Var Grindelwald inblandad i andra världskriget?

3

Jag vet inte mycket om Grindelwald annat än vad jag har sett i Fantastiska djur och var att hitta dem . Men jag tror att han kom till makten i början av mitten av 1940-talet och studerade vid Durmstrang.

Tidningen och hans germanskljudande namn låter mig åtminstone som för mycket av ett slump med tanke på vad som pågår i Europa på den tiden.

Var Grindelwald bakom eller engagerad alls i andra världskriget?

    
uppsättning Liath 05.07.2018 17:48

1 svar

8

Det är möjligt - J.K. Rowling antydde de två krigarna "matade varandra".

I en intervju, J.K. Rowling säger att det trollkrigskriget med Grindelwald och andra världskriget var tider att vara parallella, och hon tror att det skulle vara ett trollkrigskrig på samma gång. Hon säger inte om Grindelwald var direkt involverad i andra världskriget, och hon undviker att säga mycket mer.

ES: You don’t have to answer but can you give us some backstory on him?

JKR: I'm going to tell you as much as I told someone earlier who asked me. You know Owen who won the [UK television] competition to interview me? He asked about Grindelwald [pronounced "Grindelvald" HMM…]. He said, “Is it coincidence that he died in 1945,” and I said no. It amuses me to make allusions to things that were happening in the Muggle world, so my feeling would be that while there's a global Muggle war going on, there's also a global wizarding war going on.

ES: Does he have any connection to --

JKR: I have no comment to make on that subject.

[Laughter.]

MA: Do they feed each other, the Muggle and wizarding wars?

JKR: Yeah, I think so. Yeah. Mm.

MA: You've gone very quiet.

[All laugh; JKR maniacally.]

MA: We like when you get very quiet, it means —

ES: You’re clearly hiding something.
- Leaky Cauldron interview (16 July, 2005)

Det verkar vara en anslutning, men det är inte klart om det är direkt eller om det är en mer allmän "hela världen var i turbulens vid den tiden" -anslutningen. Ur det hon säger är det möjligt J.K. Rowling tyckte det var en intressant out-of-universallusion och ville taga det så att det också skulle vara krigstid för trollkarlar, utan aktivt deltagande från Grindelwald, oavsett om han var direkt involverad i att orsaka det. Det är också möjligt att han var direkt involverad, hon vill inte säga.

    
svaret ges 05.07.2018 18:46