Story där saker flyttas bakåt till det ögonblick där en kvinna förhindras att lämna och komma in i en bilolycka

14

Jag letar efter en kort science fiction-historia som jag läste för länge sedan. Jag kommer inte ihåg titeln, författaren, boken eller något annat om det, förutom att det handlade om ett par som hade ett argument, och kvinnan lämnade sitt hus och dödades i en bilolycka. Under hela berättelsen rör sig saker bakåt till det ögonblick som hon lämnade och mannen hindrar henne från att lämna och hon dör inte.

Det är allting i minnet, för jag har läst det så länge sedan, men om någon vet vad den här historien är eller vad det kan vara, skulle det vara väldigt användbart. Jag har letat efter det i åratal och har inte kunnat hitta någonting om det. Jag tror att det började med meningen "Mannen undrade hans dryck", eller något av den typen.

    
uppsättning Adam Woodbury 30.10.2018 23:54

2 svar

19

Kan det här vara Divine Madness av Roger Zelazny (del av Resor i tid anthology of time travel stories)?

His thoughts only were inviolate, his body belonged to the re-treating tide. Eventually, he rose and strolled backwards out of the park.
On the street a boy backed past him, unwhistling snatches of a popular song.
He backed up the stairs to his apartment, his hangover growing worse again, undrank his coffee, unshowered, unswallowed his aspirins, and got into bed, feeling awful.
Let this be it, he decided.
A faintly remembered nightmare ran in reverse through his mind, giving it an undeserved happy ending.

    
svaret ges 31.10.2018 00:00
10

Om det inte är Zelazny-historien (vilket det förmodligen är) kan det här vara "25 Crunch, Dela direkt på två "av George Alec Effinger från hans samling av historier om sportvetenskap fiction Idle Pleasures (1983) och tidigare publicerad i en annan samling Imaginary Numbers . Plottet sammanfattas här som:

[A] NFL player named Eldon MacDay discovers that the most severe blows of his opponents trigger lucid memories of his wife. Physical pain allows him to relive his past. And of course, it takes a profound toll on his body and mind.

Det finns dock mer än det. När han slås om medvetslös under träning, går MacDay tillbaka till natten, sprang hans fru och slogs av en bil. Men om han slås ut under ett spel inser han att han faktiskt kan ändra vad som hände den ödefulla natten. Så när han kör bollen försöker han ta itu med hårdare och hårdare av motsatta spelare, för att ge sig mer tid att slå ut och därmed mer tid att försöka rädda sin fru.

    
svaret ges 31.10.2018 01:22