How att undvika fluffig pumpa paj [duplicera]

3

Min barndoms pumpa paj var mycket tät, inte som nästan alla tårtor jag hittar idag. Jag har provat några recept som hävdar att de gör tät pumpa paj, men de verkar inte rätt.

I ett typiskt pumpkakauppskrift, vad är det som håller på att göra pajen fluffig? Vad kan jag göra för att göra det tätt?

Exempel: länk

    
uppsättning Homer 20.11.2012 18:32

2 svar

4

Eftersom ingen har svarat än, tog jag ett skott på den här från motsatt håll: letar efter lösningar på en alltför tät cirkel i hopp om att hitta några steg som var "fel" för frågeställaren men skulle vara rätt för motsatsen Målet med tätare paj.

Så här åtgärde man sin för-täta paj; i länken är receptet från vilket han gjorde sina modifieringar:

This pie is just too dense. Not enough liquid. I will always add one can of condensed milk which provides lightness, no extra fat and a wonderful texture. Don't add the whipped cream to the pie use it on the top.

länk

En annan rekommenderar piskade äggvitorer i din fyllning för fluffigare paj - skulle hela ägg och / eller inte piskas, ha motsatt effekt?

There are those who would say it's just not Thanksgiving without a pumpkin pie - and those who can't abide the pie's dense texture. A simple way to keep all of your guests happy: Fold two whipped egg whites into the filling for an airier, soufflé-like consistency.

(receptet för startpunkten finns i länken) länk

Det här tycks klargöra det, vilket föreslår tre hela ägg och mindre evap mjölk för en tätare paj:

The vast majority of people tell me this is the best pumpkin pie they've ever had. It's light and fluffy - however... if you want a heavy, more dense pie, use 3 eggs instead of 4 and 1 can of evaporated milk instead of 1.5)

länk

    
svaret ges 21.11.2012 01:22
1

Som @MargeGunderson har jag inget bra svar på det här, men jag kan kanske kasta lite ljus på vad som gör sakerna fluffiga:

  • Luft: Stivt äggvita är bara fluff som innehåller luft, vilket kommer att expandera vid upphettning. Expansion gör sakerna fluffiga
  • Vatten: när vatten blir till ånga expanderar det mycket. Obehandlade ägg är oftast vatten och konserverad pumpa är mestadels vatten
  • Kemiska reaktioner: Kokpulver är en bas som reagerar med syra som producerar bubblor som gör mixen utökad. Inte en faktor i de flesta pumpkaka recept, men jag är färdig här
  • Mikrober: jäst är en mikrobe som äter socker och O2-producerande CO2, vilket tar upp större volym än O2, vilket gör sakerna stiga. Det skulle vara en ovanlig pumpa paj som använde denna metod!

De två som är en faktor är luft och vatten. Lägg till mer för mer expansion (inom gränser förstås) och ta bort dem för mindre expansion. Konserverad pumpa har ofta tillsatt vatten som en del av konserveringsprocessen (det lägger till vikt som ger dig mindre för dina pengar) och är ganska slarvig. Om du vill ha en väldigt tät pumpa paj behöver du först öppna kanen och dehydrera den lite, eventuellt genom att hälla den i en bageri och placera den i en mycket låg ugn 100F ~ 60C i ett par timmar. Jag har aldrig provat det själv så YMMV! Du kan också försöka sätta den i en sik och låt den droppa, eller sätta den i en muslinduk eller syltpåse och klämma ut vattnet.

Försök också använda ingredienser som är täta som sockersirap, förångad mjölk, etc. Låt oss veta om du försöker och hur det kommer ut!

    
svaret ges 21.11.2012 14:21