Vilken typ av köksredskap lämpar sig för en glaskeramisk stovetop?

6

Jag har en glaskeramikpanna yta. Jag behöver köpa köksredskap, men jag är inte säker på vilken typ jag behöver köpa.

Handboken har följande åsikter om vad köksredskap jag ska använda (parafraserad):

  • Aluminium: Försiktighet måste vidtas vid användning av aluminium eftersom det kan bryta, säkringa eller markera kaminens yta
  • Koppar: Kan lämna metallmärken på kaminytan.
  • Rostfritt stål: Ojämn matlagning.
  • Gjutjärn: Rekommenderas inte.
  • Porslin-Emalj på metall: Värmeegenskaperna varierar beroende på kärnmaterial. Beläggningen måste vara jämn eller det kommer att repa kaminens yta.
  • Glas: Rekommenderas inte.

På grund av den informationen verkar det som rostfritt stål eller porslin-emalj på metall är de enda två typerna som inte kommer att förstöra kaminytan och att jag får det bästa resultatet när jag lagar mat om jag väljer porslin- emalj.

Jag ser emellertid blandade åsikter över nätet om vad som är lämpligt för ytan på glaskeramikugnen. En artikel som jag hittade var här: länk . I motsats till vad min handbok säger säger den här personen att jag ska inkludera gjutjärnspanna i uppsättningar.

Vilken typ av köksartiklar kan jag köpa som inte kommer att skada min glaskeramikplatta yta?

    
uppsättning Kappers 15.04.2012 22:19

9 svar

10

Jag skulle inte betala mycket uppmärksamhet på denna lista. Jag skulle bara få min kokkärl baserad på vilken funktionalitet jag behöver, inte baserat på vad min kamintillverkare säger.

Tanken att inte använda gjutjärn på glas för att skydda glaset från repor är lika pervers som att hålla en solhatt i garderoben och gå till stranden barfota för att skydda solhatten mot färgavverkning. Din kaminens syfte är inte att glida, det är att laga mat. Tillverkaren försöker förmodligen att skydda sig från kundklagomål: "din spis har repor" "ingenting vi kan göra, du behandlade det mot vår rekommendation". Detta skulle förklara den alltför försiktiga listan.

Jag har en induktionskamin med en glasplatta själv. Jag har inte gjutjärnspanna från den typ som är vanlig i USA (Lodgepannor och liknande), men jag har en smidesjärnspanna, inte kryddat på utsidan (det utvecklade svart rost under krydda insidan, liksom något som Jag misstänker att det måste vara järn sulfid). Den är mjukare än gjutjärn, men hårdare än en typisk rostfritt stålpanna. Jag använder det regelbundet på min spis. Dessutom rengör jag regelbundet kaminen med ett mildt slipmedel (som motsvarar Unilevers varumärke Cif) och en eller två gånger hade jag ett bakat spill som inte skulle gå undan med denna rengöringsmedel, så jag använde istället en stålullskyddsplatta. Jag arbetade försiktigt, men använde fortfarande tillräckligt med kraft för att avlägsna rester. Efter rengöring och polering med en glaskeramisk städare speglar min spis bokstavligen taket. Jag slår vad om att det har mindre repor än min telefonskärm. Så jag tror att alla historier om järnkokare som skadar ugnen är kraftigt överdrivna. Men om du är riktigt rädd kan du sanda och krydda botten.

De andra kraven är också tvivelaktiga. Alu smälter vid 660 ° C, du kommer nog inte nå det även om du glömmer en tom panna högt i timmar. Ingen använder rent kopparpannor ändå, och om det är ett inre lager av en smörgås botten, finns det ingen väg att det kommer att lämna märken. Och så vidare. Bara glasvarningen är bra - inte för att det skulle skada ugnen, men för att du riskerar att glasskäret själv sönderdelas.

Bottomline: Köp baserat på vilket material som är bäst för matlagning, oavsett vad du planerar att laga mat. Kaminen ska kunna ta den. Och om du är grov och det blir skrapa eller två, så förstår jag inte varför det borde störa dig - det är ett verktyg, inte ett modsätt.

    
svaret ges 16.04.2012 01:53
2

Jag har haft en mängd olika glasskålar. Den första köpte 1975. Jag har använt gjutjärn (mormors) rostfritt stål, vattenfritt köksredskap, spillt hett socker, hett fett och varje röra du kan tänka dig. Jag har inte haft en paus och om det inte är perfekt, bara rent, bryr jag mig inte om det. Den är gjord att användas och jag lagar mat mycket. Jag älskar smidig rengöring.

    
svaret ges 06.04.2014 02:24
1

Jag kan inte komma ihåg var jag fick den här tanken, men jag randade koppartråden ur cirka 12 gauge inuti kablarna. Jag bildade det noggrant i en spole och placerade den på den stora brännaren. Gjutjärnspannan rensade aldrig kaminens övre del och det hjälper också att hålla maten riven. Kom ihåg att du inte rör den tills den svalnar. Du kan gömma det i locket när det inte används. Det är billigt, prova det.

    
svaret ges 13.07.2015 02:01
0

Jag har en keramisk glas topp, och det var toppen av raden som värmer upp snabbare än de andra. Så från mina erfarenheter här är mina förslag.

