How kan jag bättre kontrollera temperaturskillnader mellan golv i mitt tvåhemshus som har två HVAC-system?

1

Vi har 2600 kvm på huvudplan och 800 på 2: a våningen. Till andra våningen finns en trappa och med en dörr på bottenvåningen. Vi har vår mästare på övervåningen och inte använda rummet alls under dagen. Dessutom har varje våning egen VVS.

Min fråga är: 1) ska vi hålla dörren på plats för effektivitetsändamål? (vi håller på övervåningen varmare under dagen än på natten) Jag fick höra att borttagningen av dörren skulle vara bäst ... men inte meningsfullt för mig ... 2) Vilka tempinställningar är bra mellan de två våningarna? Jag läste en persons svar som säger att de båda systemen hålls i samma temp och flera andra råder att hålla bottenvåningen 2-3 grader svalare än den andra nivån.

Hjälp! Vår energikostnad är genom taket och vi försöker spara så mycket som möjligt.

    
uppsättning Melissa 11.07.2015 02:42

1 svar

1

Lämna dörren - först och främst för brandsäkerhet , för det andra, för att hålla från att all den kalla luften rinner ner och all varmluft går upp på övervåningen och sedan kommer nötter att försöka hålla någon inställning på varje våning, speciellt om det inte finns (skulle inte förvänta sig med separata system) en kanal för att cirkulera luften mellan golv. Om du har en dörr kan du låta nedre våningen värma upp på natten under kylsäsongen, till exempel, i stället för att behålla det "några grader svalare" för att förhindra varm luft från att rusa på övervåningen.

När det gäller effektivitet, värma eller kyla den del du är i när du är i den och låt den sväva varm på sommaren / sval på vintern när du inte är i den; bara reda på hur mycket "lagtid" är att få platsen till temperaturen och börja konditionera utrymmet från din "varma AC" eller "coola värme" -inställningen för när du inte är där till den temperatur du vill ha på när du är Det är tillräckligt långt i förväg så det är klart när du är.

    
svaret ges 11.07.2015 04:13