Varför kan du bara skapa ett magiskt objekt per dag?

17

De flesta magiska föremålen av någon betydande kraft kommer att ta mycket längre tid än en dag att skapa. Med tanke på tillverkningsgraden på 1 dag per 1 000 guld verkar det osannolikt att det kommer att föreligga allvarliga balansproblem med att tillåta flera billiga föremål på en enda dag och det verkar lika osannolikt att en kraftfull prästare inte kunde skapa potioner av stabilisera vid en mycket högre hastighet.

Finns det något balanshänsyn bakom den här regeln, eller kan det vara säkert hus iväg bort? Alternativt finns det en särskild berättande orsak?

    
uppsättning Eric B 13.08.2013 23:14

4 svar

16

Jag tror att det bara är att se till att datorer bara kan skapa föremål under stillestånd.

Det tvingar dig att ta en hel dag ut för att tillverka små saker. Den minsta dagen hjälper till att förhindra konstiga fall som:

  • Tre rullar tar samtidigt att skriva som en bläddring
  • Framställning av tjugo fjäder tokens på en dag
  • Skriv en oanvänd stavning i en rulle innan du går och lägger dig, för att undvika att slösa bort det
  • Tillverka en vara oavsiktligt på en timme, utan att ta en hel dag med stillestånd

Annat än det finns inga större balansproblem. Mängden nedetid är inte specificerad i reglerna så att utformning inte är starkt balanserad mot det som en begränsad resurs. Du spenderar fortfarande ditt eget guld för att tillverka objekten. Jag tror att ditt husregel skulle vara rimligt.

Kom ihåg också att du redan är begränsad av antalet stavaformer du kan kasta per dag: du måste kasta varje objekts förutsättningsstav en gång varje dag medan du skapar. För att tillverka fem fjäderbuntar måste du förbereda större skapelse fem gånger (eller anställa någon annan som kan eller cast från rullar eller höja skapandet av objektet DC).

Redigera: En annan orsak är för att förenkla objektets skapelsestid ner till steg i heldagar .

Ursprungligen i D & D 3.5, kunde du inte skapa saker medan äventyr och till och med små saker tog en hel 8 timmars dag. Pathfinder lättade dessa krav, men behöll gränsen på 1 / dag. En fördel är att det delar upp skapandet av varor i hela dagarna, vilket är enklare än att spåra enskilda timmar. Det är inte överstyrt, bara en restriktion Pathfinder ärvt från D & D 3.5.

Du kan ta bort gränsen om 1 / dag om du är villig att hantera den extra komplexiteten.

    
svaret ges 14.08.2013 01:24
4

Jag tror att det kan vara för att förhindra att en caster använder billiga rullar och / eller potions för att förlänga sina stavningar per dag. Varje dag tillbringade hantverk skulle ge dig i huvudsak 4 extra stavar utan begränsningen. Ja, de stavarna skulle användas för den aktuella dagen, men de fortsätter för alltid efter det och ger dig ett enkelt sätt att lagra din stavningsbelastning. Så orsaken är förmodligen att förhindra att det lagras ett löjligt antal stavar och effektivt tar bort stavarna per dag begränsning (för lägre nivå stavar, ändå).

Personligen skulle jag luta mig mot hus-dom bort det förutsatt att din kampanj inte har massor av stillestånd. De potions / scrolls som kan skapas för billiga (1st level potions, 1st och 2nd level scrolls) är tillräckligt begränsade på egen hand och jag tror att kostnaden kommer att hämta innan fördelarna är fullt realiserade - åtminstone i de flesta kampanjer. Om din kampanj har mycket stillestånd, skulle jag vara mer försiktig ...

    
svaret ges 14.08.2013 00:39
4

Det verkar som om mitt ursprungliga svar var väl off-base, det här är en re-vamp.

it seems unlikely there will be any serious balance concerns with allowing multiple inexpensive items in a single day and it seems equally unlikely that a powerful cleric could not create potions of Stabilize at a much higher rate

Så du kan skapa potioner av stabilisera med en mycket högre takt. Här är skrivningen om skapandet av Magic Item .

Potions and scrolls are an exception to this rule; they can take as little as 2 hours to create (if their base price is 250 gp or less)

Potions of stabilize kostar 25gp, så du kan göra 4 / dag på 2 timmar vardera. Vad sägs om potioner som kostar mer än 250gp? De har den basen också täckt.

Scrolls and potions whose base price is more than 250 gp, but less than 1,000 gp, take 8 hours to create, just like any other magic item.

Så det finns bara ett hörnfall här. Vad med allmänna magiska saker som kostar mindre än 1000gp?

För att starta finns väldigt få -alternativ under 1000gp som inte är potions eller rullar. De är i grunden alla ammo eller riktigt mindre magiska saker.

Kan du massan producera ammunition eller unguents med mindre stavning? Förmodligen finns det ett gap här i reglerna.

Is there some balance concern behind this rule, or can it be safely house ruled away?

Så länge du håller människor under 1 k / dag kommer du förmodligen inte att bryta spelet. Det anges att det finns några sätt att härska här här.

Jag tycker att det säkraste är att utvidga "scroll / potion" -regeln till mindre saker också. Så jag kan skapa upp till 250gp i ammo i en enda 2 timmars tidsperiod. Men jag skulle begränsa det till "5 av en sak" , snarare än "5 saker totalt" .

Observera det relevanta tillägget för att skapa vid tillfället:

If the caster is out adventuring, he can devote 4 hours each day to item creation, although he nets only 2 hours' worth of work.

    
svaret ges 14.08.2013 21:16
2

Som en erfaren GM rekommenderar jag att jag tänker länge och svårt att ändra denna regel.

Kanske är ditt spel i en magisk miljö på hög nivå, med enkel och produktiv tillgång till magiska saker. Om det är, kan regeln inte vara farlig.

Men om magi är mindre än vanligt, tänk vilka effekter som gör att flera saker per dag kan ha på din världsekonomi och spel. Om dina spelare kan göra flera saker om dagen, kan en NPC göra samma sak. I en värld där någon kan köpa lvl 1 och 2 buffing potions från en cleric eller rullar från en trollkarls stavlista gör du NPCs mycket kraftfulla på låga nivåer. Rogues som kan köpa lokalisera objekt och knacka rullar, samt illusion eller förtrollning rullar för att tillåta dem att glida in och ut ur ett område, gör inget objekt säkert från en tjuvar fingrar. Toughs som lätt kan buffras med tjurar styrka, bär uthållighet och mage rustning, är svåra att ta på på tidiga nivåer. Spelare som kan spendera en dag fördubblar sina pengar genom att investera i att göra magiska föremål, så att de säljer för två gånger sin kostnad, har liten anledning att lämna staden förutom leveranser. Dessutom tillåter de att göra stora mängder pengar tidigt, så att de får tillgång till objekt över sin allmänna nivå, vilket gör möten betydligt enklare för dem. Priset xp är tillgängligt för att hålla aktörer i kontroll, men kostnaden för lågnivåartiklar är så billig, en förmögenhet kan göras på xp-kostnaden för ett enda äventyr.

Säkerligen kan gränsen i magiska objekt som skapas per dag elimineras. Konsekvenserna måste planeras för eller ett sätt att begränsa missbruk som inrättats. Du vet att dina spelare kommer att se fördelarna snabbt och sträva efter att utnyttja dem.

I slutändan handlar det om att ha kul. Om förändringen blir kul för dig och dina spelare ser jag ingen anledning att inte gå vidare och göra det.

    
svaret ges 01.12.2013 17:35