Är det ekonomiskt genomförbart för Emirater att använda 777 för några av dessa vägar?

5

Denna fråga kan låta retorisk eller inte bra, men jag undrar vad den ekonomiska lönsamheten eller hållbarheten hos vissa emirater är.

Bland sina 164 destinationer serverar Emirates för närvarande en hel mängd icke-större flygplatser (flygplatser som enligt denna lista , är inte bland de 30 mest trafikerade i världen). Bland dem är:

  • Newcastle upon Tyne (NCL)
  • Prag (PRG)
  • Bologna (BLQ)
  • Harare (HRE)

och så vidare.

Min fråga: på de flesta av dessa rutter, är en Boeing 777 utplacerad. Men hur ekonomiskt genomförbart kan det vara att flyga ett sådant högkapacitetsplan till destinationer där målmarknaden inte är så rik eller inte stor nog? I några av dessa fall är Emirates det enda flygbolaget som driver Boeing 777. Jag spekulerar också att andra flygbolag skulle troligen använda ett annat, mindre flygplan till några av dessa destinationer. Jag är säker på att Emirater gör sina marknadsundersökningar med tillräcklig noggrannhet innan de öppnar någon ny rutt, men jag är fortfarande tveksam - kan inte de som bor runt Bologna ta ett tåg till Milano för att komma till Dubai, till exempel gett deras närhet ?

    
uppsättning FaCoffee 28.11.2015 21:30

8 svar

9

Det finns många anledningar som ett flygbolag kan flyga till ett visst resmål och flygresorsekonomin är minst sagt komplex. Jag skulle vilja neka din fråga

couldn't the people living around Bologna take a train to Milan to get to Dubai

Visst att de kunde, men flygbolagen inte bara tjänar platser på grund av de människor som bor där kan de betjäna dem för de mycket folk som inte gör det. Jag flyger både kommersiellt och som en GA-pilot för att utforska nya platser. Jag flyger vanligtvis ut ur Philadelphia-området som är en av de mest trafikerade i USA. Därifrån leder jag till många små landningsbanor överallt, ingen av dessa landningsbanor ligger i städer som är ekonomiskt välmående eller upptagna som Philadelphia men de ser min resa för att jag vill utforska området. Detsamma gäller för utländska flygplatser, helt enkelt för att ett land är mindre ekonomiskt välmående eller "upptagen" än en annan betyder inte att det har mindre att erbjuda kulturellt och kan faktiskt vara en varm säng för turism.

Jag har personligen varit i både Prag och Bologna och de är stora städer både med stora turistmarknader. Jag kan se att det är mycket ekonomiskt att flyga en hel kroppsflygplan där full av turister och kanske bara några lokalbefolkningen. Medan layovers kan locka de lägre budgetflygplanen finns det gott om människor som föredrar en direktflyg för både bekvämlighet och tidsbesparingar.

Du kan kanske hitta mer statistik här .

    
svaret ges 29.11.2015 01:24
7

Jag kan försöka svara för Bologna vilket kan vara ett liknande fall som för andra förmodligen inte upptagna flygplatser. (Jag är från Bologna själv!)

Jag anser att anledningen till att trots att flygplatsen inte ligger på topp 30 är Bologna själv en av de mest trafikerade ekonomiska knutpunkterna i Italien. Till exempel härifrån har vi fabriker som Ferrari, Maserati, Lamborghini och Ducati som ligger inom 30 km från flygplatsen.

Så om det inte är meningsfullt passagerartid tror jag det gör det kommersiellt.

