Varför fortsätter Agent Smith att adressera Neo som Mr.Anderson?

10

Från början av Matrix-trilogin, adresserar Agent Smith Neo som Mr Anderson, och Mr.Anderson bara . Han verkar vara den enda som gör det. Även arkitekten adresserar honom som Neo, snarare än Mr. Anderson.

Varför vägrar han att ringa honom Neo?

    
uppsättning Simpleton 01.05.2018 07:37

2 svar

23

Det är hans slavnamn, namn i systemet. Thomas Anderson. Agenter är rena, systemets största synliga representation och förtryck i den. Smith representerar alla agenter.

Tänk på dem som byråkrati. Du kan ha ett smeknamn, alla som vet att du använder det eller ditt förnamn. Låt säga ditt namn är Thomas och smeknamnet är Neo. Du har alla dina vänner att ringa dig Neo, för att du ogillar Thomas namn och Tom smeknamn. Men för skatter och andra företrädare för regeringen kommer du alltid att vara Mr Anderson när de måste interagera med dig. För dem är du bara ett nummer, för alla ändamål som de har med dig, ditt för- och efternamn är tillräckligt.

Det är vägledande att de använder Mr / Miss / Ms -Last Name-när de säger "Vi har en överenskommelse, herr Reagan?" till Cypher under sin chatt. Det är enbart professionell typ av talande, allt fungerar inget spel. Du är Mr-Last Name - som gillar att kalla sig -Nickname-. Vi har dig i vårt system som Mr-Last Name-, genom att kalla dig något annat vi skulle bli för personliga (mot dig). Och varför skulle en byråkrati / maskiner vilja bli personlig med någon?

                             
    
svaret ges 01.05.2018 07:46
0

Jag skulle vilja tillägga att den enda betydelsen av "neo" som ett prefix är precis motsatsen till Agent Smiths driva - Keanu sökte en ny värld, Agent Smith ville styra den gamla världen. De var polära motsatser - till och med erkänna hans "alias" som vem Keanu är, som inte är hans alias efter 15 minuter i filmen, skulle vara att acceptera, åtminstone en mycket liten del av Keanus vilja att föra den nya världen. Agent Smith kan inte referera till Keanu som Neo inom systemet om han önskar att den ska behålla och sammanhänga.

    
svaret ges 03.05.2018 21:19