Nyfödda kläder du kan hoppa över

När du handlar efter nyfödda babykläder är det lätt att bli överväldigad av valen. När du är förstagångsförälder är det svårt att veta vad som är nödvändigt och vad som är slöseri med pengar de första veckorna hemma. Här är föremålen du kan hoppa över när du köper nyfödda babykläder.

Baby i mitten

Dessa små vantar, även kända som handöverdrag, är utformade för att täcka nyfödda händer för att förhindra att deras naglar repar sin känsliga hud. Det finns dock ett antal skäl att hoppa över att köpa dessa små vantar.

  • De håller inte bra: även om de har elastiska handleder, går dessa vantar inte tillräckligt långt upp i armen för att stanna kvar.
  • Din bebis använder sina händer för att lugna sig själv: i livmodern använde ditt barn händerna för att lugna sig själv. Nu, i en modig ny värld, kommer han att vilja ha dessa händer mer än någonsin. Med händerna täckta är de omöjliga att komma åt och kommer att orsaka frustration för ditt barn.
  • Handöverdrag blockerar ditt barns känselsinne: många spädbarn älskar att utforska sin känsla av beröring omedelbart efter födseln, ta till exempel mamma och pappas händer. Du kommer att upptäcka att de kommer att fortsätta att röra vid allt de kan få tag på.
  • Du kan enkelt förhindra repor utan vantar: med regelbundet underhåll av naglar, som filning eller klippning, kan du hålla dina barn papperstunna naglar korta nog för att förhindra repor.

Bättre alternativ: långärmade T-shirts och bodysuits med inbyggda handöverdrag.

baby strumpor

I teorin är babystrumpor vettiga. De håller dina barns fötter varma och hjälper till att förhindra värmeförlust för din lilla som har svårt att reglera sin kroppstemperatur. Men som vantar finns det skäl att du kan hoppa över att köpa strumpor för nyfödda.

  • En storlek passar inte alla: det verkar som att oavsett storleken på ditt nyfödda, strumpor som är utformade speciellt för honom aldrig passar. Om han är en större bebis med lite kött på benen kommer nyfödda strumpor att vara täta och obekväma. Omvänt, om han är supermager, blir nyfödda strumpor skrymmande och glider av hans anklar. Gå upp i storlek och innan du vet ordet av kommer hans strumpor att se ut som leggings istället för strumpor eftersom de är så höga när du drar upp dem.
  • De är så små att de är omöjliga att hålla reda på: det här låter kanske dumt, men sanningen är att om du inte tar dig tid att klämma ihop alla dina nyfödda strumpor innan du tvättar dem kommer du aldrig att hitta dem alla när de kommer ut ur tvätten. Och glöm att gräva två matchande strumpor ur byrålådan när du behöver dem mest.

Bättre alternativ: mjuka sålskor eller tossor som Robeez, Kaboogie eller Cuddle Bee eller overall med fötter.

Kläder med tryckknappar eller knappar bak eller som dras över huvudet

Att klä en nyfödd är svårt nog utan att behöva vända på dem för att knäppa eller knäppa kläderna på ryggen. Med liten eller ingen nackkontroll är det också svårt att dra skjortor över huvudet utan att känna att du har gett dem whiplash. Du hittar massor av nyfödda kläder och kläder som har snäpp eller blixtlås framtill.

Bättre alternativ: Kläder i ett stycke som dragkedja eller snäppa fram T-shirts och kroppsdräkter i kimonostil.

Byxor

Jag vet vad du tänker. Hur kan jag undvika att sätta byxor på min nyfödda? Och ännu bättre, varför skulle jag göra det? När du först är hemma från sjukhuset kommer mycket av din dag att ägnas åt att göra två saker: mata ditt barn och byta blöjor. Byxor tjänar bara till att komplicera blöjbyten. Förutom att du måste dra ner eller av dem för att komma till en smutsig blöja, måste du också byta stökiga blöjor utan att få babysitt över hela byxan som finns runt ditt barns anklar. Hoppa över byxorna för nyfödda.

Bättre alternativ: Baby leggings är fantastiska och gör blöjbyten till en lek.

Du kommer sannolikt att upptäcka att många av de saker som jag har föreslagit att du undviker är saker som du får som hand-me-downs eller som layette-föremål. Min rekommendation är att lämna taggarna på dem och returnera dem till större storlekar som du kan använda senare när din nyfödda är lite större.

Eller använd pengarna för att fylla i saker som kommer att vara mycket användbara under de första veckorna av ditt nyfödda barns liv.

Redigerad av Jennifer Nicole Sullivan, Baby Clothes Expert