Replace majsmjöl i soppa

3

Jag brukade tillsätta majsmjöl i min kycklingmjölksoppa soppa eller kyckling och nudelsoppa för en tjockare konsistens. Men då slutade jag använda den helt efter att ha tittat på någon show på TV som rekommenderade att inte använda det (jag undersökte inte så mycket, men allt som händer är att majsmjölken kan få dig att gå ner i vikt). Soppan smakar lika bra men jag saknar ibland den tjockare konsistensen. Jag försökte ersätta den med vanlig mjöl med det lägger bara en okokt mjölsmaks till soppen, vilket inte är mycket trevligt. Kan någon föreslå några ersättningar till majsmjöl för att ge soppen en tjockare konsistens?

    
uppsättning Divi 17.02.2013 03:34

5 svar

6

Koka mjölet med lite smör eller olja innan du lägger till soppen. Du gör vad som kallas roux som är en traditionell fransk metod för förtjockning av såser och soppor

Mät ungefär två delar av mjöl med allmänt ändamål och en del av fett (eller lika viktdelar) och koka tills bubblor och råmjölsmaken har gått, eller den är lätt brun

Cirka en tesked mjöl per liter soppa

Det andra alternativet är att använda arrowroot, vilket är ett alternativt stärkelse till majsmjöl

    
svaret ges 17.02.2013 03:50
3

Om du inte vill använda majsmjöl, ersätt den med potatisstärkelse. Potatisstärkelse ger dig mycket lika resultat och du behöver inte ändra ditt existerande recept.

    
svaret ges 17.02.2013 04:42
2

Bra för frågan om förtjockning soppa eller göra det krämig det bästa det alltid en majsmjöl. som du inte vill använda. det ger smak & tjocklek både till soppen, det används också det palak saag recept. Som ett alternativ i soppa kan du antingen använda din smak och dina krav: -

Gör en tjock pasta av mjöl och olja. Slå långsamt det i soppan med en wisk och låt den långsamt koka och den bör röra sig för att tjockna.

2-Prova att lägga till några godkvalitativa mashed flingor (potatis / rädisa / morot) till soppen.

3 - Ta bara några bönor ur soppan och masha dem (eller kasta dem i matberedaren) och tillsätt långsamt lite av buljongen tillbaka i bönorna och bara mashed och häll den tillbaka i kruken. Om din bönsoppa inte är så bra som du vill, kommer det att göra tricket. Det fungerar bättre än majsstärkelse och är friskare.

4-äggvit till soppen.

5-mashed kokt ris eller blött havre kommer att fungera bra för heath n tjocklek.

    
svaret ges 18.02.2013 19:22
1

Kornmjöl har också ett element att göra rougare / krispigare, men det kan inte vara mycket problem för dig. Så jag skulle vilja rekommendera några andra alternativ som att lägga till några puree (det kan vara potatis som ovanstående svar. Eller gammal brödpuré ).

eller genom att göra Beurre Manié - vilket är som omvänd-roux. Det kommer att tjockna din soppa på ett liknande sätt. Knäda lika delar smör och mjöl i en tjock pasta, och vispa sedan i din soppa tills den är helt upplöst.

    
svaret ges 17.02.2013 16:24
0

Oklart om frågan är en ersättning som redan har gett eller om det är en ersättare som ger mindre viktökning än majsmjöl / stärkelse. Jag gissade att majsstärkelse skulle vara bättre än mjöl men det var inte säkert så jag gjorde lite forskning.

  • Vete mjöl, 100g, 364 kalorier, ref
  • Kornmjöl, 100g, 361 kalorier, ref
  • Majsstärkelse, 100g, 381 kalorier, ref
  • Xantangummi, 100g, 292 kalorier, ref

Så mycket skillnad är Xanthangummi lite "bättre".

Men hur mycket behöver jag tjockna? den här länken säger att majsstärkelse har dubbelt tjocklek för vetemjöl, dvs för en viktökningspunkt av visa majsstärkelse bör vara bättre.

Jag kan inte hitta någon bra referens för hur mycket Xantangummi tjocknar, men jag är ganska säker på att den tjocknar mer än majsstärkelse / mjöl. (Jag använder den hela tiden och du behöver mycket lite)

Så från en viktökning synvinkel, använd Xantangummi för att tjockna sedan soppa! Xantangummi används för glutenfria dieter och finns i de flesta hälsobutiker.

När jag har gjort roux har jag läst att ju mörkare roux desto mindre förtjockande kraft det har och naturligtvis ju mer smör / olja du lägger till, desto mer kalorier du lägger till. Därför är det från kaloriernas perspektiv majsmjöl bättre än vetemjöl.

    
svaret ges 19.02.2013 07:46