ratio mjöl till vätska i bröd

1

Jag är ny för att baka bröd, och jag har ett recept som kräver 2 1/4 koppar totalt vätska till 2 3/4 kopp helt vetemjöl och 2 3/4 kopp obelagt mjöl. Jag har gjort det flera gånger, och kan aldrig blanda i allt mjöl, vilket får brödet att falla när man bakar. Jag har ingen mixer eller bröd maskin, och detta recept är inte för en brödmaskin. Hjälp! Tack!

    
uppsättning jeanne 30.11.2016 16:46

2 svar

3

Detta fungerar till ett förhållande på 77% hydrering (se detta svar för en förklaring av termen) , vilket är ett mycket bra val för denna mjölblandning och borde inte vara torr alls. Så problemet är troligtvis i din mätning. Det bästa du kan göra är att använda en skala, eftersom volymen är mycket opålitlig. In Om du absolut insisterar på att mäta volymen måste du investera tid att få det att göra det ordentligt - inte packa, jämföra bra etc.

Du bör inte blanda mjölet i degen, du borde kneda det. Om man blandar innebär att man rör om det med en sked, det här är bara ett tidigt steg, du måste fortsätta att ida den mjuka degen i mjölbädden tills mjölet har absorberats och fortsätt sedan tillräckligt med tid för att få en fin elastisk deg (ca 15 min handknådning). Jag är ledsen om det här låter patroniserande och du knådar redan ordentligt, du beskriver inte det i detalj så jag försöker utesluta de möjliga synderna här.

    
svaret ges 30.11.2016 17:30
3

Jag håller med rumtscho att hydrering (77%) är mycket konsekvent med andra bröd jag har gjort, så jag tror inte att mängderna är felaktiga.

Mjölsmätningar är väldigt benägna för felaktigheter vid användning av volymmätningar. Olika mjölor kommer att mäta olika med så mycket som 30% i min upplevelse.

Om du inte kan använda viktmätning, bör du använda rätt teknik vid mätning av mjöl. Sked (med matsked eller liknande) mjölet i mätbägaren, inte pressa ner eller packa mellan skedar, och när koppen är något överdriven, ta en kniv eller liknande plattkant och skrapa horisontellt över mätkolmens övre del.

Se till att du använder en torr mätkopp och inte en flytande mätkopp Vätskemätare är mycket felaktiga för torra mätningar.

Slutligen vara medveten om luftfuktigheten i din miljö. Om du är i en mycket torr miljö (och om du har A / C på full blast är du förmodligen, och vintern är också mer torr än sommaren), du kanske behöver lite mer vatten och i en mycket våt miljö lite mindre vatten. Det här är bara några matskedar, men det är osannolikt att du behöver mer än så mycket mer i en mycket torr miljö, och enligt min erfarenhet skrivs de flesta recepten för torra miljöer (som de flesta av oss lagar i luftkonditionerade rum) och så det är mer troligt att du har för mycket vatten än för lite (jag brukar boka några matskedar från det totala vattnet om det är nytt recept och / eller fuktigheten inomhus verkar hög).

    
svaret ges 30.11.2016 18:08