Are några detaljhandeln dammsugningssystem värda utgiften?

21

Att leva ensam betyder att mina rester är ganska långa, och jag slutar inte använda råvaror så snabbt som stormarknaderna förväntar mig att.

Jag har ett tag övervägt att investera i ett dammsugningssystem för att undvika att kasta ut så mycket mat, för både ekonomins och bekvämlighetens skull. Tyvärr vet jag inte någon som äger en, så det är svårt att få bra råd. De flesta av de råd jag fick var "läsa några recensioner."

Jo, jag läste recensionerna och gjorde det bästa jag kunde för att utesluta de uppenbara PR-blitzerna från mitt prov, och det visade sig att recensionerna inte var så bra. För några av de produkter som jag ser säljs i butiker.

Jag söker inte riktigt råd om hur man väljer en vakuumförseglare. Jag har redan en ganska bra ide om vilka kriterier jag ska leta efter. Problemet är att jag inte kan hitta några produkter som möter det, och jag misstänker att det som så många livsmedelsrelaterade produkter kanske inte är riktigt bra att annonsera eller ens mycket lätt att hitta.

Så för att klargöra vad jag menar med "värt kostnaden" - Jag letar efter något som:

 • Egentligen gör en ordentlig tätning minst 4 av 5 gånger (det är fantastiskt hur många produkter på marknaden verkar misslyckas med detta).

 • Kommer att vara minst 2 år; den jämnliga punkten för kostnader verkar vara ungefär ett år, och många om inte de flesta produkter har rapporterats bryta ner efter 3-6 månader.

 • Dö inte omedelbart om det finns en droppe vätska i påsen.

 • Tar inte upp signifikant mer utrymme än att säga en av de stora George Foreman-grillarna (lite större är OK).

 • Slösa inte bort en betydande mängd tätningsmaterial om det inte bildar en tätning.

 • Företrädesvis kan det också användas med någon form av återanvändbar behållare eller kapsel. Detta är en av de saker jag tyckte om de nya Food Saver-produkterna trots deras många rapporterade brister.

 • Kostnader under $ 500 (US). Det är inte en hård övre gräns om det kommer att gå 5 eller 10 år, men om jag måste spendera $ 1000 på något som bara kommer att hålla 2-3 år, så bryter ekonomin ner.

 • Jag misstänker att det finns åtminstone några, och möjligen många, "professionella" modeller som används av livsmedelsindustrin som åtminstone uppfyller kriterierna 1-6. Vissa av dessa företag kan till och med sälja detaljhandel-ish-modeller till allmänheten, men förmodligen marknadsför dem inte aktivt som sådan (hur många hemkockar / bakare har hört talas om Hobart?). Det skulle särskilt vara den typ av sak jag letar efter.

  Men om det inte är någon som har en exceptionellt bra erfarenhet med en mer vanligt förekommande produkt (det vill säga har ägd en i minst några år och / eller arbetat med det i yrkeskunskap) Jag skulle också vilja höra om det också.

  Och om någon där ute har provat hundratals av dessa saker, hade ingenting annat än hemska upplevelser och vill ge en definitiv "nej" som svar på den här frågan - var god och gör det noggrant.

      
  uppsättning Aaronut 11.10.2010 16:13

  6 svar

  11

  Detta är den billigaste kammarevakuumseglaren som jag har stött på: VacMaster VP112 . Vid $ 669 är det halva priset på de flesta andra kammareförseglare. Kammarmodeller är mycket mer "professionella" än de saker som marknadsförs till hemmet, och min förståelse är att de är mycket mer tillförlitliga.

  Skillnaden mellan en kammarmodell och en hemmodell är att du lägger maten i en väska i en kammare. Hela kammaren används för att skapa ett vakuum, vilket innebär att vätska inte lämnar väskan. En hemförseglare kommer inte heller att gå under atmosfärstrycket, medan en kammarehet kan få ett mycket högre vakuum som möjliggör vakuummarginering, kompression eller frukt och bättre smakinträngning under sous vide, vilket kan innehålla något intresse för dig.

