Hvad orsakade TARDIS att oavsiktligt falla genom tomrummet i Petes värld?

2

I Rising of the Cybermen faller TARDIS av misstag genom tomrummet och landar i ett parallellt universum. Jag har aldrig varit klar över vad exakt det var som orsakade detta och ännu viktigare varför det skulle vara osannolikt att hända igen. Med tanke på doktorens och Rosas avskeds slutlighet, är det underförstått att det är omöjligt att någonsin återvända till det universum.

Jag har några hypoteser: Kanske har det någonting att göra med spacetime rift i Cardiff eller möjligen att det berodde på vikten av väggarna mellan universum som orsakades av Torchwoods experiment.

Är det någonsin förklarat i serien?

    
uppsättning Zetta Suro 21.06.2013 20:38

2 svar

5

Det förklarades aldrig tillräckligt i seriens sammanhang. Det finns ingen riktig in-universförklaring.

Det nämndes att inter-universell resor var ganska lätt och något populär när Gallifrey's Time Lords var i kraft för att möjliggöra det. Det är ganska troligt att doktorn, som är ett vanligt varelse, skulle följa rutter som han var bekant med och slutade att passera genom en plats i rymdtid där en av de ingångs- / utgångspunkter som tidigare var. Om så är fallet, kan den punkten återigen ha öppnat (kanske hade TARDIS något från det universet på den, från en tidigare resa, eller kanske rasen var helt enkelt ensam) och drog in i TARDIS. Egentligen finns det några av dussintals förklaringar som kan skapas i universum, men ingen av dem är kanon.

Utanför universum var det ett sätt att skilja doktorn och rosen utan att döda en populär karaktär, ett sätt att rensa serien av flera sekundära tecken knutna till henne och lämna fortfarande möjligheten öppen för senare komor eller gästfläckar .

    
svaret ges 21.06.2013 20:48
0

Det finns tre saker som måste beaktas här:

  • Det var faktiskt The Doctor / Mickey's fel. Doktorn frågade Mickey att hålla en knapp för att kalibrera TARDIS, vilket Mickey gjorde. Det skulle hållas i en minut (eller fem, inte säker nu); men doktorn och rosen började chatta bort och berätta historier, och det fick honom att glömma att berätta för Mickey att han kunde släppa taget - han höll det länge, ungefär en timme. Det hade givetvis helt plundrat TARDIS-kretsarna, vilket gör det sårbart och skapar en helhet i universets tyger / gör det större. Så det föll - genom tid och rum, som vanligt - och då dog TARDIS , förutom en enda cell. Naturligtvis är det inte något som man skulle vilja försöka igen, speciellt eftersom TARDIS inte kan leva i parallelluniverset.

  • Den bortgjutna sfären hade givetvis redan kasta några hål, däribland mellan de två speciella universum. Torchwood-experiment gjorde också hålet större och yadda yadda, men doktorns handlingar i slutet av domedagen förseglar brotten, vilket gör det omöjligt för dem att gå igenom igen. om det inte fanns en annan olycka som bröt universumens väggar, vilket möjliggjorde det (enligt Stolen Earth / Journey's End).

  • Om det finns oändliga parallella universum är chanserna att nå samma flera gånger ganska små, ja? TARDIS klarar knappt någonsin att gå där hon är frågad i detta universum, än mindre hitta ett specifikt universum mitt i hundratals.

  • svaret ges 16.07.2013 07:34