Finns det Wizard-alternativ till Arcane Bond and Familiar?

7

Min spelare vill inte använda denna mekaniker eftersom han tror att den gör sin karaktär sårbar.

Hans dator är enligt min mening nu mycket svagare.

Finns det någon mekaniker som jag kan använda istället Arcane Bond eller Familiar för hans trollkarl eller han måste välja en av dem?

    
uppsättning iber 02.06.2013 11:56

2 svar

14

Egentligen, det finns ett stort antal guiden arketyper som ersätter Arcane Bond-förmågan med något annat. Se tabellen för guidenarketyper på d20PFSRD . Allt utom en av Paizo-kärnarketyperna (Arcane Bomber, Primalist, Scrollmaster, Shadowcaster, Siege Mage och Spellslinger) ersätter Arcane Bond, för att inte nämna alla tre nuvarande rasarketyper och en lång lista över tredje parts arketyper. Varje ersätter den med en smakfull förmåga som är relevant för den typen av arketyp.

    
svaret ges 03.06.2013 05:21
0

Om han verkligen inte vill ha något alternativ kan han välja att inte använda dem. Men, enligt reglerna som skrivits i Core rulebook, nej, finns det inget standardalternativ för att ersätta en kraft för att ersätta dem.

Ingenting hindrar dig från att göra vad du vill i ditt eget spel, så du kan helt enkelt ge en bonus på datorns val att ersätta den böna bindningsförmågan.

Dessutom finns det en handfull officiella arketyper som ersätter Arcane Bond med en annan förmåga. Dessa är utspridda över en mängd olika källböcker. Flera av dem förändrar också betydelsen av Wizard-klassen (dvs Spellslinger, som använder vapen eller Scrollmaster, som är en nära stridsexpert, men med Scrolls istället för vanliga vapen eller rustningar) och en tredjedel av dem kräver specifika raser att använda.

    
svaret ges 02.06.2013 12:38