  När det gäller dina specifika frågor:

 • Min förståelse är att dessa konsekvent gör en bra försegling.
 • Jag kan inte prata med livslängd, men det här är den typ av enheter som restauranger använder för sous vide prep, så jag antar att de tar ett slag i dessa miljöer.
 • Eftersom det ligger i en vakuumkammare, är vätska inte något problem, och du kan faktiskt dammsegla tätningen bara flytande.
 • Stora misslyckanden. Dessa saker är stora och tunga. Den jag nämnde är 24 "x 16" x 9 "och väger 53 lbs.
 • Bör inte försegla. Inte säker på avfall om det gör det.
 • Kan inte användas med en behållare, men varför skulle du behöva istället för att använda en väska?
 • Mindre misslyckad. Modellen jag listade ligger lite över din prisklass. De flesta andra modeller av denna typ kommer att ligga mellan $ 1,250 och $ 7,000.
 • Det andra övervägandet är kammarstorlek. Du kan självklart inte suga upp något som är större än vakuumkammaren. Den som är listad har en kammarstorlek på 12 "x 11" x 5 ".

      
  svaret ges 11.10.2010 16:48
  6

  Jag har varit nöjd med min FoodSaver, som fortfarande fungerar bra efter minst sex års användning. Jag använder det huvudsakligen med de tätbara påsarna, även om jag har några av behållarna, och har inte haft något problem med dem. Det har varit tillfällen då vätska har kommit in i maskinen - vanligtvis mitt fel genom att klippa på väskan för liten - men det har varit lätt att rensa upp.

  Anordningens lilla profil fungerar också vackert för mig.

  Jag är noga med att följa anvisningarna, vilket möjliggör avkylningstid mellan tätningar, se till att påsarna är rena inuti vid tätningspunkten, den typen av saker. Och jag försöker placera några grova kanter på ett sådant sätt att de inte kommer att punktera plasten.

  Jag måste erkänna att det är möjligt att om jag helt enkelt förpackade de frysta föremålen försiktigt, med plast och frysar, kan de hålla nästan lika mycket som de vakuumförpackade föremålen, men med tanke på den tid det tar att göra "ordentlig" omslag, jag är nöjd med min vakuumförseglare. Och det verkar som att förbättra hållbarheten hos kylda rester om de är vakuumförseglade i en av behållarna.

  Jag kan inte jämföra denna modell med andra typer av dammsugare, men jag är nöjd med det. Hoppas det är lite hjälp!

      
  svaret ges 11.10.2010 19:07
  5

  Yossarian sa: "Kan inte användas med en behållare, men varför skulle du behöva istället för att använda en väska?"

 • VacMaster 112 CAN används med en behållare. Det kommer även med röret du behöver göra det. Varje behållare - som exempelvis från Foodsavers - kommer att försegla. Porten som fäster röret ligger på sidan av VP 112-enheten.

 • Det kommer sålunda också att fungera om du, som jag, har Foodsaver Mason Jar Sealer locket. Det här är faktiskt varför du skulle behöva en förseglare som kan göra behållare. Jag lägger chips och kaffebönor i min diskmaskin, säkra, oändligt återanvändbara glasburkar. Jag öppnar en burk pickles eller mat av något slag och voila - försegla det helt så att den sista pickle (eller en del mat) är lika frisk och krispig som den första. Smuts billigt. Tillåter dig att "nästan försegla" någonting, till och med soppa. Heck, jag har förseglade skalade råägg i små burkar - med smör och salt / peppar! - och då gjorde en sous vide med dem. Fantastisk! Försök att göra det med en plastpåse. :)))

 • VP 112 kommer att bli mitt nästa köp, men alla som tänker göra sous vide kanske vill titta på en Weck Electric Canner istället för sous vide supreme. Canner är större, har ett bredare utbud av temps, håller döda stadigt i dagar om du vill ha en tapp för att tömma / byta vatten och är inte en uni-tasker. Det burkar faktiskt också. Åh ja, och på $ 300 är det mycket billigare än den högsta, vilket är en one-pick pony. Du har inte levt förrän du har smakat sous vide yoghurt. Det är otroligt tjockt och som sammet. 110 grader i 8 timmar.

 • Min 2 cent; YMMV

      
  svaret ges 13.11.2010 05:28
  2

  Jag gjorde en massa undersökningar om detta ett tag tillbaka för att följa med min sous vide-matlagning och bestämde mig för att använda vattenförskjutning i stället för en vakuumseglare, eftersom hemversionerna tycktes vara billiga, kunde inte hantera vätskor och gjorde inte Det skapar inte ett starkt vakuum medan proversionerna var dyra, bullriga och enorma.

  Kanske borde du få en rumskompis! ;)

  (hoppas att någon har ett bättre svar än det här, eftersom jag fortfarande vill ha en bra lösning för att följa med min Sous Vide Supreme )

      
  svaret ges 11.10.2010 17:11
  2

  Jag äger VP112 och jag kommer att nämna åsikterna här på VP112 som en högkvalitativ maskin.

