Finns det några bevis på "Big Twist" -filmer med dålig post-cinema-försäljning?

39

Jag har tittat på många filmer som Sixth Sense , där det finns en stor vridning som om det är känt innan du tittar på filmen kan potentiellt förstöra njutningen av visning. Jag brukar inte titta på den här typen av filmer igen, eller absolut inte mer än en gång, och undrade om det här är en vanlig reaktion.

Finns det några bevis som tyder på att relativt, denna typ av filmer, medan de kan göra bra på bio, har relativt dålig försäljning efter försäljning (jag tänker på förhållandet mellan box-office och DVD / BluRay-försäljningen) . Så, för några blivande regissörer, är det här typen av film att blyga bort från?

    
uppsättning Codemwnci 01.12.2011 10:13

1 svar

39

En korrekt genomförd tomtvridning orsakar ofta motsatta reaktioner av vad du just har beskrivit. Folk vill titta på filmen igen eftersom slutet var så oväntat att de måste granska det hela för att få alla pusselbitarna tillsammans. "Fight Club" är ett bra exempel, enligt min åsikt. Det finns mycket dialog (särskilt linjerna från Helena Bonham Carter) som inte har någon mening om du inte känner till slutet. Du kommer att njuta av och förstå Fight Club mycket bättre efter en andra vy.

Det finns många ingredienser som definierar filmens kvalitet och livslängd. Styrelseledamöterna borde inte vara rädda för att använda en plotvridning, men förlita sig bara på detta trick - särskilt om det är förutsägbart - kan förstöra hela upplevelsen.

    
svaret ges 02.12.2011 02:21