Skulle jag låta spelaren ändra sitt sinne efter att ha berättat för modifierarna?

5

Det här är en grundläggande fråga, men jag kommer aldrig ihåg det korrekta sättet. I värld av mörker (både 1e och 2e) kan du ändra poolen tärning med modifierare, från -5 till +5, som appliceras efter pool tärningar som bildas med attribut + skicklighet.

Vad gör man om spelaren ändrar sitt sinne på rullen efter att ha känt modifieraren?

Jag är bara intresserad av att hantera negativa modifierare, och jag har tre fall möjliga:

  • Spelaren vet i förväg den negativa modifieraren. Till exempel, om hon ska skjuta en pistol i stormen, vet hon att hon kommer att ha en negativ modifierare på grund av låg synlighet. I det här fallet misstänker jag att det är OK att låta spelaren ändra sig, eller fråga om modifieraren på förhand.
  • Spelaren har glömt bort en modifier. Låt oss anta att spelaren har fått ett tillstånd för ett tag sedan som straffar med -2 tärningsåtgärder vid fullmåne. Men spelaren glömde det och försökte rulla en handling på fullmåne, så jag var tvungen att berätta för henne att subtrahera 2 tärningar på poolen. Ska hon kunna ändra sig? Storywise, jag antar att det skulle göra en bra scen att tillämpa straffet, eftersom det skulle vara som karaktären glömde hennes tillstånd.
  • Modifieraren är inte spelarens kännedom. Åtgärden argumentet är exempelvis Intelligence + Expression - victim's Resolve . Om hon vet att jag säger att hon ska subtrahera 3 tärningar, kommer hon att känna till beslut om offret. Ska jag låta henne ändra sitt sinne efter att ha vetat det här? Min åsikt är att det här är ett bra tillfälle att lära spelare att inte gå och försöka handla på alla, utan ordentlig inspektion.

Finns det något i böckerna som beskriver hur man hanterar dessa situationer?

    
uppsättning Veehmot 19.01.2017 05:50

1 svar

9

Det finns inget RAW-svar.

Se i 2: a kärnan, 68-73, beskriver den bildande och rullande dicepools, men det anger aldrig när spelare kan backa ut - t ex "innan tärningen träffar bordet", där de vet hur många tärningar de kommer att rulla innan de begås - eller "så snart det är sagt."

Tre saker att tänka på:

  • Tecken tänker inte på prickar.

Till exempel, "Jag är ett ganska bra skott, men den här stormen gör det svårt att se. Fortfarande kommer det inte att bli ett bättre skott ..." är en mycket mer realistisk karaktär än "jag har har en dicepool på 7, räknar min specialitet, och det här är bara en 3-punkts storm. Det borde fungera. "

Ergo, det här kan göra en bra grund för att hålla poolens matte kvar tills de är "engagerade i åtgärden".

  • Spelare kan belönas för misslyckande (2nd Ed)

Glöm inte, ett av de enkla sätten att få en Beat är att acceptera en dramatisk misslyckande i stället för ett misslyckande. Eftersom det här är ett fall där spelaren direkt ingriper med karaktärens tärningsrulle (ersätter en rullad 1 på 1 dö mot inga framgångar på mer än 1 dö) skulle det vara logiskt att ha full uppspelning av spelaren.

I vårt exempel, om jag har den 7 dicepoolen mot en 3 straffstorm, är jag inte säker på att jag vill att min karaktär ska misslyckas dramatiskt - det kan utplåna hennes grupps förtroende för hennes förmåga att vara skytten. Men om stormen var en 5-punkts storm, eller om hon inte var så skicklig med ett vapen, skulle ett misslyckande på två tärningar bli ett dramatiskt misslyckande, skulle det leda till mindre utrymme för att kritisera hennes skjutförmåga.

  • Heroisk ansträngning

Spelare kan, när de står inför en allvarlig uppgift, välja att få sina karaktärer att spendera Willpower för att öka dicepoolen med 2-3 tärningar (beroende på kontext). Anecdotiskt tenderar spelarna att använda denna taktik på antingen mycket svaga tärningspolar eller mycket starka dicepools.

Numeriskt exempel: Manny Mortal vill göra någonting; hans dicepool är 3. Uppgiften är ute av sin liga och åberopar en 4 tärningstraff. "Men vänta," säger Paul Player. "Manny really vill ha det här, och jag vill inte ha en 1 till 10 chans att lyckas. Så här är ett Willpower-token." Nu, snarare än en 3 - 4 = > 1 dicepool, Manny har effektivt en 6 - 4 = > 2 dicepool. Hans odds är nu mycket bättre.

Gör vad som fungerar för din troupe. Men om det här betyder att de aldrig vill göra någonting med risk för misslyckande, kan det vara värt att förklara hur tråkigt ett spel som kan bli.

En annan anteckning om "glömda" förhållanden: glöm inte att konditionskortet är tillgängligt för köp. Och det är sant att vissa uppenbara förhållanden (Leg Wrack, Burned, etc) borde vara svåra att glömma - men andra (Swooned, Surveiled, etc) kan lätt förgöras - eller inte ens kända av karaktärerna. Huruvida spelarna bör känna till dem, beror igen på truppen.

    
svaret ges 19.01.2017 10:48