  Det är en mycket snygg maskin med polerad metallglans och snygg styling för kontroller och display. Plastkammarlocket är tungt och förstärkt och lyckas inte se billigt trots att det är plast. Mitt enda klagomål är att det fanns en stor grim varningsstämpel som jag var tvungen att använda klisterborttagare på för att få helt av plastlocket.

  Så även om den väger 53 kg ser det bra ut och "high end". Och det kan enkelt användas medan det fortfarande är undangömt i det annars svåra att använda hörnet i mitt kök kök.

  Det gör en perfekt, högkvalitativ bred tätning 100% av tiden.

  Du kan få tunga tjocka påsar som är perfekta för frysning och sous-vide som kostar mycket mindre än priset på de "texturerade" påsarna som behövs för billigare tömningsmedel utan kammare. Jag tror att jag köpte 1000 fler väskor (500 vardera i två storlekar) för cirka 70 dollar totalt med maskinen eller 7 cent vardera. Den texturerade väskan till billigare maskiner kostar ofta så mycket som $ 0,50 vardera. Om du vakuumtätar mycket, kommer möjligheten att använda billigare (ännu högre kvalitet) påsar och rullar att spara lite pengar på lång sikt.

  Jag betalade $ 670 för maskinen från länken och jag skulle rekommendera att köpa tätningsväskor samtidigt eftersom du får gratis frakt på påsar med ditt köp.

  Här är mina svar på dina frågor:

  Q: Gör egentligen en ordentlig tätning minst 4 av 5 gånger ...

  A: VP112 gör en bra försegling 100% av tiden jag har försökt det (cirka 100 gånger utan ett enda fel). Det gör starka tjocka tätningar på jämnt tunga texturerade (vs lätta texturerade) påsar och sälarna kommer att stå upp till långvarig sous-vide matlagning.

  Q: Kommer att vara minst 2 år ...

  A: Detta är en industriell kvalitetsmaskin avsedd att försegla tusentals paket under sin livstid. Även om det har en 1 års garanti, är det möjligt att få reservdelar och service på maskinen efter garantiperioden. VP112 är allvarligt överbyggd och tankliknande och kommer inte troligen att misslyckas som cheapo-maskinerna.

  Q: Ska inte omedelbart dö om det finns till och med en droppe vätska i påsen.

  A: Du kan försegla soppa i den här saken. Eller vatten för den delen. Jag har förseglade ananasspjut med rikligt doused med Malibu Coconut Rum för att göra komprimerad frukt Pina Colada Bites.

  Q: Tar inte betydligt mer utrymme än en av de stora George Foreman-grillarna (lite större är OK).

  A: VP112 tar upp ungefär dubbelt så mycket som motståndet på en medelstor GF-grill eller 1,5 gånger så mycket som den stora GF-grillen.

  Q: Sparar inte en betydande mängd tätningsmaterial om det inte bildar en tätning.

  A: Ej tillämpligt, min VP112 har aldrig misslyckats med att bilda en tätning ... EVER !

  Q: Företrädesvis kan det också användas med någon form av återanvändbar behållare eller behållare ...

  A: Den levereras med en slang som kan användas med behållare eller behållare med slangfäste. Du kan använda dem med Mason Jars med en adapter också. Med detta sagt, plastpåsarna som jag köpte med maskinen kostar 7 cent vardera.

  Q: Kostnader under $ 500 (US). Det är inte en hård övre gräns om det kommer att vara 5 eller 10 år

  A: Det pris jag betalade är $ 670 (gratis frakt utan skatt) men jag förväntar mig att det ska vara minst lika länge som en bra bil.

      
  svaret ges 19.02.2011 02:31
  0

  Jag bor i Alaska och bearbetar mycket fisk och viltkött. Jag förbereder också mat och snacks för camping. Kammaren förseglar har väskor avsedda att kokas. Detta gör det möjligt för mig att laga min mat, förpacka dem och bara placera dem i kokande vatten medan du camping (eller bara ta resterna som jag förseglade). Det finns också väskor för att sätta in snacks med en Ziploc-topp som är förseglad. Detta gör att jag kan göra jerky och sådan för att äta camping.

  Jag har ägt alla slags foodavers och brände dem upp. Jag köpte VP 112 och var väldigt nöjd med det men valde att uppgradera till VP 215 med en oljad pump på grund av min tunga användning. Jag kommer aldrig att äga en annan foodsaver igen. Men jag behandlar ca 50 lax per år, hundratals rakknivsmussor, älg, caribou och färdigförpackning av camping måltider. Jag skulle säga att jag använder ca 500 påsar om året. Jag har använt Vacmaster VP-produkter i flera år och har aldrig haft en dålig tätning eller hade maskinerna sönder.

      
  svaret ges 01.10.2013 21:03