Sid med kraftens ljusa sida?

18

Jag började spela Star Wars: Gamla republiken . I det här spelet kan du välja mellan 2 fraktioner (Jedi / Sith). Men i uppdraget kan du välja vad du vill att du ska göra. Till exempel: Du kan antingen tortera en fånge (mörk sida) eller låt honom gå fri (ljus sida), så du kan öka din mängd mörka eller ljusa punkter. Som ett exempel har min karaktär 100 ljuspunkter och 550 mörka punkter; Jag spelar som en Sith.

Såvitt jag vet är det möjligt att ha en Sith med ljussidan och en Jedi som använder mörk sida utan att ändra fraktionen.

Varför är det här? Hur är det möjligt att ha en Sith med kraftens ljusa sida? Kanske saknar jag något?

RELATERAT: Kan det verkligen vara Sith motiverat av lycka eller "Joie de Vivre"?

    
uppsättning osdamv 16.07.2012 20:19

5 svar

27

Jag tror att förvirringen kommer från skillnaden mellan Sith Empire som en etablering och Sith som en övning. I huvud Star Wars-universum (som ses i filmerna) är Sith motsatsen till Jedi. Jedi = bra, Sith = dålig. Men du måste komma ihåg att ursprungligen var Sith ett imperium, en institution som existerade med formell struktur. Den här organisationen är vad som finns i SWTOR. Medan kejsarna är mycket mer "onda" i sin praxis, kan individer vara eller kanske inte vara onda eller till och med mörka sida. Även den galaktiska republiken ses som bra killar, främst för att de i slutändan vinner. Vinnare definierar ofta vår syn på historien, och målar sig så absolut som goda samtidigt som man målar fienden som ondskan. Dessa stereotyper kvarstår tills de blir cementerade i det folk som du ser i filmerna.

Det finns mörka sida- och lätta sidokraftanvändare i både Galactic Empire och Sith Empire. Galaktiska republiken kallar sina kraftanvändare "Jedi" och Sith Empire kallar dem "Sith". Det var inte förrän efter händelserna i SWTOR att Jedi blev synonym med "bra kille" och Sith med "dålig kille".

    
svaret ges 16.07.2012 21:57
11

Det var ett val de gjorde tidigt i utvecklingen, som förklaras av Daniel Erickson, huvudskribent för Star Wars: Gamla republiken, på denna 2008 intervju :

Like other MMOs, The Old Republic will have two factions--the Galactic Republic and the Sith Empire. Though led by respectively benevolent and malevolent leaders, the two sides will be home to characters of morally varying stripes. "There's a lot more people than Sith and Jedi in the Empire and the Republic, so one of the things that became important to us is that we separate the idea of faction and good and evil," said Erickson. "Light Side and Dark Side is not the same as faction. In the original KOTOR, you could be Dark Side, even though you worked for the Republic. Here, just because you're in the Empire [faction], doesn't mean you have be Dark Side. You can play as the good guy in the bad place trying to do good things or the bad guy in the good place trying to do bad things."

Så ville de att du skulle kunna spela en Dark Jedi som fungerar för Republiken eller en bra Sith som undviker användning av Dark Side.

    
svaret ges 16.07.2012 21:03
5

Titta på det i den meningen att bra människor kan göra dåliga saker och dåliga människor kan göra bra saker. Det betyder inte att de automatiskt ändrar beteckningen mellan bra / dåliga.

I en mer specifik Star Wars-referens, överväg när

Anakin slaughters the Tusken Raiders

eller

Anakin kills Count Dooku

Det här är några ganska onda handlingar, men Anakin är fortfarande en Jedi efter varje. Han är definitivt på vägen till Dark Side, men han är inte riktigt en Sith än.

I mindre utsträckning har du också Luke och Obi-Wan som använder Force Persuasion - och Qui-Gon som försöker använda det och tillgriper med att använda Force Push för att fuska på spel.

Att använda förmågor från Forceens motsatta sidor betyder inte nödvändigtvis att de plötsligt ändras fraktioner.

    
svaret ges 16.07.2012 21:34
2

Tänk på det så här: Jag kan vara ond av goda skäl, eller jag kan vara bra av onda skäl. En ljus sida Sith Warrior kan vara hedervärd och inte döda människor bara för att döda dem. En mörk sida Jedi Knight får inte visa barmhärtighet när det gäller imperiet motståndare.

Inte allt är svart och vitt. Om du tittar på Darth Vader i EP VI, var han en Sith som kastade Palpatine ner i en grop för att rädda Luke, en mycket lätt sidahandling eftersom Luke inte kunde slåss tillbaka och offrade sig i akten. Omvänt arbetade Obi-wan utanför Jedi-koden ibland för det större braet, som att låta hans känslor bli bättre av honom i hans sista kamp i EP III med Anakin och avlägsna honom.

    
svaret ges 16.07.2012 21:34
1

Sith och Jedi är inte Good vs Evil, de är bara två motsatta filosofier. Jedi värde kontroll medan Sith värde effekt. Varken är onda i mått, men Sith söker ofta kraft och den mörka sidan ger mer makt än ljuset, åtminstone på kort sikt. En Sith behöver inte vara hänsynslös för att få det han vill ha. Han kunde lika lätt få kraft genom de förbindelser han gör med sina vänner och allierade i stället för att krossa allt under hans fötter. Men på grund av sin filosofi som fokuserar mer på jaget än andres behov, blir Sith ofta nedsänkt i mörkare känslor, vilket leder till att de blir aggressiva vilket är början till deras fall till mörkret.

    
svaret ges 17.09.2016 06:24