Rostfritt stål; håll dig borta från All Clad; det försvårar käften ur krukorna och kokkärlarna. Jag har återvänt så många, även gjutna aluminium. Du måste köpa en rostfri panna som har en tung synlig plätering på botten. Det förhindrar att grytan / panningen krängs.

Gjutjärn; De nyare hävdar att det kan användas på Keramiska Top. Personligen skulle jag inte försöka det eftersom jag violent delade min far 20 år gammal griddle i halva som tog alla 1 minut att göra. Skakade röra ut ur mina och jag har tur att det inte bröt den keramiska toppen.

Aluminium; Skar warp utan den tunga klädda på botten. Värm aldrig pannan på högt och gå inte över med högt. Men de är billiga nog att ersätta.

Non Stick; Gunk upp snabbare på en keramisk topp på grund av det högre temp som det ger av. Håll värmen låg.

Emalj är bra; Aldrig haft problem. Tänk på självrengörande ugnar, de genererar höga temper för att bränna av fettet och sidorna är emalj. När jag stekar min ugn, lägger jag mina emaljbrödspannor i, lutande på ena sidan. De kommer ut så rena. Allmänt emaljerade kokkärl är gjutna med ytterligare åsar på botten eller pressas på ett sätt som förstärker styrkan på pannan eller krukan. Men botten är inte släta, det är lättare att skrapa. Jag använder de stora krukorna för corned beef och hummer att du verkligen inte rör sig när den är på brännaren. Jag väljer dem direkt och glider inte.

Tempererat glas; Går också bra. Tänk bara på att de är mer temperamentliga. Lägg inte på högt, och du kan inte lägga till något kallt. Det kommer att spricka i hälften omedelbart.

Med detta sagt kan allt ovan skrapa din keramiska topp. Men keramiken är hårdare än bara glas. Det kan ta ett slag och inte visa mycket varor. Jag har haft min i 10 + år, och det finns repor, men inte som du skulle tro. Var bara smart, gnugga inte pannan och skaka tillbaka en eller en glida. Behandla saltvattnet när du lagar mat, rengör koka överkroppen. Det kommer inte bara att öka temperaturen på den keramiska toppen, men kommer att baka snabbt till en hårdbränd röra. Försök att inte använda en rakhyvel, den kommer att repa. Innan du använder den, prova att blöda en pappershandduk med Windex, täck sedan pappershandduken med plastfolie och lägg en medviktad kruka på toppen. Lämna över natten, bakat på salt, fett eller vad som helst det ska torka av. Tips; Du kan också använda den här metoden för bakad spillutsläpp i ugnen, men använd bara vatten. Investera i några riktigt bra Microfiber handdukar, som Don Aslet på QVC. Du behöver bara använda vatten på handdukarna utan Windex hela tiden och inga streck.

Keramik avkyls inte så fort som att man stänger av en gasflamma. Om du lämnar en panna eller pott på den, kommer den att baka maten på, speciellt non-stick. Och du kan inte lägga den i diskbänken och utsätta den för kallt vatten. Lösning: Jag håller alltid en tekokare på spisen fylld med vatten. Vattnet förblir alltid vid rumstemperatur. När jag är färdig med matlagning kastar jag lite vatten i grytan eller pannan för att stoppa matlagningen. Det är en justering som något nytt. Men jag ÄLSKADE min spis och det förbättrade verkligen min matlagning. Lycka till dig!

    
svaret ges 27.04.2012 21:45
0

Använd inte glaspärlor (det är en glasbeläggning över metall) på din glasskiva. Glasbeläggningen smälter på glasplattans yta när du ställer potten ner på den heta ytan och du kan inte ta av den eftersom den smälter med kaminytan permanent. Det hände med min svärmor. Plattbotten rostfritt stål eller platt botten keramik över metallpannor fungerar bäst. :)

    
svaret ges 08.10.2014 16:38
0

Jag har använt Le Creuset emaljerade köksredskap på min glasskiva och det har aldrig orsakat ett problem. Tricket är inte att få det galet varmt. Jag värmer aldrig upp till över 6. Använd aldrig hög värme. Jag använder också Revere solid koppar köksredskap fodrad med rostfritt och har aldrig sett det lämna ett märke. Jag skulle inte tycka om att laga mat utan kopparpottarna. Jag har en fransk koppar omelet pan, fungerar också bra.

    
svaret ges 20.01.2015 19:55
0

Gjutjärn är det bästa köksredskapet som ska användas på en glasskiva. Låt mig säga att glasstoppar är de mest dåliga "designade" sakerna jag någonsin har sett. "Brännarna" värmer med en hastighet på över 500 grader, varför de cyklar på och av.

