Vad var Lukas plan att rädda Han? [duplicera]

3

I RoTJ verkar det som om Luke leder en plan för att rädda Han från Jabba Hut. Men detaljerna är inte tydliga. Två räddningsförsök görs, men de är fula och en övergripande plan verkar inte uppenbar.

Vid ett tillfälle infiltrerade Lando vakterna, och senare ser vi C-3PO och R2D2 presenterade som gåvor, smuggling i lightaber. Sedan visar Leia sig i förklädnad med Chewbacca i släp, och verkar rädda Han, men är motsatt. Då visar Lukas upp och försöker använda Jedi-krafter på Jabba, men han är också avskräckt.

Så vad var huvudplanen? Bara få alla där och vingen det? Skulle Leia kunna leda räddningen själv? Om Luke trodde att han skulle kunna utöva Jedi-befogenheter över Jabba, varför göra saker mer riskfyllda med att få alla andra till slottet?

    
uppsättning user151841 19.08.2015 23:02

1 svar

2

Jag önskar att jag hade källor för att citera för detta bortom "jag har tänkt på det här också." Bräcklig fanteori följer.

Det var osannolikt att Luke hade många detaljer i sin plan. Med tanke på Anakins förkärlek för att "göra upp när vi går" skulle det vara meningslöst för Lukas att ha samma MO. Liksom Anakin räknar han förmodligen med sin förmåga som en Jedi, och fyller sedan in gapen när de gick.

Luke skulle ha vetat att han behövde hela gruppen att gå upp mot Jabba. (Och egentligen, vilka av dem kunde han ha sagt "nej" och gjorde det kvar?) Han visste också att han behövde få Jabba ut ur palatset. Inom hans palats var Jabba nästan otrolig. Utanför det skulle Luke kunna (åtminstone) flyga med festen intakt eller i bästa fall förstöra Jabba som lovat. Han skulle inte ha sagt någon av de andra mer än de behövde veta.

Så här kan det ha gått ner:

  • Lando infiltrerar Jabbas Palace undercover. Han kan reconnoiter, ge intelligens, den typen av saker. Observera att han inte bryter täcka tills Luke springer sin bakhåll.
  • Drogena levererar sig. C3PO vet ingenting om planen förutom Lukas budskap; R2D2 vet förmodligen hela grejen.
  • När den tilldelas, rinner R2D2 medvetet ut till huvuddrogen, hoppas förmodligen att få sig tilldelad segelbåten. (Chefen droid behandlar det som en straffplats.) Lando kan till och med ha bekvämt skapat en öppning i pråmens dödbesättning.
  • Leia, förklädd, tar in Chewie. Hon tror troligen att hon är skulle frigöra Han, kontakta då Lando. Hon och Lando skulle då bryta Chewie ur sin cell, ta tag i droiderna och bultar. Luke var tvungen att veta det skulle inte fungera.
  • Luke visar upp att kräva frisläppandet, och vet att det också var osannolikt att jobba. Rancor gropen var (möjligen) en överraskning. (Han gjorde medvetet stå på luckan.) Hur som helst dödades rancor tillräckligt för att vrida Jabba tillräckligt för att placera dem på ett och samma ställe.
  • Han ger R2 kön för att starta lightaber, och "då slår vi dem alla och vinna! "del av planen kommer igenom.

Som sagt, flimsy fanteori.

    
svaret ges 20.08.2015 01:09