Wire mutter flera ledningar tillsammans

2

Jag behöver en trådmutter tillräckligt stor så att jag kan sätta samman sju 14 gauge neutrala trådar tillsammans. Jag försöker skarpa det så att jag kan ansluta den till min nya smart wifi leviton ljusbrytare. Jag vet inte vilken trådmutstorlek som ska köpas. Lådorna säger till exempel: minsta 2 # 14 gauge - max 2 # 10 gauge. Min fråga är, kan du berätta vilken vingmut eller varumärke eller storlek du vill köpa så jag kan gruppera 7 neutrala ledningar tillsammans? Inget av dimensioneringsdiagrammet på rutan säger att exakt orden "ok att bunta sju # 14 gauge-ledningar tillsammans. Vilken ska jag använda?

    
uppsättning F C 24.09.2017 20:43

3 svar

3

Du skulle inte bunta sju under en trådmutter. Jag förväntar mig att någon kommer att förstärka mitt svar med direktkodssamtal. I grund och botten, inte mer än 4 ... nästan någonsin, under någon trådmutter, och du måste använda muttern som är stor för den största kollektiva trådvågen du använder. (inte bara köpa en större trådmutter till saker mer inuti den).

Vidare överstiger inte strömbrytarens nuvarande betyg och i allmänhet med en sådan situation ber om frågan om det är smart att köra en annan krets för att bryta upp lasten och distributionsbanan. Hur som helst överstiger 4 vanligen inte en brandrisk.

Vad du skulle göra är att använda upp till 3 neutrals och en ~ 6 "vit bygel, och sedan 2 mer neutrala och en annan ~ 6" bygel, följt av en enda trådmutter med 2 neutral och slutet på sista bygeln. Här distribueras ledningarna så jämnt och säkert som möjligt, förutsatt att det passar säkert i lådan och kretsen är inte överbelastad.

Lådan för de nötter du tänker köpa, borde verkligen lista en gräns på dem. Om du berättar gauge (alla är 14awg)? Och de märken du tittar på är det lätt att söka upp sina rekommenderade gränser. T.ex .: länk

    
svaret ges 24.09.2017 20:59
3

I beskrivningen Dessa listan 7 # 14 står dock bara rutan 4- # 14 på utsidan.

Istället för att försöka sätta dem alla under en trådmutter, gör en kort hoppare och lägg 3 under en trådmutter och 4 under den andra.

Se till att du tappar tillbaka tillräckligt mycket tråd för att göra det gemensamma arbetet. Testa varje ledning genom att dra på den efter att du har gjort upp fogen.

Redigera: Du frågade om inbyggda kontakter i en separat fråga och jag tänkte inte på dem när du ställde den här frågan. En inbyggd kontakt kan vara ditt bästa alternativ i detta fall. Så länge de är upptagna av ett testlaboratorium som UL. Ideal och Wago gör 8 portkontakter som är UL-listade.

Lycka till!

    
svaret ges 24.09.2017 21:14
2

Varje trådmuttertillverkare listar sina trådnötter för vissa kombinationer av ledningar. Och UL testar wirenut för alla dessa kombinationer.

De lägger en kort sammanfattning av intervallet på lådan och litteraturen. Men om du gräver djupare kan du hitta mallarklistan bokstavligen varje testad combo.

Du kanske, men jag tvivlar på, hitta en listad för sju # 14s. Mycket mer sannolikt att hitta dem listade för 4 eller upp till 6. Så gör som noybman diskuterar med pigtails, varje extra pigtail lägger naturligtvis 2 ledningar som nötterna måste dela. Så du kan göra det som 4/5 eller 4/4/3.

Du hittar också andra bindningsanordningar som hanterar upp till 8, inklusive de smutsiga "stick" -skivorna eller de mycket bättre clampdown-skarvarna.

    
svaret ges 24.09.2017 21:08