US lag och resa till Kuba för medborgare i tredje land

7

Jag är fransk och jag kommer till Förenta staterna snart och jag vill besöka Kuba på samma resa. Är det möjligt att göra det från Förenta staterna? Jag har franska pass och bor i Frankrike.

Vad säger Förenta staternas lag?

    
uppsättning lili 17.08.2014 21:31

2 svar

5

Vad som är begränsat i USA är de flesta formerna för handel med Kuba. Resan är därför de facto förbjuden för amerikanska medborgare och fast bosatta, eftersom de inte får spendera några pengar på Kuba. Att resa till Kuba är dock inte förbjudet som sådant och det finns ett licenssystem och även ett antal charterflygningar och amerikanska organiserade turer på Kuba. Under alla omständigheter är min förståelse att du som fransk medborgare bosatt utanför USA inte är berörda av dessa regler.

Det är dessutom förbjudet att importera varor från Kuba (utom "informationsmaterial" som böcker eller cd-skivor), oavsett var du köpte dem. Så om du har kubanska cigarrer eller souvenirer med dig när du kommer in i USA, kan de konfiskeras och förstöras och du kan också bötes eller ens (teoretiskt) fängslade. Formellt gäller denna begränsning för besökare och medborgare i utlandet , även om de bara transiterar .

    
svaret ges 18.08.2014 00:13
2

Det finns inga direktflyg från USA till Kuba. Men det finns direkta flyg från grannländerna. Det finns täta flyg från stora kanadensiska flygplatser, och från Mexico City och Cancun i Mexiko (och förmodligen andra mexikanska flygplatser), liksom Jamaica och många centrala amerikanska och karibiska platser (inte självklart, amerikanska territorier som Puerto Rico). För att komma till Kuba köper du en biljett till en av dessa platser och sedan en annan biljett till Kuba därifrån. Du behöver använda en icke-amerikansk agent eller webbplats för att köpa Cuba-biljetten. Många gör det här, inklusive amerikanska medborgare.

Det finns inget olagligt att göra om du inte är amerikansk medborgare. Även USA tror inte att det kan reglera vad icke-amerikanska medborgare gör utanför USA. Du bör vara försiktig med att du inte gör någonting som kan betraktas som handel med Kuba, till exempel att ta med mer än personliga saker som köpts på Kuba till USA. Det skulle förmodligen vara bäst att inte annonsera något du köpte på Kuba när du återvänder till USA.

EDIT: Importera små mängder kubanska livsmedel görs hela tiden, även av amerikanska medborgare. De kanadensiska gränsstäderna är fulla av butiker som marknadsför kubanska cigarrer, som syftar till att besöka amerikaner. Att ta med personliga föremål som kommer från Kuba till USA är inte själv olagligt, bara handel med Kuba. Om du tog tillräckligt med kubanska varor till USA så att det kan betraktas som handel, skulle det vara ett problem. Att ta med saker för egen användning är inga problem.

    
svaret ges 18.08.2014 16:55