Det finns också en annan teori som jag har hört från FastJet-hanteringen (regionalt lågprisbolag i Tanzania) som betjänar grannländer. Ibland behöver du inte tjäna där det finns affärer. Det enkla faktumet att du öppnar en ny rutt kommer automatiskt att skapa affärer. Som flygbolag skapar du verksamheten för många andra sektorer. Det här är mycket sant för exempelvis Harare där nu med FastJet finns det många människor som flyger in i Dar es Salaam för att hämta begagnade bilar som skickas från Japan. Detta hände inte tidigare men det är nu en verklighet och deras flygningar är fullbokade i månader från Harare till Dar es Salaam. Å andra sidan (DSM-Harare) finns det inte många passagerare men piloter berättar för mig att planet är fullt lastad med last!

Så ibland verkar det som om en rutt inte är lönsam men förmodligen för att ingen gör det. Det ögonblick du öppnar det, BANG! som magiska nya företag börjar blomstra!

    
svaret ges 30.11.2015 07:59
6

Glöm inte att flygplansstorlek och länkkapacitet bara är löst relaterade, eftersom det också beror på hur många flygningar det finns.

Till exempel i Prag räknade jag 6 avgångar till Frakfurt och 7 till Amsterdam en dag, medan endast 2 till Dubai (Emiraten B77W och en SmartWings B738). Så medan flygningarna till Frankfurt och Amsterdam är alla mindre plan (A319, A320, A321, AMS några är bara bara E190), är kapaciteten för båda destinationerna ungefär dubbelt så till Dubai.

För de närmare naven är det mer meningsfullt att flyga mindre plan oftare, eftersom det lättare kan skalas (t.ex. byta A320 för A321, de behöver inte ens ändra besättningen för det) och eftersom det tillåter kortare överföringstider, vilket passagerarna självklart föredrar.

Men Dubai är mycket längre och de lilla flygplanen är mindre praktiska för det avståndet och för långa resor är stoppen mindre del av resetiden, så passagerarna är mer villiga att acceptera den. Så Emirates flyger bara en gång per dag och använder stora flygplan.

    
svaret ges 30.11.2015 09:30
6

Eurostats ger information om EU: s flygpassagerares information, Det beskriver flygpassagerare som transporterar var och en av EU-länderna och deras största flygplatspartner.

På grundval av ovanstående länk finns det passagerarinformation mellan Dubai och Newcastle / Prag.

Avgånginnebärflygningarnafrånstädernatilldubai,ochankomststårförflygningarnafrånDubaitilldetvåstäderna.

SomdukanseärbelastningsfaktornförNewcastleochPragcirka70%,bådaärlägreän Emirater 79,6% genomsnittligt . Newcastle betjänas av 2-klass B77W medan Prag servas av 3-klass b77w / a388.

Belastningsfaktorn för båda städerna är från 50% under lågsäsong till 80 & under högsäsong. Även om lastfaktorn för Prags rutt är lägre än Newcastle 2015, noterar du att vid den tiden Emirat körde denna rutt med A388 istället för B77W .

PS: Närmaste flygplats till Bologna som Emirates serverar är Venedig, inte Milano, även om det snabbaste sättet mellan 2 flygplatser och Bologna är nästan samma.

    
svaret ges 29.11.2015 22:47
4

[C]ouldn't the people living around Bologna take a train to Milan to get to Dubai... ?

Kanske. Men även om de kan, är det mycket mindre bekvämt. När du har tagit dig att ta ett tåg från utkanten av din stad till centrum, väntar du på anslutningen och tar en timmes tåg, anländer tidigare än vad du ville ha på grund av schemat och tillåter extra tid tåget är sent, det kan lätt vara 2 timmar i realtid.

Tidpunkten för dagens första tåg kan också hindra dig från att ta morgonflygningar. Jag brukade använda min lokala flygplats och resa via Amsterdam istället för att ta ett "75-minuters" tåg till regionalflygplatsen och få ett direktflyg. Inte bara var 75 minuters resa mer som 135 minuter (eftersom jag var tvungen att ta ett lokaltåg till centrum och vänta på en anslutning) men också det första tåget av dagen var 0615, så det var omöjligt att var vid den regionala flygplatsen före ca 0830, så du vill inte ta ett flyg före ca 1030.

