Ansökan om Schengenvisum från Storbritannien

2

Min mamma besöker mig från Sri Lanka (jag är i Storbritannien) med ett besökarvisum som är giltigt i sex månader från mid augusti till mitten av februari 2017. Vi ville ta henne till Schengenländerna i december 2018 och vi vet vanligtvis att vi kan inte ansöka om schengenvisum från Storbritannien för de som håller besökarvisum. Därför ansökte vi om en schengenvisum på Sri Lanka som ger resedatum i oktober en gång i december. Hon fick visum för oktober (endast i 10 dagar) och det finns inget visum för december. Hennes barn runt om i världen ska gå till schweiziska i december för en familjesemester och vi vill att hon ska vara med oss. Jag är förlorad hur vi kan få henne en schengenvisum för december.

Vi kan inte ansöka från Sri Lanka eftersom hon skulle lämna till Storbritannien i augusti och vi kan inte ansöka därifrån (Sri Lanka) före tre månader. Vi brukar inte söka från Storbritannien. Finns det någon som vet hur man hanterar den här situationen?

    
uppsättning Chay Push 26.07.2018 08:58

1 svar

1

Jag tror att din mamma ska skriva ett e-postmeddelande till konsulatet i ett av Schengenländerna som ligger i Sri Lanka, där din mamma ska ansöka om visering om hon inte skulle resa till Storbritannien, beskriva situationen i detalj och be om tillstånd att ansöka om Schengen-visum från Förenade kungariket.

Jag, en medborgare i Ryska federationen, hade samma situation när jag ansökte om Schengenvisum (Tyskland) från Brasilien där jag var som turist tillsammans med min man som hade praktik i Brasilien. Vi var ganska länge i Brasilien, så jag kunde inte söka Schengenvisum från Ryssland. Jag skrev till vårt lokala tyska konsulat, beskrev situationen, bad om tillstånd att ansöka om visum från Brasilien, fick det, ansökte om visum från Brasilien och visat framgångsrikt visum.

    
svaret ges 26.07.2018 13:49