DU MÅSTE INTE använda det sanna antika (tunna och lätta) gjutjärnet på en kokplatta. Använd moderna Lodge köksredskap (fås hos lokala livsmedelsbutiker eller online). Kokkärlet värmer strykjärn UNEVENLY och kan orsaka kvalitetsjärn till varp. Jag slog av misstag en 1950s Griswold-griddle igår. Jag insåg det en dag senare när jag använde en annan griddle och insåg att, medan grillen inte var varm alls, var "brännaren" rökande och alltför varm. Jag använde en lasertemperaturdetekteringsenhet som jag har, och insåg att BURNER ITSELF var över 500 grader. Om du får gjutjärn så varmt är det oundvikligt. Jag gjorde slutligen matlagningen som jag behövde göra genom att värma grillen lite, sätta pannkaka smeten på grillen och sedan ta bort det från värmen för att låta pannkakan laga mat. Det var en smärta i nacken, låt mig berätta för dig. Det är värt att spara de antika kokkärlarna.

Jag avskyr koktoppar. De är utformade mycket sämre än de gamla vedeldade ugnarna. De är mindre användbara än vattenlösbara fiskebåtar.

Den här är i en hyra, jag kommer aldrig medvetet att köpa en !!!

tack

    
svaret ges 01.03.2015 09:25
0

Jag har ett GE 5 brännare glas till med konvektionsugn. Jag har provat nästan alla typer av köksredskap förutom gjutjärn. Vad som bäst fungerar på min keramiska / glas kokkärl är Rachael Ray Hard Anodized II Nonstick köksredskap, apelsinhandtag, De värmer upp snabbt & jämnt. Min spis har 2 kraftkokare med det köksredskap som koka vatten mycket snabbt. Jag har några alla aluminiumpottar & De fungerar också bra, det gäller även rostfritt stål. Det absolut värsta köksredskapet för m spis är något med koppar & glas kokkärl, jag har ett par gamla rostfria koppar pläterade stekpannor & krukor. Det tar så lång tid att värma upp & koka vatten & är värdelösa för min spis. Jag jobbar inte för eller försöker jag främja RR Hard Anodized II köksredskap eller någon annan av hennes produkter, men jag kan inte säga något ont om det uppsättning jag har. De säger att de är diskmaskin säkert & ugnen säker i grader men jag har aldrig gjort, alltid handtvätt då. Hade dem ungefär ett och ett halvt år, skillet & krukor ser fortfarande helt nytt ut, stekpannorna visar slitage, men non stick-ytan fläckar inte. För cirka $ 115-160 dollar beroende på den inställda storleken kommer inte att bryta banken & kan inte gå fel.

    
svaret ges 08.03.2015 05:37
0

Min spis kom med huset och jag måste säga att jag älskar, kärlek, ÄLSKAR mitt glasskål! Speciellt i ett mindre kök som jag har, det ger en annan platt och jämn arbetsyta efter behov. Jag har använt gjutjärn, gjutjärn emaljerade (Cuisinart), Paul Revere kopparbotten och rostfria lager krukor och allt är bra. Jag använder med till hög värme för att värma gjutet eftersom jag inte vill att den högre värmen brinner min mat (tar längre tid att värma men jag älskar värmefördelningen och möjligheten att poppa den i ugnen). Jag gör all min stekning i gjutjärn med absolut nonproblems. Jag har använt HEAVY lagerpottar och oroade sig för vikten och min GE Hot Point tog det som en mästare. Jag använde Shazzle en gång för att rengöra / polera glaset när jag hade lite gunk jag kunde inte enkelt ta bort och ytan glittrade och skenade i veckor. Jag har tappat saker på glaset och istället för att skada glaset sippade den emaljerade metallgränsen. Jag har glidit krukor från ett område till nästa. Beviljas, jag vet inte hur ytan såg ut som helt ny, men som någon ovan sagt, använd vad som passar dina behov och du kommer att bli bra.

    
svaret ges 05.04.2015 22:02