Ännu ett problem är att om mina tåg hade varit sena hade jag varit med min reseförsäkringsbolag och mina flygbolag kom överens om att jag hade gjort rimliga ansträngningar för att komma till flygplatsen i tid och inte ladda mig att omboka flygningen. Om flygtrafiken till Amsterdam var sent, var det otvetydigt flygbolagets ansvar att få mig till min destination.

Slutligen handlar emirater inte riktigt om människor som flyger till Dubai. Snarare vill de vara ett nav för människor som flyger via Dubai. Flyga till många olika flygplatser gör Dubai till ett mer attraktivt nav, till exempel för personer som flyger mellan Europa och Asien / Stillahavsområdet. Du bryr dig noga inte vilken nav du flyger igenom utan att kunna gå från din lokala flygplats snarare än den regionala som kan göra stor skillnad.

    
svaret ges 13.02.2017 14:11
3

Jag tror inte att du måste gräva mycket djupare än att Emiraten exklusivt är en internationell operatör och de har bestämt sig för att standardisera sin flotta på 777 och A380 - det är faktiskt mer ekonomiskt för dem eftersom de kan få kostnadsbesparingar genom att bara betjäna två typer av flygplan.

Övergripande för dem - det är vettigt att standardisera på dessa två slags flygplan, vilket innebär att oavsett var de flyger - det kommer antingen att vara på 777 eller A380, oavsett vad lastförhållandet är.

Det betyder att du har lite dumt routing - som att flyga en A380 från Dubai till Kuwait, en väg som uteslutande betjänas av familjen 737 / A320 / A321 av alla andra operatörer. Även Eithad (UAE: s nationella flygbolag) flyger denna väg på A320.

För Emirater, när man talar om operationer i sin skala, är det meningsfullt att de flyger en standardkonfiguration, med ett standardbesättningsläge för alla destinationer. Faktum är att jag riskerar att gissa att de flesta flygbolag skulle älska att göra vad Emirater kan, snarare än att behöva betjäna, träna och behålla olika typer av flygplan.

    
svaret ges 13.02.2017 06:17
2

Jag antar att en av anledningarna till denna breda kroppsanvändning är att detta är det primära flygplanet för medellånga rutter i Emirates Network. 777 för Emiraten är arbetshästen för Emirates flygbolag och det har bidragit till att det blir framgång. Men i verkligheten håller jag med dig. Många Emirates-rutter som jag har sett på YouTube har inte fullt flygplan som inte kan vara ekonomiskt lönsamt. Men jag antar att detta är anledningen till att Emirater är så försiktiga med att tilldela A380 till en rutt. Ett exempel jag kan tänka på är Zürich som hittills drivs av en 777. Detta beror på att A380 är ett så stort plan att det bara är möjligt om flygningen är packad. 777 å andra sidan är ett flygplan som används för en mängd olika rutter av emirater. Skälen till detta kan vara att det är det enda mångsidiga flygplanet Emirates kan använda för denna rutt.

    
svaret ges 29.11.2015 21:08
0

Det är väldigt enkelt. Emirater är HUVLIGEN subventionerade av regeringen i UAE. De är privatägda av ett statligt investmentbolag, vilket innebär att data om avkastning, belastningsfaktorer, PRASM, CASM eller vinst inte ska lita på. De försöker översvämma vissa marknader med kapacitet för att döda konkurrens och få marknadsandelar. Det är en åldersgammal strategi i luftfartsverdenen, men det tenderar att inte träna så bra på lång sikt. Det är en bra idé tills du har en massa andra flygbolag som försöker göra detsamma, då hamnar du med en stor mängd kapacitet och biljettpriser i dumperen! Eithad, Emirates, Saudia, Quatar och turkiska flygbolag verkar allmänt översvämma sina marknader med kapacitet, vi ska se vilket land som har störst aptit för förlust.

    
svaret ges 13.02.2017 03:18