Planerar att resa till Israel, vad händer om Israel förklarar krig mot Iran?

18

Jag planerar min andra resa till Israel (var där Sep / 2011), att besöka min flickvän släktingar igen i februari 2013 och stanna en månad där. Den här gången planerar vi att gå med fyra personer och vi har redan köpt alla flygbiljetter.

Med de senaste nyheterna från Israel och Iran om de misstänkta iranska kärnplanerna, om Israel attackerar Iran, kommer de förmodligen att börja ett krig. Vad händer med turism / gränser i det här fallet? Även om det inte är så säkert att resa, är det fortfarande möjligt? Skulle flygbolagen återbetala mig fullt ut?

REDIGERA från mod : För att klargöra bör någon som svarar på denna fråga inte spekulera på huruvida Israel / Iran kommer att gå i krig. Frågan är hur det skulle påverka resenären.

    
uppsättning gggg 21.08.2012 20:20

1 svar

20

Vid gränserna är den judiska gränsen den tystaste (tar eder från de egyptiska och syriska gränserna, som nu har någon risk för fara med tanke på instabiliteten där). Under kriget 2006 i Israel var landgränserna med Jordanien och Egypten öppna och opåverkade. Landgränserna med Syrien och Libanon är endast öppna för FN: s personal och syriska medborgare som bor i Israel.

Vanligtvis vidtar regeringar för att evakuera sina medborgare från hot spots. Detta hände många gånger tidigare (till exempel nyligen evakuerade franska och italienare EU-medborgare från Libyen, franska evakuerade västerlänningar från Syrien, amerikaner och briter som evakuerades från Libanon 2006 osv.).

Återbetalningar, du borde läsa dina reseförsäkringsvillkor, men krig brukar inte omfattas, terrorhandlingar är. Så det beror i händelse av ett olyckligt tillfälle hur det ska klassificeras. Om din reseförsäkring omfattar krig och fientligheter - då är du bra att gå i alla fall. Min affärsförsäkring, till exempel, gör (på samma sätt som villkoren @Stuart har nämnt i kommentaren).

Jag har personligen varit i Israel många gånger, inklusive under första Gulfkriget när de raketerades av Saddam Hussein varje kväll. Detta är något som israelerna sedan länge brukade, så du kan bli chockad över det faktum att det kan finnas ett krig 30 mil bort och människor har kaffe på gatorna som lever sitt liv som vanligt.

Av den populära förfrågan avlägsnades spekulationen, men här är det för dem som fortfarande är intresserade av min förtjusta och oönskad åsikt:

Jag tvivlar på att någon kommer att attackera någon när som helst snart, Israel brukar inte prata när man vill skjuta. Vad som kan hända är en evenemangsstil 2006, när en pro-iransk militär attackerade Israel från Libanon och orsakade ett litet krig. Det kan vara från någon av de israeliska gränserna, men speciellt i förhållande till Iran kommer det troligen att hända från Libanon eller Gaza.

    
svaret ges 21.08.2012 21:34