (15.24 cms.), is permitted for carriage by a Sikh Passenger on his person, within India or on an Indian Registered aircraft on Domestic routes of fully Domestic Flights within India, subject to the requirement of a Public Order. (BCAS Circular 14/2005).

Men tyvärr att de inte överensstämmer med internationella bestämmelser, kan de inte heller tillåta det på internationella flygningar,

Carriage of ‘Kirpan’ shall not be permitted in the cabin of an aircraft on an International Flight, either on the domestic or international sector flown by the passenger. If the 'Kirpan' is more than the length specified above, it shall be carried by the passenger in his registered baggage.

Så mitt förslag till Mr.Sardarji,

Du kan försöka övertyga din familj om att flyga till någon annanstans i Indien som kan vara långt ifrån Punjab (Indien är ett stort land trots allt fullt av kultur!) och bär fortfarande din kirpan med dig. Kanske om du och din familj sitter tillsammans och pratar, kan du alla nå ett lämpligt beslut.

    
svaret ges 16.07.2014 04:02
23

Jag är en kollega Sikh, och tyvärr finns det inte mycket du kan göra i denna situation. Du måste ta bort din kirpan och placera den i incheckningsbagage enligt @karlson.

Vissa sikhs bär dessa små kirpaner i halsbandet,

Andrareserintemedflyalls.Underresantardubortkirpan.

Dubörgöra ardaas före och efter, Guru Sahib sadh bakshand ne.

    
svaret ges 16.07.2014 03:56
5

Tyvärr, i dag och ålder måste allt som är användbart som ett vapen synas med misstankar. Det spelar ingen roll om det är en del av ditt religiösa klädsel eller artefakter - om det potentiellt kan användas för att attackera passagerare eller besättning, är det ett vapen och kan inte fortsättas. Om vissa länder, som Indien, vill göra undantag för små på inrikesflyg, så är det deras verksamhet, men förvänta dig inte det på internationella flyg. Om det bästa boende som kan göras är att du kan bära det i incheckat bagage.

Före 9/11, vem skulle ha gett en andra tanke till någon med en boxcutter?

    
svaret ges 16.07.2014 18:58
3

Jag ser många fler problem än bara flygplanen här. Även om det verkar vara ett litet objekt, vet jag inte hur länge din exakt är. Men beroende på typ av blad kan det redan betraktas som ett vapen när det har ett ganska kort blad. Till exempel i denna broschyr hittade jag tyvärr bara den tyska, schweiziska myndigheterna, att en kniv med ett blad längre än 5 cm är ett vapen och är förbjudet att transporteras på offentliga platser: länk

Liknande regler kan också gälla i andra europeiska länder. Jag hörde att Storbritannien är ganska strikt i sådana saker, men jag har ingen källa till det, kanske du själv kontrollerar det.

Då måste du se till att ditt blad inte anses vara ett vapen när du bär det under egna kontroller, vilket kan leda till allvarliga problem eftersom det kan anses smuggla ett vapen.

Så mitt råd i denna fråga: Informera dig noggrant om lagarna på ditt resmål och vilket land du måste resa genom när du kommer dit. Det är inte kul att hamna i en fängelse, bara för att du har förbisett en liten detalj i en viss lag - särskilt inte utanför Västeuropa (och redan där är det dåligt nog). Skicka mail till de lokala myndigheterna, fråga bättre två eller tre olika platser.

Samma också för flygbolagen. Jag kommer ihåg en judisk vän av mig som var tvungen att sätta ett stålstjärna av David (mindre än 2 cm i diameter!) I sitt incheckade bagage eftersom det ansågs vara ett vapen. Om du reser med flyg måste du förvänta dig att även om företaget tillåter dig att bära det med dig, tar säkerhetspersonalen fortfarande bort. De är inte alltid kopplade till flygbolaget och kan ha olika regler.

Jag exagerated lite, jag är medveten om det. Men jag vet om värdet det här har för dig, så jag rekommenderar starkt att du gör så säkert som du kan om du kan bära det på din plats. Det är en väldigt obehaglig upplevelse när något så värdefullt tas bort, även om det bara är temporar

    
svaret ges 18.07.2014 13:36