Vad kan jag göra om vattenavloppet som skadar jorden runt mitt hus?

1

Bara köpt mitt första hem, det är på en platta och ligger inte på någon flod / vattenplatta. Jag har lagt märke till det området runt Gutter Drains där Rain Slant thingies (jag är inte säker på vad de faktiskt heter, jag tror att de kallas en downspout?)

Mitt hus har ändå omkring 4 av dem, baksidan 2 mot baksidan av huset har marken som slits bort i närheten av dem (där regnet har kommit runt den nedspets som jag antar). Så det behöver jag inte säga, jag borde troligen hitta lösningar på det här eftersom jag inte vill ha mycket vatten att komma i närheten av husets platta (huset är bara 2-3 år gammal ..... så förhoppningsvis har det inte orsakade skador). Jag är i Ky så det är inte som det regnar en ton här. Erosionen runt takrännorna är inte "dålig" men det är förmodligen värt att fylla på dem oavsett.

Vad ska jag göra om att fylla jorden runt dessa avloppsrännor runt huset, där erosion har uppstått. Bara någon gammal mark?

När det gäller att sprida vattnet bort från huset. Jag har tittat på dessa invisaflow-system och de verkar ganska trevliga, men jag är inte riktigt säker "var" för att styra vattnet? Hemmet behöver vissa Outdoor Garden makeovers säkert, så jag trodde kanske att vattnet direkt till en mycket jord tung / uppvuxen växtbädd kan fungera? (med hög dränering?) Kanske någon form av "Rain Garden" (även om jag inte är säker på vilka växter som skulle fungera ahha). Men vi har en sluttning av mark som går ner mot baksidan av huset (så mer vattenuppsamling ändå).

Jag tänkte att det skulle vara ett bra ställe att placera någon form av trädgård). Jag skulle dock inte vilja gräva en ton i marken (vår HOA är en PITA). Jag tittade också på regnfat ... men eh, de är ganska ganska fula

Eventuella idéer?

P.S. Eftersom huset bara är 2-3 år och jag inte har sett några vattenpölar eller något som ligger nära baksidan av huset (där den lilla lutningen är) tror du att mycket skada har uppstått? Det enda stället jag ser jorderosion är där downspouts är.

    
uppsättning Tester101 29.12.2014 00:54

2 svar

1

Din eavestroughs (eller rännor, i vissa delar av världen) samlar regnet från ditt tak och leder det genom en nedspets till marknivå. Det låter som om du har konkreta splashblock under dina downspouts - så här:

Bildkälla

(förutom att förhindra jorderosion, stänkblocken håller smutsen stänk på ditt hus.)

Dränering är lätt - vatten går nedförsbacke. Se bara till att du har en konstant nedförsbacke för att vattnet ska flöda och du är gyllene. Det går inte uppåt i en uppfödare, om du inte har någon speciell kapillärmatta eller planer med långa rötter. Planteringar är bra för att sakta ner flödet av vatten och absorbera det också.

Du kan lägga in någon gammal jord för att fylla i erosionen. Om du inte har splashblock så borde du få lite - platta stenar kommer också att fungera och är ofta mer estetiskt tilltalande.

Jag håller med om att regnfat är fula, så tycker inte riktigt om dem själv. Jag sätter en gång i en fransk avlopp, men det var mycket arbete. (Gräva en gräv, lägg i geotextil, sedan lite grus ovanpå tyget, sedan 4 "gråt flis, sedan lite mer grus, täckte geotextilen över toppen, sedan fylld på nytt. Geotextilväven är för att förhindra att smuts tvättas i gruset och slutligen blockera det från att fungera effektivt för dränering.)

    
svaret ges 29.12.2014 08:59
3

Du kan prova några av dessa:

Tanken är att de rullar upp ur vägen när det inte regnar och kör vattnet bort från huset när det är.

Att vara en billig lösning kan vara värt ett försök.

    
svaret ges 06.01.2015 19:21